Alucralı Protestocu Köy Valiyle Görüştü

12 Haziran seçimlerini protesto ederek sandığa gitmeyen,Alucra Arduç Köyü heyeti Giresun Valisi Dursun Ali Şahinle görüştü.

Alucralı Protestocu Köy Valiyle Görüştü
Vali Dursun Ali Şahin, 12 Haziran 2011 Milletvekilliği Genel seçimini boykot ederek sandığa gitmeyen Alucra Arduç Köyü Muhtarı Eyüp Çelebi, Azalar ve bazı köylüleri bugün makamında kabul etti.

 

            Muhtar Çelebi ve heyet üyeleri sorunlarını aktararak Vali Şahin’den yardım istediler.
 
            Muhtar ve beraberindeki vatandaşlara; “12 Haziran Milletvekilliği Genel seçiminde oy kullanmamanıza çok üzüldüm. Demokratik bir hak olan oyunuzu keşke kullansaydınız. Önemli olan o hakkı en iyi şekilde kullanmaktır. Kapımız herkese açıktır. Haberim olsaydı yasalar çerçevesinde yardımcı olurdum.Bana sıkıntınızı iletmediniz Önümüzdeki süreçte hizmet yapılmayan yer kalmayacak” diye konuştu.
 
            Muhtar Çelebi’nin, köy sınırları içersine başka köylüler tarafından yapılan kaçak yapıların yıkım kararı olmasına rağmen yıkılmadığını bildirmesi üzerine Vali Şahin, İl Özel İdaresine konunun tetkiki ile gereğinin yapılması yönünde talimat verdi.
 
            Muhtar Çelebi ve heyet üyeleri Vali Şahin’e duyarlılığında dolayı teşekkür ettiler.


Daha önce yaptığı açıklamada Muhtar Eyüp Çelebi, komşu Koman köyünde 2009 yılında kadastro çalış-ması yapılırken birçok orman arazisinin bu köye dahil edildiğini belirterek “Kendi ormanlarımız ve yaylalarımız komşu köyün sınırları içine alındı. Komşu köylüleri de bu arazilerin üzerine ev yaparak sahiplendiler. Köylüler olarak bu duruma itiraz ettik. Ancak itirazımız reddedildi. Daha sonra bizim köyde kadastro çalışmaları başladı. Yetkililere yanlış çalışmanın yapıldığını söyledik. Geçmişte yapılan hatanın düzeltilmesini istedik. Tapu kayıtlarını göstermemize rağmen bizleri kimse dinlemedi. Arazilerimiz elimizden resmen alındı” dedi. Muhtar Çelebi bu durumu protesto etmek için sandığa gitmeme kararı aldıklarını ve seçimlerde oy kullanmadıklarını söyledi. Muhtar Eyüp Çelebi yapılan haksızlığı protesto etmek için köyhalkı olarak kimse gidip oykullanmadı ancak 31 Seçmeni olan ve 1020 numaralı sandık kurulan köyümüze, Alucra'dan köye gelen sandık görevlisinin tek oy kullandığı sandıktan çıkan tek oy da  AK parti'ye çıktı dedi.

 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
arif çelik
arif çelik - 13 yıl Önce

Arduç köylülerini bu protestolarından dolayı kutluyorum.Çünkü oy vermeyerek protesto etmek de bir tercihtir.Bakın Vali bey nasıl da hemen görüşmüş.oy verselerdi sorunlarını anlatamayacaklardı.bir kere daha alkışlıyor ve tebrik ediyorum

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205