Müftülükten Şikayet Var...

Çamoluk tan yazan Sedat Duyan,yapılanların haksızlık olduğunu dile getiriyor.

Müftülükten Şikayet Var...
 
Çamoluk tan  Sedat Duyan  ilçede yaşanan bazı sıkıntıları sosyal paylaşım sitesinde (Facebook) gündeme getirerek  çözüm bulunmasını istiyor.
Bize de  mail gönderen Sedat Duyan’ın   mailini noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz.
İsmi geçen ve söz hakkı doğduğunu düşünen herkes ve her kurum için. Cevap  hakkı yayınlanır.
İşte Sedat Duyan'ın yazısı.
Çamoluk ta kırk yılı aşkın bir zamandan beri hizmet veren Çamoluk kuran kursu; ilçe müftülüğünce öğrenci yok gerekçesiyle kapatılmak istenmiştir.  ilçe sakinlerimiz konuyla ilgili (BİMER) Başbakanlık şikayet kuruluna ilçe müftülüğünün bu tutumuna karşı şikayet dilekçeleri gönderilmiştir. Kuran kursumuz belki resmen kapatılmamıştır ancak sonuçta “ha hasan kel,ha kel hasan” vari bir durum ortaya çıkmıştır.  İlçe müftüsüyle bu konuyla ilgili yaptığımız görüşmede kuran kursunun kapatılmadığını ancak öğrenci yokluğu sebebiyle eğitim öğretime ara verildiği söylenmiştir. Ayrıca ilçe müftüsü öğrenci bulun getirin açalım vari kendisinin bu konuda suçunun olmadığını ima etmeye çalışmıştır. Bunu kendisinden duyduktan sonra anne ve kız kardeşimde dahil olmak üzere 17 bayanın kimlik fotokopileriyle birlikte kuran eğitim öğretim almak istediklerine ilişkin dilekçe kaymakamlık aracılığıyla ilçe müftülüğüne sevk edilmiştir. ( Bu seferde eğitim öğretim sezonu olmadığı için bu hizmetin sezon başında verilebileceği söylenirse şaşırmam. ) Aradan geçen bir ayı aşkın zamandır hiçbir gelişme olmamıştır. çeşitli internet kanallarında çeşitli il müftülük ve ilçe müftülüklerinin kuran eğitim öğretimi noktasında fevkalade örnek çalışmalarını görüyoruz. Bu müftülüklerin yaptığı örnek hizmetlere müsaade eden kanunlarımız söz konusu Çamoluk olunca yasak mı getiriyor. Ben bir vatandaş olarak kesinlikle burada bir anlam veremediğim ve beni düşündüren menfi tutum seziyorum. Özellikle bu konularda duyarlılığının hat safhada olduğunu düşündüğüm bir Partinin iktidarı döneminde bir kuran kursunun kapalı hale gelmesi manidar bir durum olsa gerek.
Sıkı durun ilçe müftümüzün şimdi bir başka gayretini sizlerle paylaşacağım. Söz konusu olan durum yine kuran kursumuzla ilgilidir. Kuran kursunun yapıldığı günden bugüne ibadete açık ve kadrosu olan kuran kursu camii nin kadrosuyla ilgilidir. Burada cemaat olmadığı gerekçesiyle kuran kursu camii kadrosunun alınması için ilgili kurumlara ilçe müftüsü tarafından yazı yazılmıştır. Kadrolu olduğu halde çeşitli zamanlarda cemaati bulunmayan camilerin kadrosunun alınması içinde bir girişimde bulunulmuş mudur. Sayın ilgililere sormak istiyorum. Lojmanda oturan kimseler camide cemaatte hiç görülmeyen kimseler midir. Kuran kursu pansiyonunda kalan ve namaz kılan öğrenci yok mudur? Bu cami civarında namaz kılan mahalle sakini hiç yok mudur. Şayet bu soruların cevabı hayır ise diyecek bir şeyim yoktur. Şayet evet var ise kuran kursuna karşı bir kin ve nefret mi var? Sayın ilgililer bilmelidir ki bu ilçe sakinlerinin sukutu o kuruma sahip çıkmadıklarından değil, sabır ve olgunluklarındandır. Bu toplumun hassasiyetleri anlamsız gerekçelerle kaşınılmamalıdır. Bu tutum ve davranışlar halka hiçbir zarar vermez ancak ilgili kurum ve ilgili kimselere duyulan güven duygusunu azaltır.
Ben bir vatandaş olarak merak ediyor ve ilgili tüm kurumlardan bu merakımın ve sorularıma cevap verilmesini istiyorum?
1- Başta diyanet işleri başkanlığımız olmak üzere il ve ilçe müftülük makamlarının görevi oturdukları yerde maaş almak mıdır.
2- Diyanet işleri ve müftülüklerin vatandaşın dini ihtiyaçlarına en üst düzeyde çözümler üreterek hizmet verilmesi  değilmidir?
3- Diyanet işleri ve müftülüklerin vatandaşın temin ettiği arsa üzerine yine vatandaşın kendi imkanlarıyla yaptığı kuran kursu binasında yine tüm ihtiyaçları vatandaşlarca karşılanan binalara sadece öğretici göndermek midir?
4- Diyanet işleri ve müftülüklerin görevi; halkın kendi ihtiyaçlarını gidermek için teşekkül ettirdiği cemiyetler aracılığıyla yapılan hizmet müesseseleri sebebiyle bu cemiyetleri takdir ve yenileri için teşvik etmek değilmidir? Yoksa şeflik dönemlerinde geçerli olan bir anlayışla senin görevin buraya kadar diyerek halkın yaptığını sahiplenmek ve yapanı kapı dışarı etmek midir.
5- Diyanet işleri ve müftülüklerin çeşitli sebeplerle camilere yada kuran kurslarına gelen olmayınca efendim ne yapalım gelen yok diyerek bu kurumların kapısına kilit vurmak mıdır.
6- Diyanet işleri ve müftülüklerin dini duyarlılığı birtakım sebeplerle zayıflamış yada zayıflatılmış vatandaşların dini duyarlılığını artıracak gayret ve hizmetler üretmeyecekse varlık gerekçesi nedir?
7- Sözüm ona bir din görevlisinin hizmet anlayışı“ her şeyden önce ben bir Müslüman’ım ve dinimin icaplarını yerine getiriyorum şuuruyla hareket etmek yerine;   efendim ben devlet memuruyum,yatar kalkar  maaşıma bakarım, vari bir davranış sergilemek midir?
8- Müftülerimizin görevi ben müftüyüm, makamımda oturur sigaramı çeker çayımı içerim. kuran kursunda öğrenci varmış yokmuş beni ilgilendirmez. Varsa bir yazı yazar öğretici talep ederim. Yoksa yine bir yazı yazar kapatılmasını ve ilgili memurun başka yere çekilmesini isterim midir?
 
Sedat DUYAN
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet özdemir
mehmet özdemir - 13 yıl Önce

Yorumunuz kriterlerimize uymadığından yayınlanmamıştır.

Osman SAĞIZ
Osman SAĞIZ - 13 yıl Önce

Ben lisede okurken o yurtta kaldım. sayın müftü ben burada yurt hizmeti vermiyorum. Yurda ihtiyacınız varsa gidin o ihtiyacınızı milli eğitim çözsün demiş ve bizleri oradan kendince gerekçelerle uzaklaştırmaya çalışmıştı.nitekim kız öğrencileri kurstan çıkarmıştı.Göreve başladığından bugüne Çamoluk yararına hangi hayırlı projelerle gündeme gelmiş. Bundan sonrada gelsin. Ayinesi iştir kişinin sözüne bakılmaz. Civar ilçe müftüleriyle mukayese edilsin bakalım onlar bulundukları ilçeye neler yapmış bizim ki ne yapmış. esenlerde oturuyorum. şebin müftüsü burada tüm şebinkarahisarlılarıi topladı ve kapalı olan kuran kursunun tadilat ve tamiratının yapılarak hizmete açılması için çok güzel çalışma yaptı. bizimki ise öğrenci yok gerekçesiyle kilit taktı. Çamoluk halkına rağmen bunca yaşanan olumsuzluklara rağmen hala oradaysa helal olsun

Selami Fenerci
Selami Fenerci - 13 yıl Önce

Şairimiz ne güzel söylemiş"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR,SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR" Bizler dünyalık hırslarımız sebebiyle inancımızdan,dolayısıyla inancımızı canlandıracak kurumlara sahip çıkmaktan uzaklaştık. birileri de Çamoluk halkının sahip olduğu değerleri hırpalamaya devam ediyor.

S. Muhammed
S. Muhammed - 13 yıl Önce

Bir söz vardır derler ya hep, sonra da o sözün ardına bir söz getirirler. Bizimkisi de ondan mıdır acaba? Ama nedense bu sefer söyleyecek bir söz bulamadım. Yazıklar olsun diyelim. Bu zamana kadar hep öğrencinin olmadığından yakınan sayın din adamımız şimdi de başka bahanelere tutunacaktır. Bu kesindir çünkü bu işi yapmamaya inat etmiştir. İstekli insan görev falan dinlemeden oraya iki üç tane de olsa öğrenci bulur öğrencileri okuturdu. İki üç öğrenci okutmamız kanunen doğru değil diyecek tabi kendince ama kendisi bu güne kadar çok kanunu çiğnedi. Çiğnediği kanunları herkes biliyor boşuna buradan da kendisine pay çıkarmasın.

S. Muhammed
S. Muhammed - 13 yıl Önce

Eyy Millet bu sorun gurur, kibir, hased sorunu olmuştur başka hiçbir şey değil. Sorunu çözmek isteyen gururunu, kibrini, hasedini ele alsın. İnanın tek sorun bu. Dinini arka plana atıp gövde gösterisi yapmak sadece hasedlinin, kinlininin, kibirlinin işidir. Kibirin, buğzun ne olduğu daha iyi bilenler bunlara kurban olmuşlardır. “Mahkemeye çıkalım diyenler ilk önce kendilerini nefis mahkemesine çeksinler.” Papazlar bile öğrenci bulabilmek için bütün gücünü var ederken bu zihniyet öğrenci gelirse okuturum gelmezse okutmam zihniyetindendir. Öğrenci de gelmiştir fakat bahaneler bitmemiştir. Varın siz görün haklıyı haksızı.

mehmet özdemir
mehmet özdemir - 13 yıl Önce

sayın yönetim benim söylediklerim sizi rahatsımı etti de yorumu yayınlamıyoarsunuz ben sözümün arkasındayım ikibucuk sene görev yaptım ben orda bu sorunu iyi bilen birisiyim...lütfen daha şeffaf olunuz...

suat akmaz
suat akmaz - 13 yıl Önce

ben yaklaşık olarak 2 senedir kuran kursunda ikamet ettiğim halde hiç bir sorunla karşılaşmazken yeni müftüden sonra hayli sorunlar arttı. geçmişi güzel olan kuran kursumuzu müftü olarak daha ileri düzeye getirmek yerine kapısına kilit vurup halkımızı kuran kursundan bil hassa soğutarak halkımızın buraya yönelmekten vaz geçmesine sebep olmuştur.Çamoluk insanı olarak,çamoluğumuz için yetkililere sesleniyorumm.Bu konuyla yakından ilgilenmelerini.Bu sorunlara bi dur deyip kuran kursumuzu tekrar,eski günlere döndürülmesini istiyorum.

Yaşar MÜNÜKLÜ
Yaşar MÜNÜKLÜ - 13 yıl Önce

Ben o kuran kursunda eğitim görmüş ve hala da o kuran kursundan yardım gören öğrencilerden biriyim,bizler yıllarca oranın ekmeğini yedik,üzerimizde büyük hakkı vardır oranın.Şimdi bir kaç kişi çıkmış yüzlerce insan yetiştiren kuran kursunu saçma sapan bahanelerin arkasına sığınıp kapatmaya çalışıyor,mesele yurdun kapatılması ya da kapatılmaması değil mesle yetkili makamların menfaat uğruna pastadan ne kadar büyük dilim almasıdır.Bizler sesimizi duyurmaya devam edecez kuran kursunun kapatılmaması için elimizden geleni yapacaz bu üzerimizdeki bir haktır.40 küsur yıldır eğitim vererek duvarlarını eskiten çamoluk kuran kursu,duvarlarına kazma vuran elleri eskitmeyide bilir...


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205