Çamoluk'un Sorunu Nüfus!

Çamoluk'un son dönem sorunu nüfus oldu

Çamoluk'un Sorunu Nüfus!

Çamoluk'un son yıllardaki en büyük sorunu nüfus olarak ön plana çıkmaya başladı.

Özellikle nüfusu ikibin  rakamının altına düşen ilçelerin ilçelik satatülerin iptal edilmesi  bu sorunu daha da önemli kılmaya başladı.

Daha önce nüfus azlığı sebebiyle Yenice Beldesinin tekrardan Köy olması  bunun en bariz örneği.

Ayrıca, yıl sonunda yapılan il ve ilçe ödeneklerinin de nüfusa göre yapılıyor olması bu konuyu daha da  kıymetlendiriryor.

Çamoluk'u yönetenler de, bu sorunu en iyi kendileri bildikleri için her yıl sonunda İstanbul'u mesken tutarak vatandaşlara nüfuslarını Çamoluk'a aldırmaları yönünde ikna çalışmları yapıyorlar..

Yıl sonunun yaklaşmasıyla birlikte Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz, ve Belediye Meclis Üyeleri İstanbul'a gelerek Çamoluklular la  bu konuyu paylaşıp,  nüfus konusunda destek olmarı nı istiyorlar.

Vatandaşların Çamoluk ile ilgili sorunlarını da dinleyen yetkililer, Çamoluk'a ayrılan ödeneklerin nüfus bazında çok düşük olduğunu yatırımların yapılabilmesi için nüfusun artması gerektiğini söyleyerek nüfus kayıtlarının Çamoluk'a alınması gerektiğini ifade ediyorlar.

Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik'in de destek verdiği toplantılar, Köy ve Mahalle Derneklerinde yapılyor.

Belediye Başkanının verdiği bilgiye göre semtlere göre bazen iki köyün toplantısının birarada yapıldığı ve her köy yada mahalle derneğine ulaşmaya çalıştıklarını söylediler.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2019, 11:10

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman Tonbul
Osman Tonbul - 4 yıl Önce

İlkönce çamoluk esnafları kendilerini düzeltmeli ve İstanbulda nekadar emekli arsa onları oraya teşfiketmeli ve kurbetci deyip onlara iyi davranılmıyor emekli olanındurumu bellidir onagöre saygılı davranılmadındandolayı kimse kayıtını taşımakistemiyor emeklileriçin sosyalfaliyetler düzenlense belki ilgigörürseler taşırlar bu ilçe bizim tüm köylerinemekliolanlarını taşımak güzel olur bunudaçamoluk halkısahipçıkmalı kime sorsam hepşikayetçi herşeypahalı çamolukta diyorlar şiranı kelkiti örnek gösteriyorlar bu gibi işverene esnafa kendini düzeltmeli fikrimi açıklıyorum saygılarımla

İbrahim Nuhoğlu
İbrahim Nuhoğlu - 4 yıl Önce

Emeklilerin hepsi mümkünse nüfüsunu Alsın Çamoluku sevenler.

Vatansever
Vatansever - 4 yıl Önce

Merhabalar... Söyleyeceklerim biraz olsun hemşehrilerimi üzecek ama maalesef ki taşıma nüfus ile bu işin olmayacağı anlaşılmıyor. Her sene aynı muhabbet artık dur deme vakti geldiğini düşünüyorum. Kalıcı birşey olmayacaksa varsın ödenek az gelsin varsın ilçe tabelası da sökülsün. Öyle düşünüyorum ki sadece seçim zamanı ve yıl sonları nüfunu memleketlerine alan vatandaşlarımız bana göre gerçek yaşadığı ildeki ve ilçelerdeki vatandaşlarında haklarını yiyor. Çünkü istanbul'da yaşıyor devlet ödeneğin memleketine gönderiyor ve İstanbul da da hizmet bekliyor hakkı olmadan. Lütfen ilçemizi düşünürkende elimizi vicdanımıza koyalım. Hadi emekli büyüklerimizi anlıyorum ama diğer vatandaşlarımızın orada yaşamadan orada gözterilmesi kadar saçma bir durum yok. Bilhassa seçim zamanları daha da elimizi vicdanımıza koyup gerçek anlamda yaşadığımız yerde kalarak oylarımızı kullanalım ve de yöneticimizi seçelim. Yoksa koyun gibi yönetilmeye yaşamaya maalesef ki devam edeceğim. Beni eleştirmeden biraz düşünerek yorum yapmanızı tavsiye ederim. Saygılarımla...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205