El Gider Mersine Biz Gideriz tersine

Yağlıdere'de iki Köy Mahalle olabilmek için sandık başına gitti.

El Gider Mersine Biz Gideriz tersine

Geçtiğimiz günlerde Çamoluk'un mahallelerinden olan Dulundas Mahlesi sakinleri köy statüsüne yeniden geçebilmek için Referanduma gitmişlerdi.
Giresun Yağlıdere'de ise tam tersi oldu.
İlçeye bağlı iki köy'ün halkı  (Akdarı ve Oruçbey ) Köy statüsünden mahalle statüsüne geçebilmek için sandık başına gittiler.
Oyların çoğunluğunun Mahalle olunması yönünde kullanıldığı bildirildi.
Yapılan açıklamalarda, Akdarı köyündeki toplam 188 kişiden 182'si 'Evet' oyu kullanırken 6 kişi de 'Hayır' oyu kullandı. Oruçbey köyünde ise toplam 167 kişiden 123'ü 'Evet' derken 44 kişinin de Hayır' yönünde oy kullandığı açıklandı.
Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının Akdarı ve Oruçbey köyleri ile ilçeye hayırlı olmasını diledi.
Kırhasanoğlu, bundan sonra iki köyün daha güzel, daha modern, hizmete kavuşacağını ifade ederek, şunları söyledi:
''Halkımız bizimle aynı yerde, aynı yolda, bizim yanımızda olduğunu kanıtladılar. Bizler bundan sonra belediye imkanları ölçüsünde diğer mahallelere olduğu gibi bu iki yeni mahallemize hizmet götürmeye gayret göstereceğiz. Sonuçların ardından 9 olan mahalle sayımız 11'e yükselecektir. Seçime katılarak olumlu yönde oy kullanan halkımıza teşekkür ediyorum.''  Akdarı köyü muhtarı Avni Sınır da, köylerinin mahalle olabilmesi için ikinci kez referandum yaptıklarını ve ilkinde kaybedilen mahalle olma hakkını bu referandumda kazandıklarını, sonucun hayırlı olacağını düşündüklerini söyledi.
Oruçbey köyü muhtarı İsa Şahin ise, sonuçları çok olumlu bulduklarını vurgulayarak, ''İnşallah mahalle olarak hizmetleri daha çok göreceğiz. Sandığa giderek bu referanduma destek veren Oruçbey köyü halkına teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Yapılan seçim çok şey düşündürüyor.
Her iki ilçede Giresun'a bağlı  ve her ikisindende taban tabana zıt  sonuçlar.
Biri daha iyi  hizmet alabilmek için Köy olmak istiyor,bir diğeri ise daha iyi hizmet alabilmek adına, Mahalle olmak istiyor.
Her iki Referandum sebeplerine bakıldığında ortada garip bir durumun olduğu açık,
Başlıkta da değimiz gibi"El gider Mersine biz gideriz tersine"
Haydi hayırlısı.....

Kaynak: Yeşilgiresun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205