Hacıören Köyünün Referandum Sonuçları

Referandum sonuçlarında Hacıören ve Alısız'ın ayrı yazılması tepkilere neden oldu.

Hacıören Köyünün Referandum Sonuçları
 
 
Anayasanın değiştirilmesi için yapılan Referandumda Çamoluk tan % 92 gibi ezici bir çoğunlukla “EVET” çıkmıştı. Biz de Çamoluk Haber olarak an be an  seçim sonuçlarını sitemizde yansıtmaya çalıştık.
Seçim sonuçları ile ilgili Çamoluk ve İstanbul' dan  oranlamalara  ilişkin bize itirazlar geliyordu ,biz de arayanlara  haberin sitemizle alakası olmadığını izah ederek konuyu kapatıyorduk. Son olarak Ak Parti  Çamoluk ilçe Başkanı Zeki Karabul aradı.
Haberimizin hatalı olduğunu ve  kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına bunun düzeltilmesini istiyoruz dedi. İlçe Başkanı Zeki Karabul’a da  anlattıktan sonra bu olayın gerçek boyutunu yazıp kamu oyunu aydınlatmaya karar verdik.
 
Bahsi geçen ve itiraz edilen olay Çamoluk Köylerinden Hacıören Köyünün  Referandum sonuçları.
Hacıören Köyü İki Mahalleden  kurulu bir köyümüz. Mahallenin biri Hacıören
diğeri ise Alısız Mahallesi. Meslektaşımız camoluk.net  internet sitesi  editörleri bu haberi verirken Hacıöreni ayrı Alısız’ı ayrı köylermiş gibi vererek ,oy oranlamasında Hacıören’in %100 “EVET” dediğini yazdı. Gelen İtirazlarda bu noktadan sonra başladı. İtiraz edenler;
Yeniköyde, Yusufeli'nde,Kalederede  birer Hayır oyu çıkıyor . Oranlamada bunlar yüzde yüz olmuyor da  24 hayır oyu çıkan Hacıören  neden % 100 diye yazılıyor” diye itiraz ediliyor.
Ayrıca, neden Yenicede üç muhtarlık  varken “EVET” ile “HAYIR” mahalle ayırt etmeksizin Yenice diye veriliyor da Hacıören’e gelince  neden kimse “HAYIR” oylarına sahip çıkmıyor?
Açıklamalarda yapılan haber’in diğer köyleri haksızlığa uğrattığını ve köyler arasında ayrımcılık yapıldığını iddia ettiler.
 
Bütün bu itirazlardan sonra tekrar açıklıyoruz haber’in sitemizle alakası yoktur.Biz de yayınlanan sonuçlarda Hacıören Köyü 44 “EVET” 24 de “HAYIR” oyu olarak açıklanmıştır.
Oranlamada %65 evet %35 hayır olarak verilmiştir.


Böyle açıklanmıştı






YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205