Ögrencilere Çök, Kapan, Tutun, Deprem Tatbikatı Yaptırıldı.

12 Kasım 2022 cumartesi günü saat 18:57'de tüm yurtta eşzamanlı yapılan depreme yönelik farkındalık amacıyla, Çök, Kapan,Tutun, tatbikatı yapıldı. Çamoluk'lu yetkililerce, öğrenciler uygulayarak, halk'ta izleyerek tatbikat tazelemesinde bulundu.

Ögrencilere Çök, Kapan, Tutun, Deprem Tatbikatı Yaptırıldı.

12 Kasım 1999'daki Düzce Depremi'nin yıldönümünde, Ulusal Deprem Tatbikatı, Şehit Hamza Karacaoğlu bilgilendirme etkinliğinde Çök, Kapan, Tutun hareketi öğrencileri ve halka anlatılarak tatbikat yapıldı. Tatbikat ilçe Kaymakamlığı nezdinde gerçekleştirildi. Tatbikata Furkan Berber, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler de ebeveynleri eşliğinde öğrendiklerini anlatıp beraberce Cumartesi günü saat 18:57'de tüm yurtta eşzamanlı yapılacak tatbikata katılmaları istendi. 

ÇÖK,KAPAN, TUTUN, NE ANLAMA GELİYOR!

Çök-kapan-tutun en özet anlatımıyla deprem anında etraftaki eşyalar nedeniyle oluşabilecek çeşitli yaralanmalara karşı önlem olarak uygulanan bir teknik. Bugün dünyanın pek çok yerinde deprem önlemleri arasında önem verilen bir deprem anı protokolüdür.

Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun merkezde bulunan Seyyid Vakkas erkek öğrenci yurdunda, öğrencilerle bir araya gelerek, öğrencilerle uygulamalı olarak tatbikata eşlik etti. tatbikatla ilgili sosyal medya hesabından, çeşitli sercesyisler de bulundu. "Afet bilgisi eşittir hayat bilgisi” anlayışıyla hayatın bir gerçeği olan afetlere karşı daima hazır olmalıyız" dediği kaydedildi. Giresun Valisi Enver Ünlü'ye, Giresun'un bir çok bölgesinden, STK'lı ve halktan, güvenlik güçlerinden, sağlık personellerinden evlerinde ve işyerlerinde, sivil vatandaşlar tatbikata özverili bir şekilde yerine getirdiklerini dile getirerek Vali Ünlü'ye, anlık görüntü resimlerini gönderdiler. Vali Ünlü, vatandaşlara teşekkür ederek, tatbikat resimlerini sosyal medya hesabından paylaşmayı ihmal etmedi. Renkli görüntülere sahne olan duyarlı vatandaşların tatbikat resimlerini, bizlerde teşekkür ediyor, Çamoluk Haber olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Haber: Murat Özdemir 

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2022, 00:22

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205