DÜNYA KADINLAR GÜNÜ TÜM KADINLARIMIZA KUTLU OLSUN

8-Mart-632:yılında Peygamber efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v) ‘’Kasva’’ adlı devesi Üzerinde 124 bin Müslüman’ın şahsında insanlığa hitap etti.

 DÜNYA KADINLAR GÜNÜ  TÜM KADINLARIMIZA  KUTLU  OLSUN

 DÜNYA KADINLAR GÜNÜ  TÜM KADINLARIMIZA  KUTLU  OLSUN

8-Mart-632:yılında Peygamber efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v) ‘’Kasva’’ adlı devesi Üzerinde 124 bin Müslüman’ın şahsında insanlığa hitap etti. Şu anda demokratik ülkelerde insan hakları kavramının içinde anayasalarda ve kanunlarda yer alan, kadın hakları, çocuk hakları, yaşama hakkı, mülkiyet hakkı, kişi hak ve hürriyeti, suçta sorumluluk, özel hayatın gizliliği, mal ve can emniyeti, eşitlik, işkencenin yasaklanması gibi kavramlar yaklaşık 14 asır önce Veda Hutbesi'nde açıkça yer almaktadır.bugünün önemine binan peygamber efendimizin o meşhur hutbesinden kadınlarımızla ilgili kısmı herkes  okusun diye sizlerle paylaşmak istedik.
 Ey İnsanlar!
Kadınların hakkında Allah'tan korkunuz.
Çünkü siz onları, ancak Allah'ın bir emaneti olarak aldınız ve onları Allah adına söz vererek helâl edindiniz Kadınların hakkında Allah'tan korkunuz.
Çünkü siz onları, ancak Allah'ın bir emaneti olarak aldınız ve onları Allah adına söz vererek helâl edindiniz.
Ey İnsanlar!                                                                            
Şüphe yok ki, sizin kadınlarınız üzerinde hakkınız vardır.
Onların da sizin üzerinizde hakları vardır .
Sizin kadınlar üzerindeki hakkınız; aile mahremiyetinizi, hiçbir kimseye çiğnetmemeleri ve hoşlanmadığınız bir kimseyi izniniz olmadıkça aile yuvanıza sokmamalarıdır.
Eğer onlar bunun aksini yaparlarsa, onları uyarmanızda bir sakınca yoktur .
Dikkat edin! Kadınların da sizin üzerinizdeki hakları, meşru bir şekilde yörenin âdet ve geleneklerine göre, her türlü yiyecek, giyecek (ve mesken) ihtiyacını sağlamanızdır .
Kadınlar hakkında size, hayırlı olmanızı, onlara iyi davranmanızı tavsiye ederim .
Dünya kadınlar gününün hayırlı olmasını,özellikle kadınlarımızın ve erkeklerimizin ,’’VEDA’’ hutbesinde anlatılan hükümler doğrultusunda hayatlarına yön vermelerini cenabı Allahtan niyaz ediyorum…


Mustafa Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205