Coşkuyla Kutlandı

Mevlid Kandili Tüm Yurtta coşkuyla kutlandı.

Coşkuyla Kutlandı
 
Hazreti Muhammed'in doğum yıldönümü olan Mevlit Kandili, İstanbullular tarafından coşku ile kutlandı. Eyüp Sultan Camii'ne akın eden genç, yaşlı, kadın, erkek binlerce kişi yatsı namazı öncesi verilen vaazı dinledi. Camilerde Hazreti Muhammed'in doğum yıldönümü nedeniyle Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu. Vaazları dinleyen vatandaşlar, Hazreti Muhammed için hep birlikte dua etti. Küçük yaşta çocukları ile camiye gelen bazı vatandaşlar, kandil programını içeriye giremeyince cami avlusundan takip etti. Vatandaşlar, çocuklarının da bu havayı yaşaması için onları camiye getirdiklerini belirttiler.
Bursa'dan geldiğini ifade eden Mehmet Şan, "Biz Bursa'dan geldik. Bu mübarek mekanı ziyaret ettik. Tüm İslam aleminin kandilini kutluyorum" diye konuştu. Şan'ın beraberindeki 10 yaşındaki Gökhan Şan ise, "İlk defa geldim. Herkesin kandilini kutluyorum" dedi.
Camiye gelen vatandaşlardan Gökhan Taşçı ise, "Tüm İslam aleminin kandili mübarek olsun. Küçük çocuğum ile geldim, o da burada. Bu güzel mekanları bilsin öğrensin istedim. Bu mübarek günde Peygamber Efendimizin doğum gününde buradayız ve bu çok güzel bir duygu bizim için" diye konuştu.
Selimiye’de Mevlit Kandili coşkusu
Edirne’de tarihi Selimiye Camii, Mevlit Kandili vesilesiyle müminlerle doldu.
Vatandaşlar, yatsı namazı öncesinde Mevlid Kandili münasebetiyle camilere akın etti. Şehir merkezinde oturanların yanı sıra civar il ve ilçelerden gelenler, tarihi Selimiye Camii'nde yatsı namazı öncesinde yerini aldı. Mevlit Kandili nedeniyle kadın, erkek, genç, yaşlı birçok Müslüman Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif dinledi.
Ardından Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu tarafından verilen vaazı dinleyen müminler, yatsı namazı için saf tuttu.
Mevlit Kandili'nde Bursa'da tarihi camiler doldu taştı
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) doğum günü olan Mevlit Kandili tüm yurtta dualarla kutlanıyor. Kandil gecesini idrak etmek isteyen müslümanlar camilere akın etti. Bursa'da da binlerce vatandaş, akşam namazı sonrası camilere akın etti. Tarihi Ulu Camii yatsı namazından saatler öncesinde doldu.
Bursa'da, Mevlit Kandili sebebiyle vatandaşlar Ulucamii'ye akın etti. Çevre illerden de insanların geldiği Ulucami'de kandil coşkusu dualarla yaşandı. Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği Ulucami, en yoğun gecelerinden birini yaşadı.
Mevlit Kandili nedeniyle tarihi camide Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu. Okunan dualara küçük yaştaki çocuklar da el açarak eşlik etti. Vatandaşlar, Mevlit Kandili nedeniyle Ulucami'ye gelmeyi tercih ettiklerini söyledi. Çevre illerden geldiklerini söyleyen kimi vatandaşlar ise Mevlit Kandili'ni hakkıyla eda edebilmenin sancısını yaşadıklarını dile getirdi.
Cizre’de Kürtçe mevlit okundu
Mevlit Kandili dolayısıyla Hz. Nuh Nebi Camii'nde Cizre Müftülüğü tarafından Kürtçe mevlit programı düzenlendi. Kürtçe olarak okunan mevlitten vatandaşlar memnun kaldı.
Hz. Muhammed'in (sav) Hicri takvime göre doğumu vesilesiyle idrak edilen Mevlit Kandili. Hz. Nuh Nebi Camii’nde düzenlen Mevlit Kandili dolayısıyla Cizre Müftülüğü'nün katkılarıyla imamların okuduğu Kürtçe Mevlit programı gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlanan mevlit programında, Kürtçe ilahi grupları ve din görevlileri tarafından Kürtçe mevlit okutuldu. Programda Kürtçe mevlidi şerif okuyan imamlar, davetlileri sesleriyle adeta mestetti.
 Karabük'te Ulu Camii, Mevlit Kandili'nde doldu taştı.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet'in (SAV) dünyaya teşrif ettiği bu gecede vatandaşlar camilere akın etti. Karabük'te akşam ile yatsı namazı arasında okutulan Mevlid-i Şerif'i dinlemek ve ibadet etmek isteyenler camilere koştu. Ulu Camii her mübarek gün ve gecede olduğu gibi bugün de doldu. Kadın erkek, genç yaşlı, okunan Mevlid-i Şerif ve ilahileri huşu içinde dinledi. Ellerin semaya yükseldiği kandil programının ardından yatsı namazını kılan cemaat evlerine dağıldı.
Ajanslar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205