Kene İle Mücadele Timi Kuruldu

Birçok cana Sebep olan kene ısırmalarına karşın ,kene ile mücadele için beç tavuklarından oluşan özel tim kuruldu.

Kene İle Mücadele Timi  Kuruldu

  Çamoluk'ta da can kayıplarına sebep olan Kene ısırması sonucu oluşam Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığını önleyebilmek için çeşitli tedbirler alınıyor.
Sivas'ta kene ile mücadele amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sivas Şube Müdürlüğü tarafından köy ve mahalle muhtarlarına beç tavuğu dağıtıldı. Tavukların dağıtım törenine katılan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Türkiye'de kene vakalarının artması nedeniyle böyle bir çözüm yoluna başvurulduğunu söyledi.



Kene ile biyolojik mücadele kapsamında, Sivas'a Afrika kökenli kanatlı hayvanlardan olan beç tavuğu gönderildi. Tavuklar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sivas Şube Müdürlüğü'nde köy ve mahalle muhtarlarına dağıtıldı. Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in de katıldığı dağıtım töreninde 30 köy mahalle muhtarına 300 beç tavuğu dağıtıldı. Beç tavuklarının yaygınlaştırılmasını amaç edindiklerini belirten Vali Zübeyir Kemelek, "Türkiye'de meydana gelen kene vakalarının artmasının akabinde bir arayış içerisine girildi. Bunun ortadan kaldırılması bakımından ilgili bakanlıklar bazı tedbirler üzerinde durdu. Bunlardan birisi de biyolojik mücadele dediğimiz ilaç kullanılmadan yapılan mücadele çeşidi. Bu beç tavukları Afrika kökenli tavuklar. Bizim bölgemizde de kene vakaları görüldüğü için bu hayvanların yaygınlaştırılması uygun görülüyor. Bizim insanların hayatını, sağlıklarını korumak gibi bir görevimiz var. Bu tavukları sembolik olarak veriyoruz. Muhtarlarımızın, her hanede birkaç tane olacak şekilde çoğaltmalarında yarar var" dedi.

Kaynak:DHA

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

Haberi ilk okuyunca SANKİ ÇAMOLUK KÖYLERİNE DAĞITILMIŞ gibi algılanmakta.
Ama doğru, hastamızı SİVAS İLÇELERİNE GÖTÜRMEKTEYİZ. Alışverişlerimizi SİVAS ilçelerinden YAPMAKTAYIZ.
Allah aşkına bizm çamoluk için kim ne yapmakta. Yazın gördük ki ÇAMOLUK İLÇE DEĞİL KÖY OLMUŞ, KÖY. Kimse kimseyi kandırmasın allah aşkına. Her kes elini vicdanına koysun ve artık bu yöre için canla başla çalışalım.
Öncelikle köy yollarımızı iyileştirelim. Yollarımız TARLA OLMUŞ. Yakında insanlar otomobillerini bırakıp TARKTÖRLERLE SEYEHAT EDECEKLER.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205