Miraç, ilahi rızaya ulaşmanın adıdır

Giresum İl Müftüsü Necati Akkuş Miraç Kandili ile ilgili açıklama yaptı.

Miraç, ilahi rızaya ulaşmanın adıdır
Giresun İl Müftüsü Necati Akkuş, Hz. Muhammed (s.a.v.)'in semaya yükseldiği gece olarak kutlanan Miraç Kandili ile ilgili bir açıklama yaptı. Akkuş, "Miraç hadisesi, bizlere insanın, ilahi rızaya ulaştığında idraki zorlayan nice üst derecelere yükselebileceğini, dünyevi ortamdan sıyrılarak, mana aleminde yükselmenin, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, ancak gönül ve ruh temizliğinden her şeyin sahibi olan Yüce Allah'a bağlılık ve boyun eğmeden geçeceğini hatırlatır" dedi.
Akkuş, salıyı çarşambaya bağlayan gecenin, mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan ve pek çok ilahi lütuf ve ihsanla dolu Miraç Kandili olduğuna dikkat çekti. Hz. Muhammed (s.a.v.)'in insanlığı İslam'a davet sürecinin en zor yıllarında bir gece Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yaptığı pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran bir yolculuk olduğunu vurgulayan Akkuş, Hz. Muhammed (s.a.v.) için zaman ve mekânın da sahibi Yüce Mevla'ya sonsuz kudretini müşahede etme ve onun desteğine mazhar olarak risalet görevinde manevi güç kazanma vesilesi olduğunu ifade etti. Akkuş, bunun Müslümanlar için Allah'a ve Hz. Peygamber (s.a.v.)'e bağlılığı pekiştiren bir sınav olduğunu kaydetti. Müftü Akkuş, şöyle devam etti:
"Yüce Allah tarafından alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.)'nın, Cenab-ı Hakk'ın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen ve varlığın özüne ve anlamına yolculuğu ifade eden İsra ve Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205