Giresun'da Adaylık Yarışları Çekişmeli Geçiyor..

Yaklaşan Genel Seçimler öncesiiözellikle mecliste grubu bulunan partilerde aday yoğunluğu yaşanıyor.

Giresun'da Adaylık Yarışları Çekişmeli Geçiyor..

Adaylar Belli Olmaya Başladı

 

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, partilerde aday enflasyonu yaşanmaya başladı.

Türkiye genelinde ve Giresun’da da en fazla aday müracaatı,Ak Partide yaşanıyor.

Adaylık başvurularının netleşmesiyle birlikte de partilerdeki çekişmeler giderek hız kazanıyor.

Özellikle Mecliste grubu bulunan partilerin Giresun teşkilatları yoğun ve sıkıntılı.

En fazla aday adayının olduğu parti olan Ak partide şuana kadar müracaat edenlerin sayısı on yediyi bulmuş durumda. Millet vekilliği için Giresun’da her partiden 4 adayın olacağı düşünüldüğünde,aday olabilmek için bile çok fazla çalışmak ve kulis yapmak gerekecek.

Ak Partide Mevcut Millet Vekilleri  ve il başkanı Mehmet Geldi temayül yoklamasına girmeyecekler. Kanla aday adayları teşkilatlarda yapılacak temayül yoklamasına katılacaklar.

Ak Partiden aday olanların isimleri şöyle; Turan Karadeniz, Halil İbrahim Şengün, Aytekin Şenlikoğlu, Mehmet Geldi, Mustafa Demirci, Nilüfer Demir, Şengül Şahin, Ahmet Çıtlakoğlu, Yakup Akın, Köksal Çamaltı, Mehmet Emür, Ercan Türk, İrfan Güvendi, Adem Tatlı, Hasan Aydın. ve mevcut  Milletvekilleri Nurettin Canikli, Ali Temür ve Hacı Hasan Sönmez .

 

Bir diğer çekişmenin olacağı partide CHP.

CHP de işler biraz daha zor ve karışık gibi. CHP de ki çekişmenin özellikle sıralamada olması bekleniyor.

Giresun’da CHP’nin en az bir Millet vekili çıkarması bekleniyor ,bu nedenle de yapılacak sıralama çok önemli.

CHP kulislerinden yansıyanlara göre birinci sıra çekişmesinin mevcut Millet Vekili Eşref Karaibrahim ve eski il başkanı Aykut Gezmiş’in arasında geçeceğe benziyor.

Eski il başkanının  Kemal Kılıçdaroğlu’na  ilk destek verenlerin arasında olması ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksunun da destekliyor olması şansını arttırıyor.

Millet Vekili Eşref Karaibrahim ise Baykalcı olarak bilindiğinden  dolayı Aykut Gezmiş karşısında daha şanssız gözüküyor.

CHP’nin Aday adayları ise; Eşref Karaibrahim, Murat Ersoy, Aykut Gezmiş, Mustafa Aydın, Selahattin Karaahmet, Kadri Güven, Basri Gürsoy, Rüştü Kurt, Bülent Bektaşoğlu,

 

Sıralamada en rahat parti MHP gözüküyor.

MHP’nin Giresun’da bir Millet Vekili bulunuyor, Murat Özkan, MHP’ye yapılan adaylık müracaatları  On’u geçmiş durumda Şu ana kadar yapılan yorum değerlendirme ve  araştırmalarda MHP’nin yine Giresun’dan Bir Millet Vekili çıkaracağı yönünde .

TBMM Başkanlık Divanı üyesi ve Giresun Milletvekili Murat Özkan MHPde yeniden aday. Özkan ile birlikte, Ünzile Yüksel, Ali Akgün, Adem Aydın, Birol Cevizoğlu, Savaş Yaman, Ertuğrul Tığlı, Ömer Karaman, Orhan Bayram, Selahattin Şahin ve Abdullah Karaosmanoğlu aday adaylığını açıkladılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205