HES Faciası 4 Ölü 1 Yaralı

Giresun'un Dereli ilçesinde HES inşaatında oluşan toprak kaymasında ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

HES Faciası 4 Ölü 1 Yaralı
 Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Kızıltaş köyünde yapımı devam eden hidroelektrik santrali (HES) inşaatında kanal çalışması esnasında saat 12.00 de meydana gelen göçük olayında 5 kişinin toprak altında kaldığı 4 nün yaşamının yitirdiği, 1’ninde yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi.

 

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Kızıltaş köyünde yapımı devam eden hidroelektrik santrali (HES) inşaatında göçük meydana geldi.

 

Temsilcimiz Selami Çelebi  ile görüşen Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu,olay da 4 kişinin hayatını kaybettiğini bir kişinin de heyelandan yaralı olarak kurtarıldığını belirtti.

 

Göçük yerine gelen kurtarma ekipleri, toprak altında kalandan 4’nün cesedine ulaşırken, 1 işçide yaralı olarak kurtarıldı.

 

Ölenlerin cesetleri ve yaralı Dereli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

Göçük altında kalarak hayatını kaybedenlerin isimlerinin; Kerem Erdem(40), Eren Erdem(19), Kenan Özdemir(40) ve Mustafa Yiğit(22) olduğu, yaralı Zafer Kıvrak ise ağır yaralandığı ve hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.

 

Olayla İlgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi..

Giresun Havadis

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

Yazılarımı dikkatli okuyanlar bilir ve zaman zaman çamoluk ilçemizde yapımı devam eden HES İNŞAATINDAN bahseder ve GRUP ZAGPA YOLUNUN NASIL TARLAYA ÇEVİRDİKLERİNİ sizlerle paylaşırım.
HES İNŞAAT FİRMALARI hiç bir tedbir almadan DİNAMİT PATLATIRLAR, HİÇ BİR UYARICI LEVHA KOYMADAN YOLU BOZARLAR VE İNSANLAR ARAÇLARI ile ÇAMURA BATAR.
Bazen BAYRAKÇI tabir edilen okuma yazma dahi bilmeyen insanları yol emniyeti alsın diye dikerler, o garibanda BAYRAĞI DİKER ve bir ağacın altında uyuklar.
2011 SEKİZ EYLÜL tarihinde CENAZE için gittiğim ZAGPA köyümde bizzat yaşadım. Harç kamyonu beton dökmekte. yolumuzu tamamen kapatmış. İndim RİCA ETTİM, kaptan cenazemiz var bir yol verde geçeyim. Ne mümkün adamlar hemen etrafımı çevirdiler ve IRMAĞIN KARŞI TARAFINDAN GEÇ. KAMYON BOZUK dediler. Oysa kamyon arızalı filan değildi. Daha sonra mecburen geri dönüp o bozuk ÇAMURLU YOLDAN gideceğim yere ulaştım.
YAZININ DEVAMI YUKARIDA Kİ BÖLÜMDE....

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

Bölgemizde ki HES İNŞAAT PROJESİNİN YAPIMINDA ÇEVREYE VERİLEN ZARARLARI acaba yöre yetkili merciler takip etmekteler mi. GRUP ZAGPA YOLUNU inşaat bittiğinde yapılacak dendi, acaba iş bittikten sonra TAŞARON FİRMALARI kim nerede bulacak.
Yine keyfi dökülen HARFİYATLAR için anıtlar kurulu ve diğer yetkili mercilerin bilgisi doğrultusunda mı döküldü.
Yöre dernekleri FESTİVALLERİ bıraksınlar allah rızası için köyüne sahip çıksınlar.
Horon oynamakla ne yazık ki sorunlar halledilmiyor.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205