Çamoluk Derneği Miraç Gecesi 6 Şubat Depremi İçin Mevlid Okuttu.

Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği 6 Şubat depreminde yaşamını yitiren yurttaşlarımız adına eş zamanlı iki lokasyonda camiilerde mevlid programı düzenlendi.

Çamoluk Derneği Miraç Gecesi 6 Şubat Depremi  İçin Mevlid Okuttu.

6 Şubat 2023 Pazar günü Pazartesiye bağlayan gece, Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımız için mevlid programı düzenlendi.

Çamoluk Derneği sosyal medya hesabından öncesinden duyuru mesajı yayımlayarak tüm Çamoluk'lu vatandaşlara mevlid programı için davet mesajı yayımlamıştı.

6 Şubat 2024 Salı günü Avrupa yakası Atışalanı Uhud camii ve Anadolu yakasında Çamlıca Ferah camiinde okutulan eş zamanlı mevlidler Miraç kandline denk gelmesi bu anlamlı özel günde eller semaya açıldı depremde hayatını kabeden vatandaşlar için dualar edildi. Çamoluk eşrafı yapılan dualardan da nasibini aldı unutulmadı. Program sonunda lokum ikramı yapıldı.

Programlarla ilgili yaptığımız röportajda, Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik, şu ifadelere değindi; büyük deprem afetinin üstünden bir yıl geçtiğini ancak yaşanan acıların halen hafızalarda olduğunu kaydeden Başkan Canik “Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti. Acılarımız halen taze. O süreçte yaşananları unutmadık. Depremin hemen ardından tüm ülke tek yürek olduk. Depremde sevdiklerini kaybedenlerin yanı sıra tüm vatandaşlarımız bu derin acıyı paylaştılar. Benzer acıların tekrar yaşanmamasını diliyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum”  diye konuştu. 

Haber: Murat Özdemir 

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2024, 08:29

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Akan
Ahmet Akan - 3 ay Önce

Ne büyük hizmet, başka işiniz yok mu? Depremzedeye ne faydası oldu. Din sizden bunu mu ister, ucuz şov bunlar...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205