Çamoluk, Ak Parti'de seçim bilmecesi

178 Aralık 2011 Cumartesi günü yapılacak olan Ak Parti Çamoluk ilçe Seçim kongresin öncesinde garip gelişmeler yaşanıyor.

Çamoluk, Ak Parti'de seçim bilmecesi

 
17 Aralık 2011 Cumartesi günü yapılacak olan Ak Parti Çamoluk ilçe Seçim kongresin öncesinde garip gelişmeler yaşanıyor.
 
Eski ilçe Başkanı Zeki Karabul’un seçimlerden  dört ay önce verdiği istifa dilekçesini gerekçe göstererek görevden alan Ak parti Giresun İl Yönetimi onun  yerine Hafız Geco yu atamıştı.
 
18 Aralık ta kongreye gidecek olan Ak parti Çamoluk teşkilatında,tek adayla kongre yapılması çalışmalarından netice alınamayınca,iki adaylı kongre gündemde.
 
Başkanlık için mevcut İlçe Başkanı Hafız Geco aday olurken,ayrıca Ak Parti Çamoluk SKM başkanı Sefer Gürde aday olduğunu açıkladı.
 
Yapılan çalışmalarda anlaşma olmayınca, Giresun İl Yönetimi görüşünü Mevcut Başkan Hafız Geco’ olarak açıkladı.
 
Daha öncede  Rize Millet Vekili Mustafa kara Çamoluk’a gelerek temayül yoklaması  yaptırdı,ancak yapılan temayül yoklamasından, muhalif tarafın haberdar edilmediği, ve oy kullanmak için gelenlere de , yönetim tarafından zorluk çıkarıldığı bildirilmişti.
 
Yapılacak olan seçimde oy kullanacak delegelerinde , yeni yönetim tarafından seçim yapılmadan belirlendiği iddia edildi.
 
Sefer Gür ve arkadaşlarının yapılan delegeleri öğrenme çabalarının  ise  sonuçsuz kaldığı açıklandı.
Yapılan açıklamada,delegelerin kimler olduğunu öğrenmek ve bu yönde çalışmalarını yapabilmek için yoğun gayret sarfettiklerini, ancak çabalarının sonuç vermediğini söylediler.
Kendilerinin delege listesini öğrenmek için, Alucra Yüksek Seçim Kuruluna müracaat ettiklerini,Seçim Kurulunun da kendilerine, seçimlere on gün  kala listelerin askıya çıkacağını ve buradan öğrene bileceklerinin söylendiğini açıkladılar.
12 Aralık’ta  delege listelerini görmek için giden Sefer Gür ve arkadaşlarına,listelerin Cumartesi,Pazar askıda kaldığı  ve indirildiği söylenerek delege isimlerinin verilmediği açıklandı.
 
Konuyla ilgili olarak Açıklama yapan Sefer Gür,” Alucra’da görüştüğüm bir yetkili listelerin askıya çıkarılmadığını ve çıkarılmış gibi tutanak tutulduğunu söyledi” dedi.
Kendilerinin seçimlere katılmaması ve başarılı olmamaları için  farklı engellerin ve zorlukların çıkarıldığını söyleyen Sefer Gür” yapılanları  hep delegemiz görüyor,biz delegemizin sağ duyusuna güveniyoruz, bizim istediğimiz Çamoluk,Çamoluk’tan yönetilsin,Çamoluk’ta kumandalı yönetim olmasın” dedi.
 
Daha önce de Giresun İl Yönetiminden bir yetkilinin, “siz kazansanız dahi görevden alırız” dediği Sefer Gür ve ekibine Çamoluk Esnaflarının destek vererek yapılanlara tepki gösterdikleri açıklandı.
 
Yapılan açıklamalarda, yerel seçimlere başkan olarak giren Hafız Geco’nun, yanlış politika ve tutumlarından dolayı iki belediye başkanlığının da kaybedildiği,buna rağmen neden Hafız Geco isminde ısrar edildiğini anlayamadıklarını söylediler. 
 
Hafız Geco isminin Ak Parti Çamoluk Teşkilatının İstanbul kanadı ve Giresun İl Yönetiminin istediği Çamoluk’ta ki esnaf ve üyelerin büyük çoğunluğunun da Sefer Gür’ü destekledikleri bildirildi.
 
Alınan bilgilere göre isimleri saklanan delegelerin de  büyük çoğunluğunun yönetime yakın isimlerden oluşturulduğu ve aynı aileden beş kişinin delege olarak gösterildiği  yönünde.
 
Özellikle İstanbul’da ki Çamolukluların da delege yapıldığını ve  seçim için Çamoluk’a geleceklere otobüs kiralanacağı bildirildi.
 
Büyük çekişmelere sahne olması beklenen,Ak Parti Çamoluk İlçe Teşkilatı Kongresi 18 Aralık 2011 Cumartesi günü Yeşilırmak Çay Bahçesinde yapılacak.

Çamoluk Haber




 
 
 
 
 
 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
muharrem MEST
muharrem MEST - 12 yıl Önce

çamolukta ikilik çıkaranlara karşı söylenecek sözüm yok:amaçları hizmet değil insanları bir birine düşürmek :yaptıkları bir hizmeti gostersin ler :BUNLARINKİ ÇOK LAF AZ İŞ:hatta hiç iş yok:sadece laf:ben derimki hep birlikte ilçemize bir şey ler yapalım .SAYGILARIMLA:muharrem MEST

ÇAMOLUK
ÇAMOLUK - 12 yıl Önce

Haberden çok resimler dikkatimi çekti, Resimlerde aynı karede olan birisi sanki özellikle kesilerek resimler buraya yüklenmiş, resimlerde görüntüsü kesilen bu meçhul kişiyi ben biliyorum ama neden kesilmiş bir okuyucu olarak onu merak ediyorum.

Mehmet Ali Özveri
Mehmet Ali Özveri - 12 yıl Önce

Çamoluk ta yaşayan bir AK PARTİ li olarak sesleniyorum .
Geçtiğimiz miletvekili seçimlerinde Zeki Arabul unbaşkankığında %80 in üzerinde oy aydık.Bu başarılı ekip Sefer Gür ü ilçe başkanlığına aday belirledi.Fırtına bundan sonra koptu! Çamoluk için hiç bir hizmeti olmayanlar ;gelen hizmetlerin de gitmesine göz yuman tepeden inmelerin gözünde adeta düşman olduk.Kendi yazdıkları delege listesini götermekten korkanlar;şimdi ise selamı sabahıda kestiler.Adeta Çamolk a küstüler .tepeden inmelerle siyasetci olmaz... İlçe başkanlığı seçiminde Sefer Gür e desteklerinizi bekleriz.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205