Eğribel Tüneli, Kazma, Kürekle, Açılıyor

Eğribel tüneline partililerin ve meclisin duyarsız kalışını protesto eden bu yola gönül vermiş Giresun'lular kazma kürekle tüneli açmaya başlıyor. 24 Temmuz 2010'da saat 10:00'da tüm Giresunlular Eğribel girişinde olacak.

Eğribel Tüneli, Kazma, Kürekle, Açılıyor
Eğribel Tüneline ilk kazamayı vurmak için şair Yavuz Kayacık ve Ozan Gezgini 24 Temmuz 2010'da saat 10.00 da Eğribel girişinde olacaklar. Şair Yavuz Kayacık Eğribel Açılmıyor - Memleketimin Sesiyim eserlerini yorumlayacak Ozan Gezgini Eğribel Türküsünü sesledirirken Giresunlu sanatcı Selda ve Naci Özbay konser verecek.

Giresun ilimizi Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçelerimize ve Sivas ile Erzincan'a bağlayan yol üzerindeki Karagöl dağlarının eteğinde rakım'ı 2200 metre olan  Eğribel gecidi kış aylarında geçit vermediği gibi yolun büyük bölümü yer yer tek şeritlidir, bu yol dağ kenarlarından kıvrımlar şeklinde uzanmaktadır. Kat edilen mesafe kadar dönüş istikametine doğru yol alırsınız . Kilometrelerce yolu boşuna kat etiğiniz gibi boşuna zaman israfı'da cabası.

Bütün bu olumsuzlukların üstünü örten kar ile Eğiribel geçit vermez duruma gelir ve Bazen günlerce bazen haftalarca ulaşım kapanır. Gurbet'ten sılaya ulaşmak mümkün olmadığı gibi;acil hastaların şehir'e ulaşmasını engeller. Yıllardın söylene gelen Eğribel tüneli imza kampanyaları ile destek görsede hükümetler tarafından ilgisiz kaldı yani Eğribelin ötesi yüzyıllar boyunca kaderine terk edildi ve sonunda adına şiirler, türküler yazıldı şimdi tüm giresunlular yüzyıllardır göz ardı edilen Eğribel tüneli için 24 Temmuz 2010 tarihinde Eğribel girişinde buluşuyor

Gemlik Giresunlular Derneği tarafından düzenlenen programa AV. Murat TOKER Şebinkarahisar -BURSA - HALİL KÜTÜK - Yağlıder -İSTANBUL Remzi MAMAŞOĞLU - DERELİ- İSTANBUL - ALİ KARA GİRESUN İLHAMİ TEMEL - ESPİYE - MUSTAFA YİĞİT - DERELİ GEMLİK- HASAN TOPKARA -DOĞANKENT BURSA-ZİYA HALİLOĞLU TİREBOLU - DURMUŞ USLU - DERELİ GEMLİK- Sanatcı Giresunlu Selda Naci Özbay katılacak.

Gemlik Giresunlular Dernek Başkanı ve Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Durmuş Uslu yayınlamış olduğu basın duyurusunda su sözlere yer verdi :

24 Temmuz 2010 da Eğribel Tünelini açı yoruz Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisarı  Giresun'a bağlıyoruz. Değerli hemşerilerim 24/07/2010 tarihinde saat 10:00'da İstanbul'dan Bursa'dan Giresundan katılımlarla Eğribel Tünelini kazma küreklerle bizler açacağız bütün hem şerilerimizi bekliyoruz tabiki amaç artık geçkalınmış olan tünele dikkat çekmek bütün gurbetteki hemşerilerimiz ve öncelikle Alucra ve Şebinkarahisarlı hemşerilerimizi bekliyoruz.

Saygılarımla

DURMUŞ USLU


Giresun Eğribel Aşılmıyor

Kar yağdı saçılmıyor
Eğribel açılmıyor
Sevenler seçilmiyor
Açın artık tüneli

Sivas Giresun yolu
Bağlanmış eli kolu
Alucram çile dolu
Açın artık tüneli

Karahisar Çamoluk
Alucra'yla bir soluk
Ciğer yanık gül yoluk
Açın artık tüneli

Günah sanki bizlerin
Vebal'ide sizlerin
İncitmesin sözlerim
Açın artık tüneli

Halimizi bilenler
Oy oy diye gelenler
Sonra bizi silenler
Açın artık tüneli

Eğribelin ötesi
Yenir yağlı ketesi
Duman olup tütesi
Açın artık tüneli

Alucra'yı seçemem
Hastayım ben geçemem
Kefenimi biçemem
Açın artık tüneli

Haber - Şair :Yavuz Kayacık
Kaynak: Alucra Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205