Yenice Beldesi Refahiye ye Bağlanıyor

Yenice Beldesi yeni yapılacak olan yolla Refahiye ye bağlanacak.

Yenice Beldesi Refahiye ye  Bağlanıyor
Yenice Belediyesi
 
Çamoluk Haber olarak  Belediye Başkanları ziyaretimizde bu sefer de Yenice Belde Belediye Başkanı Halil İbrahim Gerçek Bey’i ziyaret ettik ve belediye çalışmaları hakkında bilgi aldık. Yenice'ye vardığımızda Başkan Halil İbrahim Bey'i yoğun program içinde bulduk.Görüşme isteğimizi kendisine ilettiğimizde Yoğun olan programından bize de zaman ayırarak Yenice de yaptığı çalışmalar hakkında bizlere bilgi vermeyi kabul ettiler. ÖncelikleYenice Belediye Başkanı Halil İbrahim  gerçek Bey’e ve Belediyede görevli Evren Bey’e bize gösterdikleri geleneksel Yenice misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.
Konuşmaya başladığımızda, Başkan görevde henüz ikinci yılına yeni girdiklerini ve geride bıraktıkları dönemde Yenice Beldesinde birçok hizmet yaptıklarını anlattı. Öncelikli olarak göreve geldiklerinde iki bölgede1,5 km yol betonlaması yaptıklarını,
 yine her yıl Şükür Kurbanı etkinlikleri olduğunu ve bunu yerine getirdiklerini söyledi.Belediye Başkanı Halil Halil İbrahim  Gerçek konuşmamızda; “Bu yıl ilk kez beldede Kurufasülye festivalini yaparak, beldemiz insanının refah seviyesini bulunduğu yerlerden daha yükseklere çıkarabilmek için mücadele ediyoruz.   Yenice Kuru fasülyesinin çok   kaliteli fasülye olmasına rağmen tanıtımının yapılamadığından dolayı  yöremiz ekonomisine gereken katkıyı sağlamıyor.Yapılan bu çalışmalar ve bundan sonra yapılacak olanlarla birlikte, Yenice fasülyesi hakettiği konuma gelecektir”.dedi Başkan; festivalde Adem gerçek Bey’in de belediyeye 2006 model Ford Transit marka araç hediye ettiğini ve Belediye Başkanı olarak kendisine müteşekkir olduklarını ifade etti.
Başkan ayrıca Belde girişine tabela yatırdıklarını ve yol kenarlarına da istinad duvarı yaptıklarını, bunların yanında Şiran'dan gelen yoldan da Yenice’ye bağlantı köprüsü yapılacağını söyleyen Başkan Gerçek; “Etüdü yapıldı DSİ ile ilgili sorunlar var. Bunları da görüşmeler yoluyla aşacağız.Yine bölgemizde HES projeleri var ancak şu aşamada da yapılacak olan projelerin kesin yerleri belli değil” dedi.
 
Yenice Refahiye ye Bağlanıyor.
Belediye başkanı Halil İbrahim Gerçek Beyle konuştukça farklı alanlarda çalışmalarının olduğunu görüyoruz.Konuşmamızın bir bölümünde Başkan; yeni yapılacak yolla Yenicenin Refahiye ye bağlanacağını bu suretle iki yerleşim birimi arasındaki ulaşımın kolaylaşacığını söyledi. Yolun yaklaşık 3 km olacağını söyleyen Başkan;Yol çalışmalarının meclisten geçtiğini   2011 yılında başlamasını beklediklerini bu konuda  Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım’ın söz verdiğini belirten Başkan Gerçek;Yapılacak olan bu yol’un  Perçem ve Çatak Köyü üzerinden geleceğini söyledi.”
Belediye başkanı Halil İbrahim  Gerçek; Yapılmakta olan Şiran yolundan Yenice’ye bağlantı yolu istediklerini,bu yolun da Yenice’ye en kısa mesafeden bağlanacağı sözünü aldıklarını bu bağlantının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Başkan; Mevcut komşu köyümüz Usluca dan gelen yolda sıkıntılarımız var. Bu yolda çalışma yapamıyoruz yapılacak olan yeni yolun alt yapısına katkı yapacaklarını bu yolun kendileri için öneminin büyük olduğunu bildirdi.
Bağlantı yolunun yapılmasıyla birlikte buraya birçok seyahat firmasının gireceğini hem ekonomisine hem de Yenicelilerin şehirler arası ulaşımına büyük katkılar sağlayacağını söyledi.
Son olarak Başkan Belediye makam aracının da yenilendiğini sözlerine ekledi. Bizde Çamoluk Haber olarak Belediye Başkanı ve Çalışma arkadaşlarına başarılar dileyip,yapılan ve yapılacak olan çalışmaların Yenicelilere hayırlı olmasını dileyip yeniceden ayrıldık.
Çamoluk Haber











 

YORUM EKLE
YORUMLAR
YENİCELİ
YENİCELİ - 13 yıl Önce

Yorumunuz Kriterlerimie uymadığından yayınlanmamıştır.
Editör

halis aksoy
halis aksoy - 13 yıl Önce

herkese slm ederim bence iyi bir iş olacak yenice açısından çamoluk yenice beldesi igde mah slm

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205