Başbakan Giresun'da Halka Hitap etti

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ORGİ için temel atma tarihi vermedi ve "Havaalanın temelini bu yıl içinde atacağız" dedi. Erdoğan, "Giresun'un 40 yıllık hayali olan Eğribel Tüneli gerçekleşecek ve Giresun Erzincan ile Sivas'a bağlanacak" diye konuştu.

Başbakan Giresun'da Halka Hitap etti

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, OrduGiresun Havaalanı'nın (OR-Gİ Havaalanı) temelinin bu yıl içinde atılacağını, Giresun'u Erzincan ve Sivas'a bağlayacak Eğribel Tüneli'nin de ihale aşamasında olduğunu söyledi.
Başbakan Erdoğan, Rize'de düzenlediği mitingin ardından helikopterle Giresun'a geldi. Helikopter liman sahasına iner inmez hemen mitingin yapılacağı Osman Ağa Meydanı'na geçen Başbakan Erdoğan, burada coşkuyla karşılandı. Giresun kamuoyunun ORGİ ve Eğribel Tüneli ile ilgili beklentilerine ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, "Biraz gecikme yaşansa da ORGİ Havaalanı'nın bu yıl içerisinde temeli atılacaktır. ORGİ Havaalanı, 4 Mart tarihinde ihaleye çıkarıldı ve 7 firma ihaleye katılmaya hak kazandı. Bu yıl içerisinde inşallah havaalanı inşaatı başlayacak.
“EĞRİBEL TÜNELİ GİRESUN'UN 40 YILLIK HAYALİ”
Giresun'un bir de Eğribel Tüneli isteği var. Bu Giresunluların 40 yıllık hayali. Biz bu 40 yıllık hayali de gerçeğe dönüştüreceğiz. GiresunŞebinkarahisar yolunda başlatılan çalışmalar sonucunda bazı kısmınlar bitirildi.
Şimdi de Eğribel Tüneli proje ihalesine çıkarıldı. Bu tünelle beraber Giresun, Sivas ve Erzincan'a bağlanacaktır"  dedi.

AK Parti'li Zeki Çakır'dan ilginç pankart!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Giresun mitingi öncesi Osmanağa Meydanında AK Parti Giresun Teşkilatı tarafından hazırlanan ilginç pankartlar dikkat çekti.

“Biz biz idik, 6 ok, 9 ışık idik, ezildik büzüldük, Silivri'de dizildik”, “Bu millet sana hasta, hoş geldin büyük usta”, Demirel'in atına binen tez iner”, “Siyaset siyaset olalı Kemal gibi atıcı görmedi”, “Cezaevinden itina ile tahliye yapılır CHPMHP”, “Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş, CHP yuvarlanmış Kemal'i bulmuş”, “Denize düşen Kemal, Demirel'e sarılır” gibi ilginç sözlerin yer aldığı siyaset meydanında AK Parti Giresun eski İl Başkanı Zeki Çakır tarafından hazırlanan  “Usta'nın Belgesi” adlı afiş de büyük ilgi çekti. Zeki Çakır, 2004 yılındaki mitingde de 2 vinçle 1500 metrekarelik AK Parti bayrağı astırmıştı. Çakır'ın 2007  AK Partinin mitingi sırasında astırdığı ve üzerinde”1 Menderes 1'de Özal, 1 de sen varsın Tayip” sözlerini taşıyan ve altında da “Demokrasi sahtekarları diye Deniz Baykal ile Devlet Bahçeli'nin resimlerinin bulunduğu “Sahte demokratlar” pankartı CHP'lilerin büyük tepkisini çekmiş ve şikayet konusu olmuştu. Zeki Çakır, bu kez AK Parti mitinginde üzerinde Erdoğan'ın resminin bulunduğu “Usta'nın belgesi” adlı pankartla yine mitinge damgasını vuran isim oldu.




Kaynak: yeşilgiresun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205