Çotanaklar'dan TRT'ye siyah çelenk..

Çotanaklar'dan TRT'ye siyah çelenk.. Bank Asya 1. Lig’de 23. hafta oynanacak Giresunspor - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını yayıncı kuruluşun TRT6’da yayınlayacağını açıklaması tepkilere neden oldu..

Çotanaklar'dan TRT'ye siyah çelenk..
HABERİN GALERİSİ
Sarpkaya (Zağpa)

Sarpkaya (Zağpa)

Çotanaklar'dan TRT'ye siyah çelenk..

FOTO ve HABER: CEM KARAHÜSEYİN

Gelecek hafta oynanacak maçın Kürtçe yayın yapan TRT 6'dan canlı yayınlamaya hazırlanan TRT’ye Marmaralı Çotanaklar tepkisini İstanbul, Harbiye’de bulunan TRT binasına siyah çelenk bırakarak gösterdi.

İlk olarak İstanbul, Şişhane’de toplanan Marmaralı Çotanaklar, ardından Harbiye’de bulunan TRT Genel Yayın Merkezi’ne gittiler. Burada TRT yöneticileri ile konuşmak isteyen taraftarların bu isteği olumlu karşılandı.
TRT’den bir yönetici ile konuşan yeşil-beyazlı taraftarlar, tepkilerini dile getirdiler.TRT yetkilisi ise bu konuyu hafta içinde kendisine geldiğini belirterek, “Ben bu konuyu genel yayın yönetmeni ile konuşarak tepkinizi dile getireceğim. Zaten Kanal’a gelen mailler, fax ve telefonlardan az çok bilgim var. Tam bir sonuç söyleyemem fakat bu tepkiyi gerekli yerlere ileteceğim” dedi.

Ardından Marmaralı Çotanaklar, TRT’nin binasının önüne siyah çelenk bırakarak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından yeşil-beyazlı taraftarlar olaysız bir şekilde dağıldılar.

Marmaralı Çotanakların TRT binasının önünde yaptığı basın açıklaması şöyle: Şanlı Giresunsporumuzun önümüzdeki hafta sahasında oynayacağı G.Antep B.B. müsabakasının TRT 6 kanalından Kürtçe yayın yapılacağının açıklanmasını esefle karşılamış bulunmaktayız.

Marmaralı Çotanaklar Giresunspor Bağımsız taraftar grubu olarak; Müsabakanın Giresun ilimizde oynanacak olmasından ve ilimizin bahse konu kanalın yayınının hitap ettiği bölgeler dışında bulunmasından dolayı ayrıca ülkemizin geçmiş olduğu hassas çizgiler ışığında ilimiz insanının duygularının kışkırtılabilme ihtimallerinden münhasır yapılacak olan yayının memleketimize fayda getirmeyeceğini aksine bir provoke malzemesi olarak kullanılabileceği endişesiyle TRT kurumunun almış olduğu bu yayın kararı yanlışlığından vazgeçilmesi dileğindeyiz.

Şayet TRT kurumu bu tavrını diretmekte devam ederse taraftar grubumuz olarak düşüncemiz; demokratik bir toplum olduğumuzdan bahisle, en demokratik hakkımız olan tepki gösterme hakkımızı kullanacağımızı ve ilgili kurumun hiçbir yayınını izlememe yönünde karar alacağımızı belirtmek isteriz.

Bizler ceddimiz Topal Osman Ağa ve eşrafının torunları, bu memleketin her bir karış toprağını kanıyla sulamış bir neslin torunları olarak, memleketimiz insanını keskin bir çizgiyle birbirinden ayıran ve toplumsal bir felakate yol açabilecek olan bu anlayışın son bulmasını; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin resmi dili Türkçe’dir kavramından yola çıkarak maçın yayınının TRT nin diğer kanallarından birinden yapılmasını beklemekteyiz.

Kaldı ki; bir toplumu millet yapan 3 ana unsurdan birisi olan dil birliği ilkesinden yola çıkarak sizler hangi Kürtçe’den yayın yapacaksınız. Çünkü yöreden yöreye değişen ve iki sınır illerindeki kişilerin konuştuğu bahse konu dilin bile birbirleriyle anlaşamadığı biliniyorsa sormak isteriz, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu…

Tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi dili Türkçedir ve Giresunspor Türkiye’dir !..ajans spor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205