Çamoluk'un Sivas'taki Gururu

Çamoluk Kutluca Köyünden Salim Akbulut elde ettiği başarıyla göğsümüzü kabarttı.

Çamoluk'un Sivas'taki Gururu
Çamoluk Kutluca Köyü sakinlerimizden Sadık Akbulut'un oğlu Salim Akbulut Sivas Cumhuriyet Üniversitesi mühendislik fakültesi jeofizik ve inşaat mühendisliği bölümlerinde çift anadal öğrencisi olarak eğitim görüyordu. Salim Akbulut jeofizik mühendisliği bölümünden bölüm birincisi, fakülte ikincisi olarak mezun oldu.
Geçtiğimiz Pazartesi günü Üniversite bünyesinde bulunan kültür merkezinde, mezuniyet programı tertip edildi. Programa Sivas valisi, Sivas Bld. Bşk. İl Jandarma Alay Komutanı, Üniversite Rektörü Prof Dr İlyas Dökmetaş, Fakülte Dekanı Prof Dr Ahmet GÖKÇE’NİN yanı sıra diğer fakültelerin dekanlarıyla beraber öğretim görevlileri iştirak etti.
Ayrıca programa mezun olan öğrencilerin aileleri de yakin ilgi gösterdi.  Programın açılış konuşmasını Üniversite rektörü yaptı. Çeşitli konuşmacılardan sonra kürsüye dereceye giren öğrenciler çağrıldı. Fakülteden mezun olan öğrenciler adına bir konuşma yapan Kutluca Köyümüz gençlerinden fakülte ikincisi Salim Akbulut, konuşmasına salonda bulunan misafirleri selamlayarak başladı.
Daha sonra Akbulut;Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor… Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılışlar acı ve hüzünlü. An olur zaman gelir geçen sürece dair sizden bir şey kalır geride. Yaptıklarınız ve yaptıklarımız. Bulunduğumuz tüm ortamlarda, karşı, karşıya kaldığımız tüm olaylarda, gösterdiğimiz müspet ve menfi davranışlar geçmişimize dair kendi hesabımıza biriktirdiklerimizin asıl toplamını oluşturur.
Bazen insanlar bulundukları zemin ve zamanlarda çevresel faktörlerin tesiriyle hareket ederek kendisinden beklenmeyen davranışlar sergiler. Gün gelir davranışları etkileyen faktörler ortadan kalkar ve insan yaptıklarıyla baş başa kalır. Ya oluşan telafisiz maliyetin altında ezilir ve yahut da değer ifade eden davranışların anlamı üzerinde yükselir. Hayat denen yaşam; kısa bir yolculuktan ibarettir. Bu yolculuk esnasında yine kimi insanlar, takip edilmek üzere bir iz bırakan olur kendinden sonrakilere. Kimi insanların bıraktığı izlerde ilk fırsatta ortadan kaldırılmaya çalışılır. Bizler; inanıyor ve ümit ediyorum ki, kıymetli hocalarımızın gergef, gergef, çile, çile dokuduğu takip edilecek izleriyiz. Huzurunuzda hocalarımıza yine sizler ve şahsım adına en derin selam, saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum.
Kıymetli hocalarım
Değerli arkadaşlar
      Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. Pek çoğunuz burada dört ya da beş yıl eğitim gördük. Önümüzdeki yıllar için epey iyi bir eğitim aldık, bilmeniz gereken pek çok şeyi öğrendik. İyi çalışma alışkanlıkları edindik. Burada bizlere o önümüzdeki yıllar boyunca yardımcı olacak birçok insan tanıdık, Acı tatlı anı ve hatıralarımız oldu burada. Oysa daha dün gelmiştik ürkek adımlarla üniversite kapısına. Bakın şimdi mezuniyet mutluluğunu yaşıyoruz hep birlikte. Burada geçirdiğimiz zaman içerisinde elde ettiğimiz bireysel bilgi ve birikimimizi toplumsal faydaya dönüştürmek için yeni bir sürece merhaba diyeceğiz.
Kıymetli hocalarım
Değerli arkadaşlar
Bir milletin varlığının ve tarihi devamlılığının şartı; kendi değer yargılarını iyi özümsettiği, bilgi, birikim ve donanım sahibi, her bakımdan üretken, tüketiminde dengeli gelişmiş, yetişmiş genç nesle sahip olmasıyla mümkündür. Bugün bizlerde hocalarımızın üstün gayret ve fedakârlıklarıyla bu çerçevede yetiştirilerek mezuniyet safhasına getirildiğimizi düşünüyorum.
Kıymetli hocalarım
Değerli arkadaşlar
Yaşadığımız şu yerküre üzerinde huzurlu ve mutlu bir gelecek “her bakımdan örnek ve önder insan’ın” yetişmesi/yetiştirilmesiyle mümkün olacaktır. Örnek insanların varlığıyla ancak erdem sahibi bir toplum meydana gelir. Huzur, barış, güven, refah, adalet gibi temel insani gereksinimler böyle bir toplumda kendilerine yaşam bulur. Bundan böyle arzuladığımız bir gelecek için tüm bilgi ve birikimlerimizle bu cennet vatanda aziz milletimizin daha müreffeh bir toplum haline gelmesi için gayret göstereceğiz.
Sözlerime burada son verirken öncelikle bana burada söz hakkı veren rektörlüğümüze, sabırla dinleme lutfunda bulunduğunuz için siz kıymetli katılımcılara ve hasseten bu mutlu günümde beni yalnız bırakmayarak İstanbul’dan aramıza katılan sevgili anne ve babacığıma en kalbi şükranlarımı sunuyorum diyerek sözlerini tamamladı.
Daha sonra dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Salim AKBULUT beyin bölüm birinciliği ödülünü Fakülte dekanı Prof Dr. Ahmet GÖKÇE, Fakülte ikincilik ödülünü ise Fen fakültesi dekanı Prof Dr Sezai Elagöz takdim etti. Ayrıca Salim Akbulut'a Üniversite rektörlüğü, fakülte dekanlığı, JFM Odası, Kemal İbni Hümam Vakfı ve Çamoluk Kuran Kursu Derneği çeşitli ödüller takdim etti. Salim Akbulut,  Çamoluk ilçemizde kurulan ve kısa adı ASKAD olan Akademik Sosyal Küytürel Araştırmalar Derneği kurucusu ve başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir. Çamoluk Haber olarak,Çift dalda okuyan ve birinden başarıyla mezun olan genç mühendisimize bundan sonraki yaşamında başarılar diliyoruz.

Çamoluk Haber











YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail BAKIRHAN
İsmail BAKIRHAN - 13 yıl Önce

Maşaallah Barekallah Rabbimiz rızasına uygun olarak başarılarınızı devam ettirmeyi nasip etsin. Çamoluğumuza yakışan da budur. Çamoluğumuz her türlü haklı gurur ve sevince layıktır. Çamoluğumuzuzn daha nice gurur duyacağı başarıları arzuluyor ve umuyoruz. Yine bu başarıların kişilerin şahsında kalmadan toplumsal hizmete dönüştürülerek daha sevindirici sonuçlar görmek istiyoruz. ALLAH cc daim kılsın

Burak Alp DUYAN
Burak Alp DUYAN - 13 yıl Önce

Çok değerli çamoluklu kardeşimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum bu gerçekten çamoluğumuz için gurur ve onur dur inşallah ALLAH daha güzel günleride nasip edr BAŞARILAR

burak sezer
burak sezer - 13 yıl Önce

evet bu güzel bir haber.eğitimde başarı Çamoluk a oksijen kadar gerekli bir şey.Arkadaşın başarılarının artarak devam etmesini dilerim,
sayıları artar inşaallah.tabii teşvikte önemli Çamoluk Derneği ve Kaymakamlık ve diğer müesseseler eğitim hayatlarında derece yapan arkadaşları ödüllendirmeli ki sonradan gelenler daha şevkli çalışsınlar...

Nihat AKARÇEŞME
Nihat AKARÇEŞME - 13 yıl Önce

Değerli kardeşimi tebrik eder başarılarının devamını Cenab-ı Mevlamdan niyaz ederim.

Ebuzer ÜÇTAŞ    /    KAYSERİ
Ebuzer ÜÇTAŞ / KAYSERİ - 13 yıl Önce

kıymetli kardeşim tebrik ederim, Allah cc hayırlı mübarek eylesin ,rabbim başarılarını daim eylesin...

NAZIM KULAOĞLU
NAZIM KULAOĞLU - 13 yıl Önce

Genç Kardeşimi Tebrik Eder. Bundan Sonraki Hayatında da Başarılar Dilerim......

FATİH AYDIN
FATİH AYDIN - 13 yıl Önce

Sevgili kardeşim,

Sen bizleri bahtiyar ettin, Allah'ta seni iki cihanda aziz kılsın inşaallah!

Daimi ve gerçek başarıların devamı dileği ile...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205