Alucra'lı Millet Vekili Aday Adayı

15.Mart 2011 Salı günü Alucra’lı hemşerimiz Selim Bilmen Ak Parti İstanbul 2. Bölge’den aday adayı olduğunu açıkladı.

Alucra'lı Millet Vekili Aday Adayı

15.Mart 2011 Salı günü  Alucra’lı hemşerimiz Selim Bilmen Ak Parti İstanbul 2. Bölge’den aday adayı olduğunu açıkladı. Alucra.com Editörü Tülay Dolu'nun yaptığı röportajı sizlerle paylaşıyoruz…

TÜLAY DOLU: Millet Vekilliği adaylığınız öncelikle hayırlı olsun. Sizi candan kutluyoruz ve başarılar diliyoruz
.
SELİM BİLMEN: Teşekkür ediyorum.

TÜLAY DOLU: Şuan AKP Milletvekili den aday adayısınız. AKP den aday adayı olmanızdaki en büyük etken nedir?

SELİM BİLMEN: Önce ben size Alucra.com adına buraya kadar teşrif ettiğinizden dolayı ve ayrıca yöresel bir hizmet içinde İstanbul’da bu iletişimi kurduğunuzdan dolayı teşekkür ediyorum.Çünkü iletişim hem İlçemiz adına hem İlimiz adına hem de İstanbul’da yaşayan insanlar adına çok önemli bir unsur. Bu çağda bu gerekiyor. Sizi de eskiden beri tanıyoruz. Canla başla bu işi yapıyorsunuz. İnşallah daha güzel günlerde daha güzel bir şekilde de tekrar beraber olmak niyetiyle size tekrar teşekkür ediyorum.

Biz AKP’nin kuruluşundan beri içerisindeyiz. Daha geriye gidersek Sayın Başbakan la çok eskiden beri birlikteliğimiz var. AKP’ nin kuruluşunda da biz o dönem İl genel meclis üyesiydik. Sayın Başbakanımız daha o zaman yasaklıydı hiç kimse AKP ye geçmezken biz o zaman ki İl genel meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber bütün riskleri alarak AKP ye ilk geçen siyasetçiler biz olduk o dönemde, bu riski alarak çünkü o zaman Başbakanımızın geleceği bile daha belli değildi. Ama biz sevdiğimiz için, bu mücadelenin içinde olduğumuz için geçtik.

Kurulduğundan bu zamana kadar gerçekten baktığımız zaman Türkiye’de yapılanlar ve yapılamayanları yan yana koyduğumuzda ciddi bir şekilde Türkiye’nin değişiminde öncülük yapan bir parti, ideallerimizin örtüştüğü bir parti, terimizin olduğu bir parti ve bundan sonra daha çok şeylerin yapılacağına inandığımız için burada olmamız, üzerimize düşeni yapma noktasında çeşitli kademelerden geldik, İlçeden geldik, İlden geldik, Belediye Başkanlığı aday adaylığından geldik. Bir birikimimiz var, alt yapıdan geliyoruz, dünya görüşümüz var dünyayı tanıdık. AKP ye Milletvekili aday adayı olarak ta eğer Allah nasip ederde adaylık imkanı olursa bu birikimimizi insanımız için, partimiz için daha güzel şeylere daha güzel hizmetler yapma noktasında harcamak istiyoruz. Aday adayı olmak bence medeni bir cesaret her arkadaşımız için söylüyorum bunu. Bu bi yarıştır. Aday adayı olmak demek illa adaylık veya milletvekili olmak demek değildir. Ama en azından bu partide aday adaylığı da bir şereftir. Hangi kardeşimiz aday olursa biz inanıyoruz kalitenin ne kadar yüksek olduğu, yarışmanın ne kadar farklı olduğu yönünde daha güzellikler olur. Ondan dolayı bizde üzerimize düşeni yapalım. Vatandaşlık vazifemizi yerine getirelim. Her zaman konuştuğumuz demokrasi, demokrasi dediğimiz yerde demokrasinin temel unsurlarının bir tanesi seçme ve seçilme hakkıdır. Bizde bu hakkımızı kullanalım dedik. Onun için AKP’den 2.bölgeden aday adayıyız.

TÜLAY DOLU: Milletvekili olmanız halinde, size göre bunun en büyük nedeni ne olur?

SELİM BİLMEN: Tabi şimdi Milletvekilliği ile ilgili biliyorsunuz AKP İstanbul’da, Türkiye ölçeğinde ama İstanbul’da baktığımız zaman en güçlü parti ve milletvekilliği noktasında da, 85 milletvekili var İstanbul’da, baktığımız zaman bunun büyük bir kısmını yine inşallah iyi bir çalışma ile AKP alacak. İstanbul gibi bir İlde de milletvekili olmanın çok ciddi bir şekilde de mesuliyeti olduğuna inanıyorum. AKP milletvekilliği, İstanbul gibi mega kentte milletvekili olmak, benim anlayışım açısından söylüyorum, sıradan bir milletvekili olmak için aday olmuyoruz. Olmayı düşünmüyorum. milletvekili olmak demek, milletin vekili olmak demek, onlara hizmet etmek demek ve bizim anlayışımızda da “insanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir .“ mantığıdır. İstanbul ‘da Giresunlular yoğunluğuna baktığımız zaman çok yoğun bir şekilde ilk üç sıranın içerisinde olan Giresunluların, burada kendilerini temsil etme ve ülkeyi temsil etme noktasında, bizim insanlarımızın olması, haktır. Normal şartlarda seçme hakkı olarak da vardır. Böyle bir imkânımız olursa İstanbul’daki bütün İstanbul’da yaşayan insanlara davranacağımız şekilde kendi hemşerilerimize de bu ülkede bu İlde en güzel yerlerde yani çocuklarında tutunda en üst noktasındaki insanlara kadar diyalog kurmak, onlarla beraber olmak ve gerçekten ülkeye hizmet  etmektir. Gök kubbede hoş bir seda bırakan vekil olmak arzumuz...

TÜLAY DOLU: Aday adaylığı seçim dönemi içerisinde izlediğiniz stratejiyi açıklaya bilirmisiniz?

SELİM BİLMEN: Şimdi AKP aday adaylığı süreci normal her vatandaşın aday adayı olma süreci var. Bu sürecin 1. Adımını yaptık, üzerimize düşeni yaptık. Aday adaylığı süreci başladı. Önümüzdeki günlerde İl teşkilatı, Ankara’nın ve İstanbul İl teşkilatının çizeceği yol haritasına göre hareket edeceğiz. Bugün 1. Kademesi aday adayıydı. 2. kademesi teamül yoklaması olacak. Bu teamülde İl teşkilatı ve İlçe teşkilatlarından arkadaşlarımız aday adaylarını uğurlayacaklar. Biz 2.bölgedeyiz biz İstanbul İl yönetim kurulu üyeliği yaptığımız için İstanbul’da dolaşmadığımız yer yok. Kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın üzerinde ciddi bir şekilde diyaloglarımız var, haklarımız var, onlar bizi tanırlar. Biz burada da ağabeylik yaptık. Yani hiç kimseye ispatinin her kademesinde bulunduğumuz zaman onlarla beraber olduk her zaman iç içe olduk. Ondan sonraki aşama tam üzerimize yani bize gelmedi ama tahmin ediyoruz. Söylentilere göre teamül yoklamasından sonra Ankara’daki aday adaylığı süreci ile ilgili bir karşılıklı mülakat yapacaklarmış. Mülakat artı İstanbul’da yapılan teamül yoklamasından sonra İstanbul’un listesi, Başbakanımızın önüne gidecek. Başbakanımızda orda bu değerlendirmeleri yaparken hangi ölçülere bakacak veya tabi dediğimiz gibi kısmet ne olacaksa o neticeye doğru gidecek. Biz tamamen partinin konseptine uyarak ve partinin stratejisine uyarak hareket ediyoruz. Zaman da çok kısa, bu kısa zaman içerisinde zaten yapılacak fazla bir şey yok. Sabırla üzerimize düşeni yaparak neticeyi bekleyeceğiz.

TÜLAY DOLU: Parlamentoya girmeniz halinde tasarlamış olduğunuz hizmetlerin gerçekleştirilmesi açısından çalışmalarınız ne düzeyde?

SELİM BİLMEN: Parlamentoya girmenin gerçekten Türkiye’de çok sorumluluk gerektiren bir iş olduğuna ben inanıyorum. Onun içinde zaten bu mana da yurtdışındaki diğer ülkelere baktığımız zaman, milletvekilliğinin ve her hangi bir yerde seçilmişliğin ne gibi mesuliyetler getirdiğini çok iyi biliyoruz. Parlamentoya girmek demek bu ülkedeki 70 milyonun yani 49 milyon 50 milyona yakın seçmen var. 50 milyona yakın seçmenin İstanbul ölçeği de dâhil olsa bile Türkiye genelindeki vekillerinden bir tanesi oluyorsunuz. Türkiye’nin bugünde yaşadığı problemler, gelecekteki problemleri, kuşaklara bırakılacak güzel her noktada yani eğitiminden tutun, hukukundan tutun, sosyal adaletinden tutun, sağlığından tutun işte ekonomisinden tutun ne gerekiyorsa bütün bunlar hep meclisten geçiyor. Sağlıklı bir milletvekili, bu memlekete hizmet etmesi gereken bir milletvekili toplumdan kopmadan yani ben milletvekili olduğum zaman tahmin ediyorum hayatımın çok büyük bir kısmı seçmenlerimle beraber geçecek. Meclisteki vazifelerimin dışında, oradaki rutin işler vardır, Onun dışında toplumla beraber toplumun problemlerini yaşayarak ve onların problemlerini karşılıklı istişare ederek aynı Avrupa ölçeğinde, Bizde aynı şekilde eğer milletvekilliği seçimi olursa zaten AKP’nin de bakış açısı aynı noktada olduğu için beklide biz bu işin en öndeki koşanlarından biri olacağız. Hiçbir zaman milletvekilliği bizi milletten uzaklaştıran bir platform değil, tam tersi milletle iç içe olan, onlarla beraber oturup beraber kalkan, problemlerini beraber çözme noktasında beraber hareket edeceğiz. Giresun ölçeğinde de baktığımız zaman, İstanbul’da Giresunluların en üst noktada hem temsil edilmesi, yalnız temsil edilmede yetmiyor. İstanbul’daki Giresunlu iş adamlarına eğitimcisine,öğrencisine,hangi katmandan insanlarına baktığımız zaman bütün bunları bu atmosferde hem Giresun’da faydalı hale getirmek hem İstanbul’da daha ciddi bir şekilde İstanbul'a yön veren bütün potansiyelini organize bir şekilde toplumun her katmanına yönlendirme noktasında beraber ortak çalışmaların içerisinde mutlaka olacağız..
Herkesin görüşüne saygı duymak şartıyla sağdan veya soldan hangi partiden vatandaşımız olursa olsun, eşit davranarak, onların gönlüne girerek, onlarla beraber olarak buradaki yaşam tarzını kolaylaştırmak ve Giresunluların hem eğitim kalitesini, hem hayat standartlarını, hem dünyaya bakışlarını ve gelecekte gerçekten bilinçli güzel insanlar yetişecek hizmetiyle beraber yapmamız gerektiğine inanıyorum. Biz ne kadar topluma katarsak onlarda İstanbul’un problemlerini azaltma noktasında, zenginliklerini yükseğe çıkarma noktasında, eğitimi belirli bir seviyeye getirme noktasında bize yardımcı olacaklardır.

TÜLAY DOLU: Aday adayları gün geçtikçe çoğalıyor. Sizce değişen ne olur, yani adayların çokluğunu ne şekilde karşılarsınız mesela aynı partiden olduğunu varsayarsak sizce bir karışıklık olurmu?

SELİM BİLMEN: Tam tersi. Kalitenin olduğu yerde kalitenin ortaya çıkması için rekabet olması gerekir. Aday adaylarının çok olması demokrasinin temel unsurlarından biridir. İnsanların belirli bir noktaya baktığını gösteriyor. Bu çok önemli bir bakıştır bana göre, hem kaliteyi arttırır hem toplumun bu durumdaki medeni cesaretini öne çıkartır. Hangi arkadaşımız kazanırsa kazansın ona karşı saygı ve sevgiyi mutlaka önde tutmamız lazım yani başka arkadaşlarımızın çıkması bizi onlara karşı husumet yerine tam tersi kardeşlikte yarışta güzel bir müsabaka haline dönüştürüp hangimiz olursak olalım birbirimize yardımcı olmamız gerektiğine inanıyorum. İstanbul’dan Alucralı 50 tane aday çıksın o zaman en azından 1 veya 2 tanesinin girme şansı olabilir. 5 tane aday çıkarsa şans daha az olabilir. İnsanların çok fazla aday adayı olması demek topluma dediğim gibi gelecekte arkadan gelen insanların önünü açması noktasında bir cesarettir. Kesinlikle kaliteyi arttırır.


TÜLAY DOLU:Bu yola çıkarken ailenizin size bakışı ve tepkisi nasıl oldu?Onlarda bu duruma hazırlıklımı?Aile desteği çok önemli biliyorsunuz ki.

SELİM BİLMEN: Siyasette de olsun, ticarette de olsun toplumun hangi katmanında olursanız olun, eğer evliyseniz ve bir aileniz varsa, ailenizin içerisindeki huzurunuz kesinlikle iş hayatınıza da yansıyacaktır. Bunların örtüşmesi demek sizin yükünüzün hafiflemesi demek, örtüşmemesi demek sizin yükünüzün %50 artması demek. Mesela bu ne demektir. Siyaset yaptığınız zaman sabah 9 gece 12 demektir. Kapıyı çaldığınız zaman eşinizin siyaset yapıyorsanız sizi algıladığı bir işi düşünün bunu bir tarafa koyalım, birde algılamadığı bir işi düşünün. Zaten yorulmuşsunuz, kapıyı açtınız eşiniz sizinle beraber aynı şeyi düşünüyor, baktığınız zaman eşinize, ailenize yorgunluğunuzun %50si gidiyor. Siyasette her şeyi paylaşarak yapmak gerekir. Büyüklerimiz inde çok güzel bir sözü vardır.”Sevgiler paylaşarak büyür, problemler paylaşarak küçülür” bu çok doğrudur. Biz küçüklüğümüzden beri belki yapı itibariyle siyasetin içinde mutlaka olduk. Allah razı olsun eşimle de bu konuda hiçbir problemimiz olmadı ve istişare yapıyoruz zaten, genel prensibimizdir.. Aday adaylığına çıkarsınız, bu mücadelenin içinde olursunuz, milletvekili çıkarsınız veya çıkamazsınız burada önemli olan bu cesareti gösterip bu mücadelenin içinde olabilmek, geçen sene o kadar koşturdunuz bir şey olmadı. Şimdi yine bir şey olmazsa?”Bizde şunu söylüyoruz. Biz ideal insanıyız, kesinlikle ve kesinlikle sırf bize vekil desinler gibi bir derdimiz yok bizim. Topluma hizmet etmenin güzel bir şey olduğunu düşünüyoruz. İnşallah neticesi de hayırlı olur diyorum.

TÜLAY DOLU: Biliyorsunuz ki Türkiye’nin genelinde okunan ve ilgi gören bir web sitesiyiz, Giresun ve Alucra halkına ağırlıkla hitap ediyoruz. Buradan Giresun ve Alucra’ya her hangi bir mesajınız var mı?

SELİM BİLMEN: Toplumun önde gelen büyükleri, eğitimcilerimiz, zenginlerimiz, seçilmişlerimiz veya Belediye Başkanlarımız, meclis üyelerimizin birinci ortak paydalarının Alucra ve Alucra halkının kalkınmasıyla ilgili bir proje yapmaları. Eğer bunu yaparlarsa Alucra halkı gerek Alucra’da gerekse İstanbul’da ön plana çıkacaktır. Alucra’nın önde gelenleri parti ayrımı yapmadan, zengin fakir ayrımı yapmadan toplumun eksiklerini iyi tespit etmeliler. Ben inanıyorum ki Giesun, Alucra daha güzel günler yaşayacak.


SELİM MEHMET BİLMEN KİMDİR?

1959 Doğumlu olan Selim Mehmet BİLMEN evli ve 3 çocuk babası. İlk,orta ve lise öğreniminden sonra Üniversite hayatına Almanya'da devam etti. Bilgisayar Yüksek Mühendisi olan BİLMEN,Almanya'da; Yabancılar Meclisi Üyeliği,Uluslar arası şirketlerde yöneticilik,Türkiye'de şirket yöneticiliği ve ticaret,AK parti İstanbul İl Genel Meclis üyeliği, iki dönem İstanbul İl Genel Meclisi Daimi Encümen Üyeliği, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilikler, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği, AK Parti Eyüp İlçe Koordinatörlüğü yaptı. Şuan AK Parti 2.bölgeden Millet vekili Aday Adayı

kaynak: Alucra.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205