Refahiye'de Askere PKK Tuzağı

Komşu ilçemiz Refahiye'de Yola döşenen mayın askerlerin geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

   Karakoldan sivil oto ve kıyafetlerle çıkan Uzman Çavuşlar İbrahim İpek ve Halit Demirci yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu yaralandı.



Olay bugün saat 06.30'da Erzincan'a 80, Refahiye ilçesine 23 kilometre uzaklaktaki Akarsu Köyünde meydana geldi. Akarsu Jandarma Karakolundan sivil oto ve sivil kıyafetlerle Erzincan'a gelmek için yola çıkan Uzman Çavuş İbrahim İpek ile Halit Demirci, 600 metre kadar ileride yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu yaralandı. Yoldan geçenlerin güvenlik kuvvetlerine haber vermesi üzerine Erzincan- Sivas karayoluna 1 kilometre kadar uzaklıkta bulunan olay yerine ambulans gönderildi. Ambulanslarla yaralı uzman çavuşlar Erzincan'a getirildi ve Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Teröristlerin yakalanması için bölgede arama-tarama faaliyetleri başlatıldı.





VALİ'DEN 'GEÇMİŞ OLSUN' ZİYARETİ



Erzincan Valisi Selman Yenigün, mayınlı tuzakta yaralanan Uzman Çavuş İbrahim İpek ve Halit Demirci'yi tedavi gördükleri Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Doktorlardan sağlık durumları hakkında bilgi alan Vali Selman Yenigün, daha sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:



"Akarsu karakolunda görev yapan iki uzman arkadaşımız kendi özel araçları ile İl Jandarma Komutanlığı'na gelmekte iken, Akarsu karakolu ile ana yol arasında, el yapımı uzaktan kumandalı bir mayın patlatılıyor. İki uzman çavuş arkadaşımız hafif yaralanıyor. Aracın ön tarafında hasar var. Derhal ambulansla hastaneye getirildiler. Hekim arkadaşlarımız müdahale yapıyor. Şu anda her ikisinin de omur bölgelerinde kırıkları var. Bir arkadaşımız bu kırıklar nedeni ile ameliyata alınacak. Diğer arkadaşımızın durumu daha hafif. Hayati bir tehlikeleri şimdilik görünmüyor." 
DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205