Ak Partiden Şebinkarahisar'ın Sivas 'a bağlanma isteğine tepki

Şebinkarahisar AK Parti ilçe teşkilatı, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Divan toplantısında gündeme gelen ''Cumhuriyet Üniversitesine bağlanma'' kararı imza kampanyasına tepki göstererek, gazetemize konu ile ilgili basın açıklaması gönderdi.

Ak Partiden Şebinkarahisar'ın Sivas 'a bağlanma isteğine  tepki

 Şebinkarahisar AK Parti ilçe teşkilatı, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği  Divan toplantısında gündeme gelen ''Cumhuriyet Üniversitesine bağlanma'' kararı imza kampanyasına tepki göstererek, gazetemize konu ile ilgili basın açıklaması gönderdi.

ŞEBİNKARAHİSAR AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin İlçemiz sorunlarının çözümüne yönelik yapmış olduğu çalışmaları yakinen takip etmekteyiz.

İlçemizin sorunlarının çözümü noktasında göstermiş olduğunuz hassasiyetler bizleri fazlası ile memnun etmektedir.

Derneğimizin 25 Martta İstanbul'da yapmış olduğu son divan toplantısında, İlçemizde Fakülte kurulmamasından ve Giresun Üniversitesinin yeteri kadar idari alt yapıya sahip olmadığı gerekçeleri ile, şuan Giresun Üniversitesi bünyesinde öğretim veren akademik birimlerin Sivas Cumhuriyet üniversitesine bağlanması için imza kampanyası başlatılması yönünde bir karar alındığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Alınan bu kararı değerlendirmeden önce, kararın alınış şeklini de hiçbir şekilde tasvip etmediğimizi dernek yönetimi ve kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

İlçe halkının görüşü alınmadan, İstanbul'da bir dernek toplantısında bu denli önemli bir karar alınması son derece yanlıştır.

Böyle bir kampanya başlatılmadan önce;................

Başta İlçede yaşayan Şebinkarahisarlıların, Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Akademik personelinin, İlçe Belediye Başkanlığının, İlçe Siyasi Parti Temsilcilerinin, İlçedeki Sivil toplum kuruluşlarının, görüşleri alınıp, sebepleri ve sonuçlarının iyi analiz edilerek genel bir mutabakat aranması gerekirdi.

Yine böyle bir kampanya başlatılırken, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile hangi düzeyde bir temas kurulmuş, ne tür kazanımlar vaat edilmiş, hangi somut veriye ulaşılmıştır.

Kararın değerlendirmesine gelince, Şebinkarahisar  Meslek Yüksekokulu 17.03.2006 tarih ve 26111 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5467 Sayılı kanunla Giresun Üniversitesine bağlanmıştır. Bu tarihte ilçemiz Meslek Yüksek Okulunda bölüm sayımız 18 iken bugün bölüm sayımız 23 e yükselmiştir. Yine 2006 yılında Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulunda okuyan öğrenci sayısı 2186 iken bugün bu sayı 2700 e yükselmiştir. Buna ilaveten 2009 yılında öğrenci almaya başlayan 4 yıllık Uygulamaları bilimler Yüksek okuluna da, 4 programda 390 öğrenci alınmıştır. Yerleşkemizde bulunan toplam öğrenci sayımız,  Cumhuriyet Üniversitesinden ayrıldığımız 2006 tarihi ile kıyaslandığında yaklaşık  % 40 artarak 2186 dan 3090 a,  ulaşmıştır. Bu verilerden yola çıkarak, Dernek yöneticilerinin belirttiği gibi bölümlerin kapanması ve öğrenci sayısının azalması söz konusu değildir.

16.01.2012 tarihinde Belediye Başkanımızı ziyaret eden Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.İlyas DÖKMETAŞ, Şebinkarahisar MYO'nun son yıllardaki gelişiminin hem Sivas'ta hem de Türkiye'de model olarak gösterildiğini, kendisinin memleketi olan Zara MYO'nun, Şebinkarahisar'la aynı tarihte açılmasına rağmen bugün 600 öğrenci ile öğrenime devam etmekte olduğunu dile getirmiştir.

2006 yılında tek binadan ibaret olan Meslek Yüksek Okulu kampüsüne, ilave olarak Kaymakamlığımızın, Belediyemizin, Derneklerimizin ve esnaflarımızın da katkıları ile  2 adet eğitim binası yapılmış, lojman ve misafirhane inşaatımız da  devam etmektedir. Ayrıca Milli Piyango öğrenci yurdu da yapılarak yurt sorunu tamamen çözülmüştür. Bu konuda yaptıkları çalışma ve katkılarından dolayı Hükümetimize, Üniversitemize, Milletvekillerimize, Derneklerimize ve Sivil toplum Kuruluşlarımıza, esnaflarımıza emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Şebinkarahisar'a bir Fakülte kurulması sadece Şebinkarahisar Yardımlaşma Derneğinin bir isteği değil tüm Şebinkarahisarlıların başlıca hedeflerinden biridir. Bu hedefe varılması için Derneklerimizle, Sivil toplum kuruluşlarımızla, Siyasi parti temsilcilerimizle, Belediyemiz ile tüm Şebinkarahisarlılar olarak haklı mücadelemizi kararlılıkla sürdürelim.

Bu mücadelemizi sürdürürken, mevcut yapı ile çatışmamaya, tepkimizi doğru ve orantılı kullanmaya azami özen gösterip, çatışmadan ziyade müzakere yollarını deneyelim.

Biz AK Parti Şebinkarahisar İlçe Teşkilatı olarak, hemşerilerimize duyarlılıkları için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Biz derneklerimizle, Sivil toplum kuruluşlarımızla Muhalefet partilerimizle tüm Şebinkarahisarlılar olarak büyük bir güç olduğumuzu, bu güçle bu sorununda üstesinden gelebileceğimizi düşünüyor, tüm hemşerilerimizi sevgi ve saygılarımızla selamlıyoruz.

Ahmet BÖLÜK

ŞEBİNKARAHİSAR  AK PARTİ İLÇE BAŞKANI

Şebinmadya

YORUM EKLE
YORUMLAR
ali
ali - 11 yıl Önce

şebinkarahisar giresun,dan biran önce ayrılmalı yalan üstüne yalan söylüyorlar şebinkarahisarın kaderiyle oynuyorlar oynamayada devan ediyorlar ben bir siyasetci olsam şebinkarahisarı giresundan ayırır başka bir ile bağlardım zeten biz halk olarak giresunu istimiyoruz şebinkarahisarı gelişmeme sebebi zaten giresun halka sorun giresunu isteyen varmı çok merak ediyorum ayrıca dernek başkanına sesleniyorum bu konuyla ilgili çalışma varsa biz herzaman yanlarındayız......

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205