BU ADAM NEYE BENZİYOR

Önce islam karşıtı filmi "Fitne", şimdi de İslam karşıtı uluslararası ittifak...

BU ADAM NEYE BENZİYOR
Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders, ülkesinde yaymaya çaılştığı İslam karşıtı söylemin kapsamını genişletme çabasında. Son seçimlerde güçlendirdiği oy tabanından aldığı cesaretle, yıl sonuna doğru yeni bir uluslararası girişim başlatıyor.

YORUM YAZMAK İÇİN TIKLAYIN

İslam karşıtı yeni girişimin adı, sanki alay edercesine, "Özgürlük İttifakı". İlk aşamada hedef beş ülke. Yeni oluşum Amerika, Kanada, İngiltere, Fransa ve Almanyada faaliyete geçecek.

İttifakın, İslam karşıtı mesajı yaymanın dışında iki amacı var: Müslüman ülkelerden Batı ülkelerine göçü ve şeriatı yasaklamak. Wilders, yeni oluşumun diğer kurucuları hakkında ise ser verip sır vermiyor.

Hollanda'daki Müslüman toplum ise tepkili. Avrupa'da İslam karşıtı söylemin yükseldiği bir zeminde, Wilders'ın yeni girişiminin hızla yeşerme fırsatı bulacağı endişesi hakim. Hollanda'da geçen ayki seçimlerde oy oranın artıran Wilders, şu an koalisyon dışı. Hollandalı siyasetçiler, Kur'an'ı "teröre ilham kaynağı bir kitap" diye niteleyen "Fitne" filminin yapımcısıyla yan yana görülmek bile istemiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205