Eğnir Köyü, Yeni Dernek Binasına Kavuştu!

Çamoluk Eğnir Köyü Derneği, Ümraniye Yavuztürk Mahallesi'nde bulunan arsasına, yeni Dernek binası inşa edildi. Eğnir Derneği 27 Kasım' da dualarla, Eğnir'li vatandaşların hizmetine açıldı.

Eğnir Köyü, Yeni Dernek Binasına Kavuştu!

Açılış programı 27 Kasım Pazar günü gerçekleşti. Program sunuculuğunu Özcan Ayaksız üstlendi. Kur'an'ı Kerim tilaveti ve dua ile başladı.

Protokolde, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş, Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik, ve yönetim kurulu, Üsküdar Giresun'lular Dernek Başkanı Rahman Karahan, Üsküdar Meclis Üyeleri Esat Kalay, ve Yılmaz Çalık, Üsküdar Ak Parti Kadın kolları eski başkanı Esra Selvan, Giresun Tirebolu Dernek Başkanı Avni Ahay, Avarak Köyü Dernek Başkanı Yaşar Çaputlu, Akyapı Köyü Başkan Vekili, Ahmet Kadıoğlu, Taşçılar Köyü Dernek Başkanı Ali Emeksiz, Gündoğdu Nene Hatun Orta Okul Müdürü Mehmet Coşkun, Çamoluk Haber İmtiyaz sahibi Kazım Karaçoban ve Fındıklı Köyü Dernek Başkanı Necdet Arabul, Yazılar ve Kurtuluş mahallesi Dernek Başkanı Fatih Sürücü, Eğnir'li vatandaslar ve komşular katıldılar.

Çamoluk Derneği Çelenki'nin yanısıra, Koçak Köyü Dernek Başkanı Yavuz Yalçınkaya, yönetim kurulu adına çelenk gönderdiği görüldü.

Eğnir Dernek Başkanı Dursun Yesir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Yesir konuşmasında, dernek binasının yapımında üstün rol oynayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik'e teşekkür etti. Daha sonra Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş kürsüye davet edilerek bir konuşma gerçekleştirdi.

MEMİŞ; "GİRESUN'DA EN ÇOK FAAL GÖRDÜĞÜM DERNEKLERDEN BİRİ ÇAMOLUK VE KÖY DERNEKLERİDİR"

Muhterem Memiş, yaptığı konuşmasında, "Giresun'da en faal gördüğüm Sivil Toplum Kuruluşlarından biri Çamoluk yardımlaşma ve Kültür Derneği ve çevre Köy dernekleridir. Eğnir köyü dernek baskanı Dursun Yesir'in davetiyle hiç tereddüt etmeden koşa koşa geldim, çünkü sizlerle olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

CANİK; "NE MUTLU BİR DERNEK BİNASI DAHA KAZANDIRDIK"

Daha sonra Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Hacı Canik kürsüye davet edildi. Başkan Canik yaptığı konuşmasında Üsküdar belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve protokolü tamamlayan Canik konuşmasında şu ifadelere değindi; "Ne mutlu bir dernek binamızın daha açılışını gerçekleştirdik. Bu işler hep zincirleme ile oluşuyor. Nasıl Dursun Yesir Başkanım bizlere müracaat ettiyse biz de Çamoluk Derneği olarak aynı şekilde Üsküdar belediyemizin kapılarını aşındırdık sağ olsun Hilmi Başkanım kayıtsız kalmadı" dedi.

TÜRKMEN; "ÇAMOLUK'LU HEMSEHRİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Program sunucusu Özcan Ayaksız, daha sonra konuşmasını gerçekleştirmesi için Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i kürsüye davet etti. Hilmi Türkmen konuşmasında; "Çamoluk'lu hemşehrilerimize her zaman yanlarında olduğumuzu ve destekçileri olmaya da devam edeceğiz, Dernek binamız Eğnir'li hemsehrilerimize ve Çamoluk'umuza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Protokole konuşmalarının ardından Eğnir Köyü Dernek Başkanı Dursun Yesir, yönetim kurulu adına, protokole tek tek plaket taktim etti. Kurdale kesimi yapıldı. Kurdale kesildikten sonra, Program yemek ikramıyla son buldu.

Eğnir Dernek binası, 264 m2 arsa üzerine 150 m2 kapalı alanı mevcut. Mutfak bölümü de bulunan yeni bina da, yaklaşık 150 kişi ye hizmet verebilecek kapasitede. 

Haber: Murat Özdemir 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2022, 09:57

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205