Çamoluk'ta Şiddetli Yağan Yağmur ve Dolu Zarara Yol Açtı!

Çamoluk ilçesi ve Kelkit vadi bölgesine yağan şiddetli yağmur ve peşini doluya bırakan kötü hava muhalefeti ilçede ve civar köylerde paniğe ve zarara yol açtı.

Çamoluk'ta Şiddetli Yağan Yağmur ve Dolu Zarara Yol Açtı!

19 Ağustos akşamı 17:00 sularında yağmur bulutlarının, fırtınayla birlikte gökyüzü atmosferini kapattığı görüldü. Çok geçmeden başlayan şiddetli yağmur yaklaşık yarım saat aralıksız yağan ve daha sonra yağmur ile birlikte nohut büyüklüğünde dolu yağması, yolculuk sırasında yakalanan halkta paniğe yol açtı. Benzinlik, sundurma tarzı yerlere sığınan sürücüler maddi zarar endişesiyle araçlarını korumaya çalışt..

İlçe merkezinde Şahin Alkan'ın işlettiği Yeşilırmak lokantasının altındaki kıraathaneyi su bastı. İlçe jandarma ve vatandaşlar şu tahliyesi için çalışmalara katıldı. Yazılar Mahallesi'nde selden etkilendiği bildirildi. Bahçe ve bostanlarda şiddetli yağmurdan büyük ölçüde zarar gördü. Kuru köprüde yukarıdan gelen sel Çamoluk Alucra yolunu ulaşıma kapattı. Çamoluk Alucra yolu Kılıç tutan bükü mevkiinde ulaşım aksayarak bölgede araçlara kontrollü şekilde kademe kademe geçişlere müsade Çamoluk Belediyesi ve Fen işlerinin acil durumlara hazırlılı olduğu gözlerden kaçmadı. Yağış akabinde pozisyon alan Belediye ekibi çamur temizleme ve su tahliyesi çalışmalarını şu saate kadar  devam ettiği bilgisi aktarıldı. Akyapı Köyü'nün elektriğinin olmadığı halkın karanlıkta kaldıkları doğrultusunda bilgilere ulaşıldı.

Bölge elektriğini sağlayan Çoruh Edaş tan bölgemizden kesinti ihbarları geldiği yönünde, ekiplerimiz kontrol etmektedir uyarılı mesajlar abonelerine gönderdikleri görüldü.

Yaklaşık 2 aydır toprağın suyla buluşmasına hasret kalan ilçe halkı, bir yandan Şükür ederken, bir yandan da büyük, küçük çaplı yaraların sarılma telaşıyla karşı karşıya kaldılar.

Meteoroloji uzmanları, bölgemiz ve Kelkit vadisine hakim yerleşim yerleri, Çamoluk, Şebinkarahisar, Alucra ilçelerini kapsıyacak genel bir uyarıda bulundu.

20 Ağustos sabah saat 9:00 a kadar sarı bölge olarak meteoroloji bölge halkını tedbirli olmaları için uyardı.

Haber: Murat Özdemir

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2022, 05:20

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205