Atatürk'ün Şebinkarahisar'a Geliş Yıl Dönümü Kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 11 Ekim 1924 yılında, Şebinkarahisar'a teşriflerinin gelişinin 98. yıl dönümü törenle kutlandı.

Atatürk'ün Şebinkarahisar'a Geliş Yıl Dönümü Kutlandı.

Şebinkarahisar hükümet konağı önünde temsili olarak Atatürk'ün karşılanması başlandı.Tüm Şebinkarahisar Okulları, öğrenciler de törene  katılarak tarihte o günü yaşama hazzına sahip oldular. Şehir Bayraklarla donatılırken, öğrenciler ve halk caddede yürüyüş düzenlediler. Törende İlçe Kaymakamı Alay Yazıcı Kaymakamlık Makamı Çelengini, Belediye Başkanı Ömer Şentürk Belediye Başkanlığı Çelengini anıt önüne bıraktı . Saygı duruşu ve İstiklal Marşının akabinde Belediye Başkanı Ömer Şentürk günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Daha sonra protokol, tarihte Atatürk'ün konakladığı Atatürk evi ve müzesini ziyaret ettiler.

ŞEBİNKARAHİSAR HEYETİNDEN ANITKABİR'DE İADEYİ ZİYARET.

11 Ekim 1924 Atatürk'ün Şebinkarahisar'a gelişinin 98. yıl dönümü anısına Ankara Şebinkarahisar'lılar Vakfı ev sahipliğinde tören düzenlendi. Anıta çelenk koyan heyet, saygı duruşu ile Atatürk ve Şebinkarahisar Anıtkabir'de anıldı. Protokolde, Vakıf Başkanı Ali Yaşar Yücel yönetim kurulu üyeleri, Şebinsiad Başkanı Müjdat Karayılan ve yönetim kurulu, Enerji ve Teknoloji Bakan yardımcısı Fatih Kacır Pendik Giresunlular Derneği Başkanı Hüseyin Döner Alucralılar Derneği yönetim kurulu üyeleri  Giresun İş İnsanları ve Bürokratlar Derneği Başkanı Kemal Tokmak prokolde yer aldılar.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2022, 08:49

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205