Saadet işi Sıkı Tutuyor.

Çamoluk'tan Davut Tepeyurt'unda aday olduğu Saadet Partisi, 12 Haziran seçimlerine sıkı hazırlanıyor.

Saadet işi Sıkı Tutuyor.

Saadet Partisi İl Başkanı Vedat Yılmaz seçim çalışmaları hakkında genel değerlendirme yaptı

12 Haziran da yapılacak Milletvekili seçimleri ile ilgili çalışmaların il merkezi ve ilçelerde yapılan ziyaretlerle sürdürüldüğünü belirten Yılmaz, şu ana kadar; Eynesil, Tirebolu, Görele, Çanakçı, Doğankent, Güce, Espiye, Keşap, Dereli, Alucra, Çamoluk, Ş.Karahisar, Bulancak, Piraziz, Yağlıdere İlçeleri, bazı beldeler, Merkez köy ve mahalleler olmak üzere Giresunun büyük kısmını taradıklarını, halkımızın bütün kesimleri ile görüşmeler yaptıklarını dile getiren Saadet Partisi İl Başkanı Vedat Yılmaz, halkımızın gerçekten büyük bir ekonomik ve sosyal çöküntü içerisinde olduğunu, seçimler nedeniyle bunu kendilerini ziyaret eden hükümet milletvekili, muhalefet ve diğer partililer kanalıyla ancak sesini duyurduklarını ifade eden vatandaşların, her zaman söyledikleri gibi Rahmetli Erbakan Hocayı çok aradıklarını tek onun hükümetinde gerçekten rahat bir nefes aldıklarını dile getirdiler.

Hükümetin bütün sorunları geçiştirici üslubunu eleştiren Saadet Partisi İl Başkanı, göç sorununu görmezden gelen iktidar partisi yöneticilerine; İlimizin yıllardır göç verdiğini bunun son yıllarda hızlanarak devam etmesini, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine bağlamanın sadece gerçeği gözardı etmek, milletimizin gözünü boyamak ve sorunları gerçek anlamda ele almamak olarak nitelendiren İl Başkanı Vedat Yılmaz, neden bunu görmek istememektedirler, 150.000 kişiye yakın insanımız 7-8 yıl önceye kadar ilimizde idi de daha sonra yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldı ise bunun sebebi ekonomik sıkıntı çareyi başka illerde veya büyük şehirlerde arama gayretidir. Bu insanımız Giresunlu ama neden başka illerde yaşamak zorunda kalmıştır. Bunun cevabının verilmesi gerekir. Kimse yaşadığı ilini terk etmek ister mi?. Ama maalesef iş bulamadığı, tarımla uğraşan fındığına, çay mahsulüne gerekli desteğin verilmemesi, hayvancılığın kademeli olarak İMF politikaları ile bitirilmesi, sanayi alanında yeni iş yerlerinin açılamaması bu insanımızı başka şehirlere göç etmeye zorlamıştır. Bu illerin başında İstanbul gelmektedir. Sayın Başbakan da çıkmış İstanbula iki şehirden bahsetmektedir. Göçü önlemenin çözümünü aramanın yerine balon projeler sunarak milletin gerçek gündemi göz ardı edilmektedir.

İlimiz genelinde yapılacak 2-3 ortak ölçekli fabrika ile bu sorun büyük bir oranda çözülebilir. Fiskobirliğimizin durumu içler acısı bunu bilmem şu yönetici veya bu parti yöneticileri bitirdi demenin bir anlam ifade etmediğini belirten Saadet Partisi, bu sorunun çözmek makamının İktidarını kendisi olduğunu, çözemiyorlar ise Saadet Partisinin çözümün tek adresi olduğunu zaten ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Vedat Yılmaz, Fiskobirlik ve fındık Refahyol Döneminde ne idi şimdi nasıl durumda bunu yakinen gören vatandaşlarımızın, fındık üreticilerinin TMO alım merkezlerinin önlerinde ne sıkıntı çektiklerini, geçen yıllarda TMO da yaşanan yolsuzlukların unutulmadığını, tarım işçilerine yapılan hakaretlerin hesabının bu seçimlerde iktidara ve işbirlikçilerine verileceğini belirtti.

Ekonomik gelişmeler ile ilgili olarak; şu an ilimizde 20 ye yakın banka şubesinin olduğunu, 2010 yılında sadece bankaların karının %108 oranda arttığını belirten Vedat Yılmaz, ülke genelinde 42 milyona yakın insanın bankalara borcunun toplam 48 milyarı bulduğunu, bu parayla hesaplandığında orta ölçekli yani 100-150 kişilik toplam 47.500 fabrika kurulabileceğini ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı, insanımızın gelecek 15-20 yılının bankalara borçlu olduğunu bu borcun ise üretmeden nasıl ödenebileceğini, bu gidişle ülkemizin toprağının ayağımızın altından kaydını, iktidar ve muhalefetin bu gerçeklerden bahsetmek yerine horoz döğüşü ile 10 yılımızı çaldığını söyledi.

Saadet Partisi olarak bu seçimde insanımızın desteğinin artık zorunlu olduğunu, AKP ye bu insanlar iki dönem büyük bir destek verdiğini, ama AKP nin bu desteği halkı ezmekten başka bir şeye kullanmadığını, muhalefetinde iktidarı dil kavgası ile gerçek gündemden sanal gündemler oluşturmaya yardım etmekle uğraştığını belirten Vedat Yılmaz, inşallah bu seçimlerde halkımızın büyük teveccühü ile ilimizin ve insanımızın bu sıkıntılardan mutlaka kurtarılacağını, Rahmetli Liderimiz Prof.Dr. Necmettin Erbakanın Eyüp El Ensari Hz.lerinin makamında başlattıkları seçim startını, Sayın Genel Başkanımız Prof.Dr. Mustafa Kamalak Beyin istiklal mücadelemizin sembol şehri Kahramanmaraştan devam ettiği bu kurtuluş mücadelesinin mutlaka ve mutlaka dış güçlerin oyunlarının bozularak kazanılacağını söyledi.

 

Kaynak: Giresunışık

YORUM EKLE
YORUMLAR
adnan kor
adnan kor - 13 yıl Önce

davut kardeşimize başarılar dileriz

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205