Giresun'da Terör Alarmı!!!

Karadeniz bölgesinde meydana gelen terör olayları nedeni ile Giresun'da önlemler arttırıldı.

Giresun'da Terör Alarmı!!!

 

Kastamonu’da önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim otobüsünün bulunduğu konvoya PKK’nın düzenlediği silahlı saldırı sonrası geçen yıl PKK’nın mayınlı saldırısı sonucu bir astsubayın şehit olduğu, iki askerin ise yaralandığı Giresun’da PKK’nın Karadeniz’e eylem hazırlığı içerisinde olduğu düşüncesiyle güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi.
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Kastamonu’daki meydana gelen menfur saldırı hepimizi üzmüştür. Baharın gelmesinden önce bizde de bu tür olayların vuku bulacağı düşüncesiyle önlemlerimiz emniyet ve jandarma tarafından alınmıştır. İnanıyorum ki Giresun halkı daha önceki gibi vatan severliliğini gösterecektir. Eylemlere asla müsaade etmeyecektir. Biz de emniyet ve jandarma olarak önlemlerimizi alıp PKK’nın Karadeniz’de, Giresun’da yeri olmadığını, olamayacağını göstereceğiz ve bunun sözünü veriyoruz. Bahar ve yaz dönemini Giresunlular olarak çok iyi geçireceğiz bundan hiç endişemiz yok” dedi.

HAİN SALDIRI EMRİ KANDİL'DEN
Kastamonu’daki saldırıyı düzenleyen 6 teröristin 12 gün önce köylüler tarafından görüldüğü ortaya çıktı.
İstihbarat birimleri de hainlerin Kandil’le yaptığı telsiz görüşmelerini tek tek tespit etti. Başbakan Erdoğan'ın Kastamonu mitingine katıldıktan sonra Ankara'ya dönen görevli ve partililerin bulunduğu konvoya yapılan hain saldırı ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Saldırı sonrası istihbarat birimleri bölge ile Kandil arasında telsiz konuşması tespit ederken, kalleş saldırıyı gerçekleştiren 6 teröristin 12 gün önce Ilgaz Dağı eteklerinde bir köylü tarafından görüldüğü ortaya çıktı.
MANTAR TOPLAMAYA GİTMİŞ
Taşköprü ilçesine bağlı Sarıkavak köyünde yaşayan 30 yaşındaki S.M. adlı vatandaş, 24 Nisan'da mantar toplamak için gittiği Ilgaz Dağı'nın eteklerindeki Çekiç köyünde 6 kişilik silahlı bir grubu gördü. Uzaklaşmaya çalışırken fark edilen vatandaş, grup tarafından rehin alındı. Teröristlerce, yanındaki ekmeği alınan ve daha fazla yemek için köye gönderilen S.M, "Polise, jandarmaya haber verirsen köyü yakarız, aileni ve seni öldürürüz" diye tehdit edildi. BDP'ye oy vermesi şartıyla salıverilen S.M, uzak olan kendi köyü yerine Çekiç köyüne gitti. Köy muhtarı Şaban Horoz ile beraber jandarmaya haber verdiler, ancak saldırıya kadar teröristlerin izine rastlanılmadığı belirtildi. Saldırının PKK tarafından üstlendiğini doğrulayan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş da 5-6 kişilik bir terörist grubun Sinop, Çorum ve Kastamonu'da muhtelif yerlerde görüntü verdiğini açıkladı. Öte yandan kanlı saldırıyı PKK'nın Karadeniz bölge sorumlusu teröristin yönettiği belirlendi.
Terörist grubun eylem sonrası Kandil'deki karargah ile yaptığı telsiz konuşmaları da dinlemeye düştü. Genelkurmay Başkanlığı Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Başkanlığı, eylem sonrası terörist grubun Kandil ile yaptığı telsiz konuşmasını kayda aldı. Bölge sorumlusunun, "Polis ekibine eylemi yaptık, araç yandı, ölü ve yaralı polisler var" diye rapor verdiği öğrenildi.
BÖLGE DİDİK DİDİK ARANIYOR
Olay yerinde el bombası pimi ile M-16 piyade tüfeği ve Kalaşnikof marka iki silaha ait mermi kovanları bulundu. Polisimizin şehit düştüğü trafik eskort aracına 46 mermi ile 10 şarapnel parçasının isabet ettiği belirlendi. Mermilerin bazılarının zırh delici "çelik uçlu" olması dikkat çekti. Hainlerin yakalanması için 40'ı özel harekatçı 90 polis ve 20'si bordo bereli 60 askerin bölgeyi didik didik aradığı belirtildi.
TERÖRİSTLER SANİYE SANİYE KAYDA ALINDI
AK Parti konvoyuna önceki gün yapılan kalleş saldırının ardından güvenlik güçleri dün PKK'lı teröristlerin kendi aralarında yaptığı telsiz görüşmelerini tespit etti. Saldırıyı planlayan 'Zeynel' kodlu terörist ve gerçekleştiren 'Zerzan' kodlu grup ile 'Roj' kodlu Kandil'in konuşmaları saniye saniye kaydedildi.

UZMANLARDAN ÇARPICI UYARI
Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Siyaset Bilimci Dr. Murat Yılmaz: "PKK eylemlerinde de üç amaç güdülüyor: 1- Kürt-Türk ulusalcılıkları üzerinden bir cepheleşme oluşturmak. 2- Büyük partiler ve bilhassa AK Parti'nin oy yüzdesini düşürmek, ulusalcı marjinal partilerin oylarını artırmak. 3- AK Parti'nin demokratik açılım ve yeni anayasa süreçlerini boşa düşürmek.
Terör Uzmanı Tuncer Günay: "Asıl amaç toplumsal çatışma üzerinde yeni bir düzen oluşturmak. Karadeniz'de Türk milliyetçiliği, Güneydoğu'da ise PKK'lıların cenazeleri üzerinde Kürt milliyetçiliğini körükleyecek gelişmeler yaşanıyor. Hedef seçimler. Bu refleksler üzerinde birileri seçimleri kendisine göre biçimlendirmeyi amaçlıyor."
Strateji Uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner: "Seçim arifesinde karanlık odakların düzenlediği bir saldırı. Derin yapıların kullandıkları taşeron örgütler aracılığı ile Başbakan Erdoğan'ı ortadan kaldırmak istiyorlar. Amaç Türkiye'nin dönüşümünü engellemek."
Polis Akademisi eski öğretim üyesi Prof. Dr. İdris Bal: "Kaostan nemalanan insanlar ve gruplar var. Türkiye'nin istikrar içinde yönetilmesinden, demokratik reformların getirdiği şeffaflıktan rahatsızlar. Kaos peşinde koşanlar zayıf koalisyon hükümetleri istiyor."
Gazeteci Emre Uslu: "Eylemin asıl amacı seçimler. Seçimlerden sonra yapılması beklenen anayasa değişikliği birilerini rahatsız etti. PKK da bu süreçte rol alıyor. PKK'nın özellikle milliyetçi hassasiyetinin hâkim olduğu Karadeniz'de eylemlere yönelmesi bilinçli bir tercih."
Zirve Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gökhan Bacık: "Seçim arefesine giren Türkiye'nin siyasi tablosunu amaçları doğrultusunda şekillendirmek isteyen karanlık odaklar devreye girdi."

Kaynak: Giresunekspres

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205