ÇAMOLUK İÇİN 12 DEV ADAM

Çamoluk Meslek yüksek Okuluna Kavuşuyor!!!

ÇAMOLUK İÇİN 12 DEV ADAM

              12  DEV ADAM

Çamoluk Meslek yüksekokulu'na kavuşuyor!!!
Bir çok ile yeni Ünüversite açılmasıyla birlikte,İlçeler de eğitim yatırımlarından nasibini alıyor.
İlçelere Yüksekokullar yapılıyor.
Giresun Ünüversitesine bağlı birçok Yüksekokul var,bunlardan biri de Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu.

 Daha önce Giresun Üniversitesine bağlı  bir Yüksek Okulun da Çamoluk'a yapılacağı açıklanmıştı.
Aradan geçen zaman da bu yatırımmın gerçekleşmemesi nedeniyle Çamoluk yeni çıkan bir kanun ile bu hakkından mahrum kaldı.
Şimdi ise İTO İstanbul Ticaret Odasında ki Çamoluk'lu Alucra'lı ve Şebinkarahisarlı Meclis üyelerinin yoğun gayretleri neticesinde Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okuluna bağlı olarak eğitim verecek yerleşke Çamoluk'a yapılacak.

İstanbul Ticaret Odası Meclisinde bulunan 11 heşehrimiz ve bir de "Fahri hemşehrimiz" olarak gördüğümüz, İTO Başkanı Murat Yalçın Taş'ın da desteğiyle 
Çamoluk Yüksek okul binası ve buna ilave olarak  10 dairelik lojman, İstanbul Ticaret Odası tarafından yapılacak.

Yetkililerden Aldığımız bilgiye göre:MeslekYüksek Okulu binası İçin İhalenin,çok yakın tarihte yapılacağı vurgulandı.
Protokol Bal Festivalinde:
Okul için gerekli imzaların taraflarca atıldığını söyleyen yetkililer,pratokolun Çamoluk Bal festivalinde yapılacağını söylediler.
Bizde buradan bir hatırlatma da bulunmak istiyoruz.Murat Yalçıntaş İTO  Başkanlığına seçildiği günlerde, Giresunlu bir Heyet İto Başkanına hayırlı olsun ziyaretine gitmişti.
bu ziyarete gidenler arasında,Alucra ve Çamoluk'tan işadamlarının yanı sıra Giresun yöre Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Karaçoban ve Giresun Dergisi İmtiyaz sahibi Remzi Mamaşoğluda vardı,ziyaret sonrası Mustafa Karaçobanın o tarihte yaptığı habere göre;İTO Başkanı Yalçıntaş,Çamoluk Bal Festivaline katılacağını ve Çamoluk Balının Dünya çapında tanınan bir marka bal olması için çalışacağını söylemişti.
Çamoluk Haber olarak, İTO Başkanına çağrımız, bu yıl Bal Festivaline kendisinin bizzat
katılmasını ve Çamoluk'u daha yakından tanımasını ayrıca Çamoluk'a sosyal ve kültürel anlamda kurumsal olarak desteklerinin  devam ettirmesini bekliyoruz.
Çamoluk haber olarak ta Yıllardır söylenipte  bit türlü gerçekleşemeyen Yüksek Okul Projesinin hayat geçmesi içöin verdiği desteklerden dolayıda,kendisinin Fahri çamoluk'lu  ilan edilmesini öneriyoruz. 
 Yapılacak olan Yüksek Okul, Hazineye ait. 63 dönümlük arsa üzerine inşa edilecek
Arsanın yeri ise,Çamoluk Kur'an Kursu yakınlarında olduğu söylendi.
Bu yatırımın Çamoluk'a gelmesi için gayret gösteren,İTO Çatısı altında bulunan 11 hemşehrimize ve Fahri Hemşehrimiz Murat Yalçıntaş'ın üstün gayretleri için teşekkür ediyoruz.  .
Çamoluk Haber olarak ismini saydığımız ve sayamadığımız emeği geçen her kim var sa kendilerine teşekkür ediyoruz.
Ama bu iş için aylardır uğraş verdiklerini bildiğimiz on iki dev adamın ismini saymadan haber tamamalanmış sayılmaz.İşte 12 dev adam
1) Murat Yalçıntaş ''Fahri Çamoluklu''
2)Birol Hacıoğlu  ''Çamoluk -Yenice Beldesi''
3)Selahattin Küçükarslan ''Çamoluk''
4)Hüseyin Akarçeşme ''Çamoluk''
5)Ali Sinan Safi ''Atakan'' '' Çamoluk''
6)Sait Düzyurt''Çamoluk
7)Eyüp Topal''Çamoluk''
8)Mustafa Paça''Alucra''
9)Mehmet Horasan''Alucra''
10)Yavuz Arslan''Şebinkarahisar''
11)Mustafa Karayılan''Şebinkarahisar
12)Fatih Taşkın''Şebinkarahisar''



Çamoluk'a yapılacak olan Yüksek Okul ile ilgili Giresun üniversitesinin  Senato kararı aşağıdadır.



Üniversitemiz Senato Kararları

 

 

Üniversitemiz Senatosunun 24 Şubat 2011 tarih ve 53 sayılı toplantısında alınan kararlar doğrultusunda;

- Fen-Edebiyat Fakültesi’nin, Fen Fakültesi ve Sosyal Bilimler Fakültesi olarak ikiye ayrılmasına,

- Giresun Meslek Yüksekokulu’nun, Giresun Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Giresun Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak ikiye ayrılmasına,

- Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu’nun, Şebinkarahisar Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Şebinkarahisar Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak ikiye ayrılmasına,

- 2011-2012 Öğretim yılında Üniversitemize yabancı uyruklu öğrenci alınmasına,

- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne öğrenci alınmasına karar verilmiştir.

Ayrıca;

-Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu’nda; Halkla İlişkiler ve Tanıtım  ile Maliye  II. Öğretim programlarına,

-Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu’nda; Elektrik, Yerel Yönetimler, Bankacılık ve Sigortacılık ile Bilgisayar Programcılığı II. Öğretim programlarına

- Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda; Bankacılık ve Finans II. Öğretim programına

- Espiye Meslek Yüksekokulu’nda, Özel Güvenlik ve Koruma II. Öğretim programına

- Tirebolu Mehmet Bayrak Meslek Yüksekokulu’nda, Bilgisayar Programcılığı II. Öğretim programına

- Bulancak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda, Turizm ve Otelcilik II. Öğretim programına

öğrenci alınması, hususları da karara bağlanmıştır.

 

Aynı toplantıda, Üniversitemiz bünyesinde;

- Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu’nda, Dış Ticaret Programı ( Bu programın eğitimi Çamoluk İlçesi’nde sürdürülecektir.)

- Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu’nda, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Organik Tarım Programları,

- Espiye Meslek Yüksekokulu’nda, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik ile İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Programları

- Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksekokulu’nda, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Programı,

- Keşap Meslek Yüksekokulu’nda, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Dış Ticaret ile Perakende Satış ve Mağaza Yöneticiliği Programları,

- Giresun Meslek Yüksekokulu’nda, Gemi Makineleri İşletme Programı İle Deniz Ulaştırma ve İşletme Programları,

- Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda, Optisyenlik, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Laboratuar Teknikleri, Eczane Hizmetleri, Anestezi, Diyaliz  ile İlk ve Acil Yardım Programlarının açılmasına karar verilmiştir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
burak sezer
burak sezer - 13 yıl Önce

yukarıdaki haber bize ticaret erbabımızın başarısını gösteriyor.senato kararı ise siyaset ahalisinin başarısızlığını gösterir.bu yapılacak hizmet çok güzel,belki bugüne kadar yapılanların en iyisi olacak.Çamoluk derneği başkanı yıllardır okulu ben yapacağım diyerek reklam yaptı bence onun yapması lazımdı.Keşke İTO ilçemize istihdamla alakalı bir şeyler yapabilseydi,eksiğimiz o kadar çok ki.keşkeler bitmez.bürokrasi de iş yapanlar da memleketi bu kadar düşünseydi muhakkak daha ileride olurduk.Mesela toki başkan vekili Veysel Ekmen memleketini seviyorsa bulunduğu kurumda canhıraş bir şekilde toki nin Çamoluk a yatırım yapması için çalışması,didinmesi gerekmiyor muydu?şu bir başarı olmasa gerek:nüfus oladığı için yatırım gelmiyor,yatırım yapacak yer yok,yatırım yapacak kaynak yok..bahane ne de çok..İTO ya bu işi yaptırmaya çalışanları alkışlıyoruz...sağolsunlar...laf değil iş üretenler başımız üstünde...

Birol Hacıoğlu
Birol Hacıoğlu - 13 yıl Önce

Eğitim Noktasında yapılan bu dev projenin İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Bu projede emegi geçen itoda ki meclis üyelerimizden Çamoluklu,Alucralı,Şebinkarahisarlı dostlarımıza ito meclis üyelerimize Yönetim kuruluna Başkanımız Sn Dr Murat Yalçıntaş'a vermiş oldukları destekten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.
Bu arada Yök teki tıkanıklığın açılmasında üstün gayret gösteren Sevgili hemşehrimiz Grup Bşk vekilimiz sn Nurettin Canikliye,Çamoluk Kaymakamımız Murat beye Çamoluk Bld Bşk Özcan beye,Ak Parti İlçe Bşk Zeki beye,işin başından beri Giresun Bürakrasisindeki yazışmalarda üstün gayret gösteren il genel meclis üyesi Abdullah beye çamoluk dernek yönetimine veysel beye hasılı düm destek veren dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.
Ben inanıyorumki bu çalışmaların sonucunda çamoluğumuz bundan böyle yeni yatırımların gelmesiyle Tokinin projesiyle mahbus kaderini yenecektir.yeterki bizler birlik ve beraberlik içerisinde bir birimize dua edelim sevelim başarı gelecektir....

hakan
hakan - 13 yıl Önce

İTO 'teşekkürler ediyoruz unutulmuş bir ilçeye eğitim yardımı yaptıkları için.Yine İto meclisinde bulunana çamoluka hizmetin gelmesi noktasında yürekten çalışan gönüldostları hemşehrilerim iyiki varsınız.hizmet dediğiniz böyle olur...tekrar teşekkürler...

hakadalet
hakadalet - 13 yıl Önce

Yorumlarınız yayın ilkelerimize uymadığından yayınlanmamıştır.

Lütfen! yorumlarınızda hakaret ve argo kelimelere yer vermeyiniz.
Editör

Fatih AYDIN
Fatih AYDIN - 13 yıl Önce

Burak Sezer mahlası ile yazan sevgili dostum,

Yüksekokulun yapılmasında İTO bağlantısını kimin yaptığını biliyor musunuz?

Haberin içeriğinde, öncülük eden aziz dostlarımızın ve kıymetli hemşehrilerimizin isimleri zikredilmiştir. Tevazu gereği başkaca gayret gösteren isimler yazılmamış ya da ifşa edilmemiştir.

Size sadece şunu şöylemeliyim ki,

Yüksekokulun yapılması için yapılan ilk resmi başvuru dahil (-ki bu başvuru dernek genel sekreterliğim döneminde yapılmış olup, bizzat imzamı taşımaktadır) bütün aşamalarda Çamoluk Derneği fiilen işin içindedir.

Hürmetlerimi sunarım efendim.

Hoşça bakın zatınıza...

Birol Hacıoğlu
Birol Hacıoğlu - 13 yıl Önce

Değerli arkadaşlar orada yayınlanmayan hakaret içeren mesajı ben yazmadım. Bana itafen Hak Adalet adlı yorumcu yazmış. Editörde yayınlamamış yoksa benim yorumum değil.
Fakat insan dürüst olarak kendi adını kullanarak her türlü eleştiri yapabilir, bizde insanın yanlışımız hatamız, eksiğimiz olabilir buda gayet doğaldır ama hiç bir zaman ihanetimiz olmaz. Biz insanların Dualarını almak için gayret ediyoruz Beddualarını değil. fakat Fikir olmayan kafada Küfür olurmuş bu yüzden o hakaret içeren yazıyı yazan Hak adalet (hak hukuk Adalet'ten yoksun kişiliksiz insana söylüleyecek fazla sözüm yok.)Benim irtibat telefonu 05326116318 dır.Eğer gerçekten eksiklerimiz yanlışlarımız varsa arar uyarılarını yapabilirsin bizde dikkate alırız.Unutma ki Güneş balçıkla sıvanmaz.seni Adil ve Dürüst olmaya davet ediyorum..Kimki insanlık için faydalı işlerle uğraşıyorsa biz onun ayağının Türabı oluruz,Bizim hizmet anlayışımız budur.Böyle bir yazıyı kaleme almaktan dolayı Tüm sevdiklerimden özür diliyorum.

burak sezer
burak sezer - 13 yıl Önce

Sevgili Fatih Bey,
Çamoluk Derneği nde yaptığınız hizmetler için size teşekkür ederim.
Samimiyetinize inanırım,sağolun.bu dernek te bizim o da olayı sahiplenebilir,eyvallah fakat benim eleştirim bütün Çamoluklular adına karar verilen icraat yapılan Çamoluk derneği nin bazı uygulamalarına.ben hakikati ifade ettiğimi düşünüyorum.
Çamoluk Dernek başkanı Yaşabey Bey başkan olmadan da önce yüksekokul binası yaptıracak diye bizzat dernek çevresine ilan edildi,reklam yapıldı.İsterseniz çevrenizden doğrulayın.insanlarda beklenti oluşturuldu.sonra yüksekokul resmi olarak olmadı nüfus vs.bakımından Alucra daki okulun şubesi oluverdi.İTO olayına gelince yaklaşık bir buçuk yıl önce Çamoluk ta görüştüğüm,muğlak ifade edeceğim izin almadım ,yarı resmi görevli arkadaşım Lise için görüşmeler/yazışmalar yapıldığını Şehitler adına İTO tarafından başka yerlere de yapılan bu uygulamaların Çamoluk için müraacatının yapıldığını söyledi.

burak sezer
burak sezer - 13 yıl Önce

Ve olay bugünkü seyrine evrildi.Okulun yapılması çok güzel,Derneğin katılması da güzel.Ama Başkan da söz verdiyse bir şey yapmalı.o mailde yazmıştım Veysel Bey de yapmalı.Herkes konumunun tabir caizse zekatını Çamoluk için vermeli.TOKİ Gölova da,Alucra da vs.de 2.etaplar yapılırken/biterken bizim geri kalmamız ızdırap kaynağıdır.eleştirinin dozu samimiyetimize binaen yüksek olabilir ama ifadesi hakikattir.Sizlerde dernek çevresinde bu hizmetlerin yapılmama nedenlerini yüksek sesle tartışmalı ve sarih bir biçimde halkla paylaşmalısınız.çünkü bu halkın derneğisiniz.
çalışmalarınızda başarılar dilerim ve hatırlatırım:Hakkın hatırı âlidir,başka hatırlara feda edilemez…


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205