21 yıldır banka kurulacak diye bekliyor.

Çamoluk İlçesine kimse bakmıyor. Tam 21 yıldır ilçe statüsünü kavuştu ama devlet unuttu.

21 yıldır banka kurulacak diye bekliyor.
Çamoluk'un kanayan yarası olan olan, banka sorunu, Giresun Merkezde yayınlanan Giresun Aktüel .com'un da gündemindeydi.
Site yöneticileri Çamoluk'a  geldiklerinde karşılarına çıkan ilk sorun olarak, bankayı gördüklerini belirttiler.
İşte Sitede Çamoluk ile ilgili yayınlanan haber;


21 yıldır banka kurulacak diye bekliyor.
Çamoluklular kırgın
 
Hangi dönem geçerse geçsin, kaç hükümet iş başına gelirse gelsin Çamoluk’un kaderi hep aynı. Bu durum il yönetimine atanan valilere rağmen yine değişmiyor. Adeta makûs talih bu.
Kışın nüfusu 2 binlere kadar inen ve yazın gelmesiyle 3-5 bini bulan Çamoluk İlçesi kurulduğu 1990 yılından bu tarafa tam 21 yıldır temel beklentilerini karşılayamıyor. Önceki gün şöyle biri uğradığımız Çamoluk’ta kime sorsak aynı derdi dillendiriyor. “En büyük sorununuz nedir” dediğimizde aldığınız cevap öncelikle “bir bankamız bile yok” yanıtı oluyor. Devam ediyoruz, daha başka derdiniz “-Hastanemiz yok, adliyemiz yok. Biz nasıl ilçeyiz?”
            Çamoluk Belediye başkanına yöneltiyoruz sorularımızı. O da aynı dertten muzdarip. Eski bir güvenlik amiri olan Çamoluk belediye Başkanı Özcan Çinici; “Banka ile ilgili işlemlerimizi görmek  için ya Suşehrine yahut Erzincan’a gidiyoruz” diyor. “Halk bu yüzden perişan. İlçemizde  Sadece bir bankamatik var. Adliye binamız yok. Hastane için ilaç yazdıramıyoruz. Pratisyen hekimlerin yazdığı ilaçlar bazı hastalıklarda yetersiz kalınca komşu il ve ilçelere gitmek zorunda kalıyoruz” diye ekliyor ve yakınmalarını sürdürüyor.
Giresun’dan 145 kilometre uzaktaki Çamoluk’tan  kimsenin haberdar değilmiş gibi davranması ise yadırganıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205