Çamoluk'ta Hastane ne işe yarar?

Çamoluk Sağlık Ocağı henüz hastane olamamış

Çamoluk'ta Hastane ne işe yarar?

 Kasım 2011’de Entegre hastane olduğu açıklanan Çamoluk Sağlık Ocağında değişen bir şey yok.

Üzerinde bir çok siyasi tartışmaların olduğu Çamoluk Sağlık Ocağının, 2011 yılında resmen Entegre Hastane olduğu açıklandı.

Ancak hastane olduğu açıklanan Çamoluk Sağlık Ocağında şuana kadar değişen herhangi bir şey olmadı.

Kadro atamasının yapılması gereken Çamoluk Hastanesine,sağlık çalışanlarını atamasının yapılmasına rağmen kadro verilmediği açıklandı.

Yine  hastanelerde olması gereken acil servis bölümü kurulmadı.

Entegre hastane olmasına rağmen, henüz tabelası da değişmedi.

Tabela değişikliği olmadığı için  vatandaşlar Sağlık Ocağının statüsünün değişdiğinden haberdar olamıyorlar.  

Hastanelerin 7/24 görev yapması gerekirken ,Çamoluk Entegre Hastanesi akşam saat 17:30’da kapılarını kapatıyor.

Bu saatten sonra hastalanan Çamoluklular, dertlerine devayı çevre il ve ilçelerde aramak zorunda kalıyorlar.

Yaz aylarıyla birlikte  nüfusun hızla arttığı Çamoluk’ta , en fazla ihtiyaç duyulan Kamu Kurumlarından olan Hastanenin 17:30’da kapanıyor olması  günümüz Türkiye’sinde kabul edilebilecek  bir durum değildir.

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Çamoluklular,yıllardır hayalini kurdukları hastanenin gerçekleşmesinden dolayı  mutlu olduklarını, ancak atama yapılmaması nedeniyle de Hastane imkanlarından yararlanamadıklarını söylediler.

Görüşlerini dile getiren Çamoluklulardan bir kısmı da, Giresun  ve Çamoluk Siyasetçilerinin Bal Festivalini beklediklerini iddia ederek ,Festivale gelecek Millet Vekili ve Bürokratların  buralarda açıklama yaparak geçici kadroların verileceğini söylediler.
Ayrıca vatandaşlar mesayi saatleri dışında iğne dahi vurduramadıklarını dile getirdiler.

Çamoluk Haber Soruyor…

Çamoluk Hastanesinin, gerçek bir hastane gibi çalışması için  neden atama yapılmıyor?

Çamoluk Sağlık Ocağının Hastane statüsüne  geçtiği, Giresun ve Çamoluk siyasetçilerinin defalarca açıklamasına rağmen, neden  hastane gibi hizmet veremiyor?

Çamoluk Hastanesinde ki  durumu,kendilerine minnet borçlu olduğumuzu söyledikleri(!)  idareciler, bilmiyorlar mı acaba?

Çamoluk’a çakılan çiviye bile  müdahil olup getirebilenlerin  böylesine halkın sağlığını ilgilendiren konularda  duyarsız kalmaları kabul edilemez!

Çamoluk Haber olarak, nasıl ki yapılanları takdir ediyorsak,yapılamayanlarında yapılması için gayret edip,yapmayanları da eleştireceğiz.

Çamoluk Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

Zaman zaman devlet bir çok teşvikler verir. Hayvancılık VE ZİRAAT ürünlerinde yetiştiriciliğinde geri ödemeksizin olduğu gibi beş sene sonra ödemeli kredilerde vermekte.
Bu kadar güzel teşvikler olmasına rağmen 50 yaş altı insanlar ne yazık ki anadolu'ya geri dönmemekte ve büyük şehirlerde bin bir türlü zorluklara rağmen yaşamlarını sürdürmekte.
NEDEN , diye araştırma yaptığımızda ise anadolu'da yeteri kadar sosyal hizmetlerin olmaması. Özelllikle HASTANE SAYISININ EKSİK OLMASI ve olan hastanelerde ise gerekli cihazların olmaması insanları ürkütmekte.
Düşünün en modern sayılan en yakın hastane ERZİNCAN 140 km. SİVAS YİNE ÖYLE.. Köyüne giden bir insan allah göstermesin hastalansa ve ERZİNCAN'a gitse TAKSİ ÜCRETİ NE TUTAR .
Devlet büyüklerimiz KÖYE DÖNÜŞ PROJESİ HAZIRLARKEN ilk önce saglık ve sosyal hizmetlerin zeminini hazılrlarsa, insanlar zaten kendiliğinden KÖYE DÖNECEKTİR....

mehmet arabul
mehmet arabul - 12 yıl Önce

Öncelikle siz çamoluk haberi yürekten kutluyorum çünkü hiçbirzaman bazıları gibi birilerini şahşalamak yerine çamoluğun sorunlarını dile getiriyorsunuz yazıkki geçen aylarda çamoluk nette yapılan şahşahalar canikliye şükranlar abdullah kürkçüye şükranlar yaşabeye övgüler çamolukta olmazsa olmaz olan hastaneyi sn nurettin canikli ve yaşabey abdullah kürkçünün bir lütfu gibi gösteren çamoluk nete ben burdan sizin aracılığınızla sesleniyorum lütfen biraz olsun çamoluk sevdanız ve çamolukluya karşı saygınız varsa neden yaptınız haberlerin asılsız olduğunu çamolukta 24 saat hizmet veremeyen bir hastane olduğunu insanların hale diyer ilçe ve illere tedaviye gittiğini ve sn caniklinin abdullah kürkçünün ve çamoluk derneğinin bu işi neden başaramadığını lütfen ama lütfen çamoluk nette izah edin çünkü şahşahalı haberler yaparak çamolukluyu kandırmak hiç adaletli ve doğru deyil çamoluk artık hizmet bekliyor palavra deyil insanları övmek deyil doğruyu yazmak medyaya yakışandır malesef

ufuk iğneci
ufuk iğneci - 6 yıl Önce

istanbulda yasayan bir çamoluklu olarak yapılan habere kesinlikle katılıyorum. neymiş nüfus az oluyormuş ondan dolayı hastane yapılmıyormuş çamoluka bugune kadar gelen siyasiler bir hastane dahi açtıramamışsa boşa siyaset yapmışlar bu gune kadar çamoluk nasıl olsa cepte nasıl olsa bizi destekliyor deyip yapılmamış belliki.gurbete giden insanlar ömrünün geri kalan kısmını sıla da gecirmek istiyor neden 70 yasında 80 yaşında insanlar kara ambulansı ıle erzincana sivasa gitmek zorunda bırakılıyor efendim kışın nüfus düşüyor sağlık hizmeti olmadığı için kışın özellikle yaşlılar hangi ilde ise evlatlarının yanına gidiyorlar. çamoluka hastane yapılsa şöyle 100 yataklı şebinkarahisar alucra kelkit akıncılar gölova suşehri bu yakın ilçelerde yaşayan insanlarda 150 200km yol değilde 30 ile 70 km mesafede hastaneye ulassa olmazmı. yani düşünün kolunuz kırılsa ortepedi yok çamolukta ya erzincan ya sivas sağlık bakanlıgından bekliyoruz çamoluga hastane

fuat tatar
fuat tatar - 12 yıl Önce

yandaş diyorya biz bu filmi daha önce görmüştük evet yandaş borazanları sizin çamoluktaki çevirdiginiz bütün filimleri gördük baş roldede çamoluk halkı

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

BAYIRKÖY SAGLIK OCAĞI yıllardır kapalı durumda. Her sene ilkbaharın dernek yöneticileri bir şow yapar ve SAĞLIK OCAĞIMIZI FALİYETE GEÇİRECEĞİZ, SÖZ ALDIK, RANDEVU ALDIK YAZIŞMALAR YAPILDI vesaire ve SONBAHARIN GELİNDİĞİNDE ne doktor gelir ve nede sağlık personeli.
Bir ay önce bir köylümüz akşam 21.00'da AKINCILAR SAĞLIK OCAĞINA babasına iğne vurdurmaktan geliyor. Doktor 15 gün sabah akşam vurulmak üzere iğne vermiş.
Köylümüz ile telefon konuşmasında aynen şunları belirtmekte, ÇOK FECİ BİR SAĞANAK YAĞMUR VAR, YOLLAR ÇAMUR VE ÇUKUR ( grup zagpa yolundan bahsetmekte ) İNŞAALLAH BİR ÇURURA DÜŞMEDEN EVE GİDERİZ. Şimdi böyle bir İMKANSIZ BİR BÖLGEDE nasıl ekonomi canlanacak, KÖYE DÖNÜŞ PROJESİ nasıl gerçekleşecek.
Yetkililerden ricamız RADİKAL KARARLAR ALIP, YAPILACAK İŞLERİDE MANŞETLERE TAŞIMADAN YAPMASINI ve İŞLER GERÇEKLEŞTİKTEN SONRA GRURU DUYULMASINI TEMENNİ ETMEKTEYİZ...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205