Ya Çamoluk İçin?

Giresunaktuel.com sitesi yazarı ve Genel yayın yönetmeni Zeki Al son vaatler ışığın da Nurettin Canikli ve Alucra'yı yazdı.

Ya Çamoluk İçin?

 Alucra gelişiyor.Alucra güzelleşiyor.Alucra’dan göç önleniyor. Alucra el üstünde..

      Üç yıl önce Erzurum’a giderken, Ş.Karahisar-Alucra-Çamoluk güzergahını seçerek, 30 yıl sonra bu güzide ilçemize uğramıştım.
     Otuz yıl öncesi ile ilçeye uğradığım gün arasında pek fark görmeyince, Alucra Ziraat  Bankası’na yakın bir yerde arabamdan inerek bir kahvenin önünde oturan kalabalık topluluğa;  “Selamünaleyküm. Arkadaşlar,kıymetli büyüklerim. İlçenizin Giresun sınırlarını aşan bir  evladı var. Nurettin Canikli. Nurettin bey Alucra’ya hiç uğramıyor mu?Nedir bu  Alucra’nın durumu?. 30 yıldır el değmemiş gibi..” dediğimde bir ihtiyar amca; “ Oğlun  Nurettin bey ile İlçemiz Belediye Başkanı’nın pek arası yok.-O zamanlar MHP’li başkan  görev yapıyor.- Şu gördüğün asfaltı çarşı içine Şebinkarahisar Belediyesi döküyor.-O  zamanlar Şebinkarahisar Belediye Başkanı da MHP’li.-“ demişti.
      Aradan geçen zaman içinde, her iki ilçenin de son seçimlerde Ak Partili başkanları göreve geldiler.
      Maşallahı var. Alucra’nın önü açıldı. Adeta el üstünde hizmet akınına uğramış görülüyor.
      Sn.Canikli, Yağlıdere-Kurtbeli-Alucra yolu güzergahı ile adını duyurdu.
      Yüksek okul, yurt inşaatı derken Alucra’da kıpırdamalar başladı.
      Alucralılara Canikli tarafından verilen son müjdeler ile Alucra adeta diğer ilçeler yanında tavan yaptı.
      Geçen hafta Alucra’ya giden Canikli, yanında götürdüğü Ak Partili kurmayları ile adeta gövde gösterisi yaparak, ilçede Başbakan gibi ilgi gördü.
      2011 yılı içersinde Alucra’ya gelecek hizmetleri müjdelendi. Neydi bu Sn.Canikli müjdeleri?
      1-150 kişinin istihdam edileceği Alucra Sanayi Sitesi..
      2-Sanayi Sitesinde yapılacak 500 TOKİ konutu..
      3-İlçe otogarı…
      4-100 kişinin iş bulacağı Call senter..
      5-150 bin TL’si Maliye Bakanlığı’ndan, 80 bin TL’si Giresun’dan karşılanmak üzere Alucra İtfaiye teşkilatı..
      6-Maliyeti 20 milyon TL civarında olup gelecek hibe para ile yapılacak olan şehir içi içme suyu şebekesi ile şehir kanalizasyonu..
      7- Yapım sırasında istimlak edilecek binaların ücretini ismi açıklanmayan bir büyük şehir belediyesi tarafından karşılanacak olan ilçe Hürriyet Caddesi’nde yapılacak Belediye Sarayı..
      8-Giresun-Alucra güzergahında 12 ay kesintisiz ulaşımı sağlayacak Kurtbeli geçidi.
      Alucra gelişiyor.Alucra güzelleşiyor.
      Bu hizmetlerin daha da artarak Alucra’ya gelişi ile bu ova ilçemizin unutulmuşluğuna son verilecek, ilçe çevresindeki zengin maden rezervleri de değer kazanacaktır.
      25 yıl önce Eynesilli hemşehrimiz Jeoloji Müh. Ali Zafer Topşir’in ilimizde görev yaptığı sırada tesbit ettiği kayak ve dağ sporları ile yaylalar arası bisiklet parkuru da gündeme gelecektir.
      Not: Giresun’da yurt sorununun da çözümlenmesi, 9 kişiye düşen tek yatak sayısının tek kişiye düşmesi ve Sivas’ta okuyan GÜ Tıp Fak.öğrencilerinin Giresun’a kavuşması dileğiyle hoşça kalın!..

YORUM EKLE
YORUMLAR
burak sezer
burak sezer - 13 yıl Önce

çamoluk un sorunları ortada ve aşikar hergün hepimizi mağdur ediyor.A şahsına veya B partisine göre bu sorunlar ya da öncelikleri değişmemeli.önce sorunları tesbit etmeli ve çözüm yolları üzerinde geniş bir kitle olarak istişare etmeliyiz.istişare sonucu çıkan kararların hayata geçmesi için herkes var gücüyle çalışmalı.Sayın Canikli ye bu vaat haberini okutmak ve sormak lazım Çamoluk ta 70 konutluk toki talebi toplanmadıda Alucra da 500 konutluk talep nasıl toplandı?Bağcılar belediyesi bina yaptıracak mış Üsküdar Belediye Başkanı nı Çamoluk a getirip,hava atıp sonra da internet ortmanında Başkanın arkasından tartışma yapan ahali ye soralım Üsküdar Belediye Başkanı da Çamoluk ta bina yapmak için çalışmalar yaptırsanıza... siz ancak hava atarsınız.Teslim edelim CHP li Sarıyer Belediye Başkanı bizim şarlatanlardan daha düşünceli çıktı sıfır araba gönderdi.bizimkiler gönderseydi hurdaya çıkan aracı gönderirlerdi ( daha önce bunu defaaten yaptılar).

RÜSTEM SAKIZCI
RÜSTEM SAKIZCI - 13 yıl Önce

Şu yukarıdaki alucraya yapılacak hizmetleri okuyupta heyacanlanmamak mümkünmü inşallah vatler gerçek olur.Ama bizi düşündüren alucraya verilen vaatler ve yapılan hizmetlerin %10 da çamoluğada yapılsın bu kadar yanlız ve öksüz bir ilçe olabilirmi bu sayın caniklinin çamoluğa hiçmi yapacağı bişi yok anlaşılan yeni hükümette kurulsa bize fayda yok milletvekilimiz yapacağı hizmetleri çok güzel sıralamaış ama bize yok sadece alucraya.haydi hayırlısı.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205