Beş Ayda 3. Yangın

Çamoluk Hacıörende Köyünde bugün akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle bir yangın daha çıktı.

Hacıören Yanıyor...
Köyde 3. Yangın
 
Çamoluk Hacıören Köyü'nde bugün akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yaşlı bir kadına ait olan evde akşam saatlerinde çıkan yangının ilk etapta köylülerin çabalarıyla söndürüldüğü ve yarım saat sonra yeniden başlayarak bütün binayı sardığı bildirildi.
Köylülerin yangını Çamoluk İtfaiyesine bildirmesiyle olay yerine gelen ve yoğun gayretlerle  yangına müdahale eden İtfaiye ekiplerinin çabaları sonucu yangın södürüldü. 
 
Yangının önce  ev sahibi  İstanbul’da olan Münevver Kürkçü'nün evinde çıktığı  ve daha sonra yandaki eve sıçradığı bildirildi.
 
Yandaki evin bir kısmının yandığı ancak Münevver Kürkçü'nün evinin ise tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği bildirildi.
 
Hacıören Köyünde bu yangınla birlikte meydana gelen, beş ay içerisinde üçüncü yangın.
1 Ağustos 2010 daki yangında iki can kaybı meydana gelmiş ve bütün Çamoluk’ta  üzüntüyle karşılanmıştı.
Daha sonra meydana gelen yangınlarda ise yanan evlerin boş olması can kaybının  olmamasını sağladı.

Ya bu evlerde de yaşayan insanlar olsaydı! 
 
Hacıören’i Kim Yakıyor…
 
Bütün bu olanlara bakıldığında Hacıören’i bir yakanın olduğu sonucuna varılıyor.
Hacıören'i İhmal mi yakıyor?
Hacıören'i kasıt mı Yakıyor? 
Yoksa bütün bu olanlar tesadüf mü?
Suistimal varmı?

Ve daha nice sorular geliyor insanın aklına.
Tüm bu sorulara öncelikle Çamoluk taki yetkililerin bir cevap vermesi gerek.
Gerkiyorsa Giresun Valiliğinin bu konuya el atıp konun daha derinlemesine soruşturulması konusunda Çamoluk ta ki yetkililer yardımcı olması ve konunun sonuca ulaştırılması gerekiyor ki o köyde yaşayan vatandaşlarımızda rahat edebilsinler.
Bir önceki yangınların aydınlatılamamış olması , bu soruların daha yüksek bir sesle sorulmasını zaruri hale getirmiştir.
Ağustos ayında yanan evlerin inşaatının henüz tamamlanmadan 3. bir yangının meydana gelmesi düşündürücü.
 
 
Yangınla ilgili olarak bizlere gelen bilgiler ise;
Çamoluk İtfaiyesinin Yangınlar konusunda yetersiz kaldığı ve İtfaiye eğitimi almış personelinin az olduğu, ayrıca personelin yangına müdahaleyi amatörce yaptıkları ve herhangi koruyucu bir tulum,maske, gibi benzeri yangın araçlarını kullanmadıkları bildirildi. ( Bu malzemelerin olmadığından dolayı mı kullanılmadı yoksa ihmalden mi?)
Ayrıca İtfaiye aracının don tehlikesine karşın, yangın söndürme tankerini  yarım doldurdukları  ve  yangın ihbarından sonra, tankeri doldurarak olay yerine ulaştıkları bildirildi.
 
Ayrıntılar Geliyor…


Çamoluk Haber











YORUM EKLE
YORUMLAR
Yusuf KÜRKÇÜ
Yusuf KÜRKÇÜ - 13 yıl Önce

bu kadar tesadüf ve ihmal olamaz herhalde hacıören köyünde 3 yangın değil bu 3 yangın deil 5yangın deil yani yetkilileri göreve bekliyooruz yoksa hacıören köyü diye bir köy kalmayacak bu gidişle köyde kalanlar var muhtar var köylüler var ne hikmetse kimse nin gördüğü yok geçen akşamki yangın da aksam saat 17.00 da çıkıyor ama kimse görmüyor daha bu gidişle kimse o köye gitmez şahsen başta ben kimsede ev yapmaz daha o köye artık mobese kamera takılması lazım izlenmesi lazım köyün veya kaymakam jandarma göreve beklıyoruz bu konuda .

ÖZGÜL
ÖZGÜL - 13 yıl Önce

İLK YANGINDA BABAANNEMİ KAYBETTİM ACISI HALA DİNMEDİ DİNMİCEKTE BUNCA OLAN OLAYLARIN ÜSTÜNE.BİZLERİN BİR YERLERE BAŞVURMASINA GEREK DUYMAKSIZIN NEDEN Bİ ŞEYLER YAPILMIYOR HALA NEDEN Bİ SONUÇ YOK BU KADAR MI ÇARESİZ İÇERİSİNDE BIRAKILIR KÖY HALKI İLGİLİ YERLERİN ARTIK BİR ŞEYLER YAPMASINI BEKLİYORUZ.

muhtar28
muhtar28 - 13 yıl Önce

ÖZELLİKLE NEDEN SADECE ÇAMOLUKTA HACIÖRENDE YANGIN ÇIKIYOR

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205