Çamoluk Sağlık Ocağında değişen bir şey yok

İhtiyaçlara cevap veremediği herkes tarafından kabul edilen ancak hiçbir kimse tarafından da düzeltilemeyen Çamoluk Sağlık Ocağı yine bildiğiniz gibi.

Çamoluk Sağlık Ocağında değişen bir şey yok
Çamoluk Sağlık Ocağında değişen bir şey yok!
 
1950 li Yıllardan bu zaman'a kadar hizmet vermeye çalışan ancak İhtiyaçlara cevap veremediği herkes tarafından kabul edilen ancak hiçbir kimse tarafından da düzeltilemeyen Çamoluk Sağlık Ocağı yine bildiğiniz gibi.
7/24  yani yedi gün yirmi dört saat  hizmet vereceği açıklanan Çamoluk Sağlık Ocağında  Saat 17:00 olduğunda kapılar kapanıyor. Ak parti Giresun Millet Vekili ve Ak parti Grup Başkan Vekili Nurettin Caniklinin 19. Çamoluk Bal Festivalinde üzenine basa basa “Çamoluk Sağlık  Ocağının Saat beşte kapandığını bu nedenle buranın bir ay içerisinde yedi gün yirmi dört saat çalışan Entegre Hastane konumuna getirileceğini” söylemişti. bir ay içerisinde 24 Saat  kesintisiz hizmet verecek bir sağlık Kompleksi olacak sözünün de yerine getirilmediği görüldü. Yaptığımız araştırmada 1 Ağustostan bu güne değişen bir şeyin olmadığı görüldü.
Yine yaptığımız çalışmalarda Sağlık Ocağına ilave doktor atamasının yapıldığı ancak yönetmeliğin değişmediğinden dolayı doktorların Saat 17:00  paydos ettikleri acil durumlar da doktorların kendi insiyatifleri ile evlerinden gelerek hastalara baktıkları anlaşıldı.
Çamoluk'un yanı başındaki komşu ilçemiz Gölova'nın hastahane statüsünde olması nedeni ile Çamoluktan bir çok hastanın  bu ilçeye gittiği biliniyor. Hasta sayısı bakımında Çamoluk'un gerisinde olan Gölova'nın Protokol yani başvuran hasta sayısı 20,000 iken bu sayı Çamolukta 25,000 'i buluyor. 
 
Doktorlar rahatsız
 
Doktorlara yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre yapılan uygulamadan Doktorlarında rahatsızlık duyduğu ve Statüsünün değişmemesi durumunda ise istifa edip Çamoluk tan gitmeyi düşündükleri bildirildi. Sağlık Bakanlığı Çalışma sistemine göre Doktorlar’ın çalışma performansına göre Döner Sermayeden pay aldıkları bu nedenle 7/24 uygulamasına geçilmediği müddetçe  Çamoluk ta 5 Doktorun fazla olduğunu söylediler.
 
Ambulans da Gelmedi!
 
Yine 19. Çamoluk Bal  Festivalinde açıklanan Çamoluk’a ikinci bir ambulans geleceği söylenmişti, onunda gelmediği görüldü.Ak Parti İlçe Başkanı Zeki Karabul’un da yaptığımız görüşmede mevcut ambulans’ın yetersiz olduğunu ve Alucra’da  acil bir durum olduğunda Ambulans’ın oraya gönderildiğini ,Çamoluk’un Ambulanssız kaldığını açıklamıştı.
112 Acil hizmetlerin verilmesiyle Ambulans'ın yetersiz kaldığı açıklanmıştı.
Verilen 112 Acil Sağlık hizmetininde tam bir komedi olduğu ifade edildi.Kendileriyle görüştüğümüz Çamoluklular 112 Acil'in çalışma sistemini,"112 yi aradığınızda başka bir hastaya gitmemiş ise,telefonda görüştüğünüz kişi sizin durumunuzun acil olduğuna karar verirse ancak o zaman geliyor. Birde Siz Ambulans'ı beklemeden Sağlık Ocağına veya Ambulans'ın yanına giderseniz ordada bakmıyorlar yönetmenlik böyleymiş" diye anlatıyorlar.
 
Halk Rahatsız!
 
Konu ile alakalı olarak görüştüğümüz Çamoluklular ise öncelikli olarak  Çamoluk ta ki Sağlık Ocağının Statüsünün değişmesi gerektiğini bildirerek “Burası Sağlık Ocağımı Hastane mi?    Öncelikle yetkililerin bu sorunu çözmesi gerekir diye konuşuyorlar.Yine konuştuğumuzda Acil durumlarda Akşam saat 17:00 dan sonra doktorlar gelip bakıyor ancak diğer görevliler olmadığı için işimiz yine görülmüyor. Bir tahlil gerektiğinde bizi Alucra’ya gönderiyorlar diye sıkıntılarını dile getiriyorlar. Festivallerde,Bayramlarda ve özelliklede seçimlerde gelip  gelip buralarda Boy gösterenler! bol keseden vadedenler!  ne yazık ki  Arda Boğazını ve Seme Deresini  geçince  söylediklerini unutuyorlar  ve bir dahaki gelecekleri güne kadar arayıp sormuyorlar diye şikayetlerini dile getiriyorlar.

1.Olarak yapılması gereken 24 saat hizmet verebilmesi için Entegre Hastahane konumuna  geçmesi
2.Olarak 24 saat Acil 112 ve diğer sağlık personelinin, Laborant, Hemşire, Sağlık 

3.Yatan Hasta pozisyonu haline getirilmesi için  yapılan binanın en az 20 kişilik yatan hasta kapasitesine kavuşturulması

4.Tam teçhizatlı,en azından bir ilçede yapılabilecek acil müdahalelerde kullanılabilecek teçhizata sahip olabilmesi ufak bir dikişi bile sevk ediliyor. Bu gibi acil Tıbbi müdahaleleri yapabilecek konuma gelmesi
5.Yine atanan  Doktorlarımıza sahip çıkılması farklı bir ilçelere geçici görevlendirme yapılmaması
6.Döner sermayenin hem doktor adına hem personel adına tatmin edici  konuma getirilmesi

7.Sağlık Ocağının kendine ait ödeme ödeneği olmadığı için ihtiyac olan bir çok malzemeyi, ihtiyaç halinde alamadığı Temizlik Malzemeleri,Sargı Bezi vs. Gibi bu durumdada Döner Sermayanin güçlendirilmesi.
8.112 ye  hasta olduğu zaman il sınırları dışındaki Suşehri Sivas, Erzincan gibi Hastahanelerin bundan böyle hasta kabul etmedikleri ve bu durumda Alucra,Şebinkarahisar ve 185 Km.'lik Giresun'a gitmek kalıyor. BirdeKış şartlarında gidildiği düşünüldüğünde!

9 Sağlık Personelinin diğer bir sıkıntısı ise maaşları konusunda olduğu bildirildi. İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı anlaşma gereği maaşlar'ın Akbanktan ödendiği Çamolukta Hiç bir bankanın olmaması nedeniyle Ziraat Bankasın nın da "Biz ayın 15'inde işin hamallığını yapıyoruz "diye ilgilenmedikleri söyleniyor.








 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmed arif
ahmed arif - 13 yıl Önce

BU KADAR VATANPERVER BİR HALKA ASGARİ İNSANİ HİZMETLER BİLE VERİLEMİYOR FAKAT İÇİMİZDEKİ DALKAVUKLAR BUNU ANLAMIYOR.
ONLAR HÂLA ŞARLATANLIK PEŞİNDE.BİZ BU DURUMDA ESKİLERİN ETTİĞİ BİR DUAYA AMİN DİYECEĞİZ:RABBİM DÜŞÜRMESİNDE,ARATMASINDA AMİN.

çamoluk çamoluk
çamoluk çamoluk - 13 yıl Önce

bunun sebebini sizlere boş vaatlerde bulunan siyasetle oyun oynayan siyasetçi zannettiklerinize söyleyininz.yönetmelikte buranın 24 saat açık olmadığı ayan beyan ortada.24 saat açık hale getirdik diyenlere sorun bunu belirten belge nerde diye.ondan sonra kurumu suçlayın.yalancı siyasilerin yalanlarıyla hizmet beklemeyin..

Alim katranci
Alim katranci - 4 yıl Önce

Agzina saglik yigit kardesim Allah uzun omurler versin

Alim katranci
Alim katranci - 4 yıl Önce

Agzina saglik yigit kardesim Allah uzun omurler versin

Salim katrancı
Salim katrancı - 4 yıl Önce

Kardeşim kalemine sağlık yine güzel bir konuya değinmişsin bu mevsimde anadolu bambaşka güzel insanımız bir birinin hukukuna saygı gösterirse köylerimiz herkese yetecek berekete sahip makalelerin devamını bekliyoruz tüm hemşehrilerimize selamlar. Allah. a emanet

Salim katrancı
Salim katrancı - 4 yıl Önce

Kardeşim kalemine sağlık yine güzel bir konuya değinmişsin bu mevsimde anadolu bambaşka güzel insanımız bir birinin hukukuna saygı gösterirse köylerimiz herkese yetecek berekete sahip makalelerin devamını bekliyoruz tüm hemşehrilerimize selamlar. Allah. a emanet olun

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205