Bal Festivali 4 Eylül de

Bu yıl yirmincisi yapılacak olan Çamoluk Bal Festival'i Ramazan ayı münasebetiyle 4 Eylül 2011 tarihinde yapılacak

Bal Festivali 4 Eylül de
 
Her yıl geleneksel olarak yapılan Çamoluk bal Festivali bu yıl 4 Eylül 2011 Pazar günü yapılacak.
 
Bundan önceki yıllarda genelde Ağustos ayında yapılan festival, bu sene Ramazan orucunun Ağustos ayı başlarına gelmesiyle birlikte böyle bir kara alındı.
 
30 Ağustos 2011 Cuma ramazan Bayramının 4. günü çeşitli etkinliklerle başlayacak olan 20. Çamoluk Bal Festivali 4 Eylül 2011 Pazar günü yapılacak olan final ile son bulacak.
Yetkililerden aldığımız bilgilere göre, 2011 yılı Çamoluk Bal Festivalinin daha coşkulu geçeceği yönünde
Yapılan değerlendirmelerde ramazan Bayramı tatili ile aynı zaman denk gelen festivale gurbetteki Çamolukluların daha geniş bir katılım sağlayacakları yönünde.
 
Festival programının henüz kesin olmamasına rağmen, Çamoluk Derneği yetkililerinden aldığımız bilgiye göre Karadeniz yöresinin popüler olan bayan sanatçılarından birinin (isim netleşmediği için açıklanmamıştır.)festivalde program yapacağı yönünde.
 
Festival ile ilgili olarak vatandaşlarla yaptığımız görüşmede ise, Festivallerin beklide en heyecanla beklenen bölümü olan Bal Ağalığı ile ilgili.
Sitemizde 19. Bal Festivalindeki Bal Ağalığı ile ilgili haberi gündeme getirerek ,”Ağalık seçimlerinden hile olmasın bal ağalığını kim kaç paraya alıyorsa alsın ancak vatandaşa yalan söylenmesin,eğer sitenizde bahsedilen konular gerçek ise biz kendimizi aptal yerine konmuş hissediyoruz.Bunu da yapmaya kimsenin hakkı yoktur” diyerek şikayetlerini dile getirdiler.
 
Daha öncelerinde de yaptığımız araştırmalarda,yalnız ilçemizde değil bir çok organizasyonlarda,rakamların şişirme olduğu, açık arttırmada fiyat ne olursa olsun,organizasyonları yapanların kendi aralarında önceden anlaştıkları rakamın geçerliolduğu yönünde güçlü kanaatler ve bazı deliller  mevcut.
 
Bu konu ile ilgili yapılan savunmalarda,yapılan aldatmacaların, düzenlenen organizasyonların
heyecanı arttırdığı ve düzenleyen kurum ve kuruluşlara da katkı sağladığı idi.
Elde edildiği iddia edilen maddi kazancın, Festivale  gelen yerli ,yabancı binlerce kişiyi aldatmanın maddi karşılığı olmaması gerekir.
 
Çamoluk Haber olarak bizler bundan sonra festivallerde açıklanan Ağalık bedellerinin takipçisi olacağız .
Kim kaç paraya Ağalık aldıysa onun vatandaşlara açıklanmasını sağlayacağız.
 
Sizlerde sorumlu bireyler olarak. binlerce davetlinin huzurunda açıklanan paraların gerçek olup olmadığını sorun.
 
Bir çok festivalde,açıklanan rakamlarla gerçekte ödenen rakamların arasında uçurumların olduğu da çeşitli ortamlarda dile getirilmekte.
 
Bütün bu olumsuzlukların, bundan sonraki organizasyonlarda olmamasını temenni ediyor, 20. Çamoluk Bal Festivalinin ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz.
 
Çamoluk Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
NURETTİN DUYAN
NURETTİN DUYAN - 13 yıl Önce

DEĞERLİ HEMŞERİLERİM BİŞEYİ DÜZELTMEK İSTİYORM BEN AMATÖR DEYİL 25 YILLIK SANATCIYIM AMA BU SENEYMİŞKISMET TABİKİ SİZDE HAKLISINIZ ŞİMDİYE KADAR BİRKERE KATILDIM BUNDAN SONRA HERZAMAN VARIM SAYGILARIMLA NURETTİN DUYAN

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205