Alucra İmam Hatip Lisesinden Büyük Başarı

Alucra İmam hatip Lisesi Türkiye genelinde büyük bir başarıya imza attı.

Alucra İmam Hatip Lisesinden Büyük Başarı
Bir Başarı Öyküsü : Alucra İmam Hatip Lisesi

6000 nüfuslu küçük bir kasaba, bu nüfusun da en az 2000’i yılın 8 ayında ilçe dışında. En yakın şehir merkezine uzaklığı 150 km. Dershane yok. Durumu az iyi olan öğrencilerin birçoğu ilköğretimden sonra ilçe dışını tercih ediyor. Sınav dokümanlarının tamamı dışarıdan temin ediliyor. Velilerde üniversite-öğrenci okutma kültürü tam oluşmamış. Gelen öğretmenler çok kısa sürede tayin isteyip gidiyor. Kısacası arkasına sığınılacak birçok haklı neden - mazeret var. 

FEDAKARLIK BU KADAR OLUR

Diğer taraftan kendini eğitime adamış, Alucra’ya hizmet etmekten zevk alan, şehir hayatının kendisine sunacağı bütün haklardan feragat etmiş, en büyük hizmetin eğitimle olacağına inanan, tek yürek olmuş bir avuç eğitim gönüllüsü var.

Sabah namazıyla başlayıp gece 12lere kadar öğrenciyle olabilen, hafta sonlarını feda edebilen, mazeret kelimesini telaffuz etmeyen öğretmenler var.

Akşam kurslarıyla, her türlü doküman teminiyle, her türlü sosyal faaliyetleriyle, mezunlarına dershane teminiyle, üniversitede okuyanlarına burs teminiyle, her dem – her durumda – her kademede – her yaşta öğrencisinin yanında olmasıyla ALUCRA İMAM HATİP LİSESİ var.

Evet; neticede ortaya çıkan örnek bir çalışma, şapka çıkarılması gereken bir başarı, imkânlar içerisinde yüzen okulları geride bırakan bir derece var.

ALUCRA İMAM HATİP LİSESİ TÜRKİYE 7.Sİ

Evet, ÖSYM verilerine göre Alucra İmam Hatip Lisesi Giresun’un en başarılı İmam Hatip Lisesi, en başarılı Meslek Lisesi; Giresun’daki 86 okulun 68’inden daha başarılı. Aynı zamanda;

Üniversiteye öğrenci göndermede Türkiye’deki 446 imam hatip lisesi arasında 7. sırada. Bununla beraber;

196 Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 122’sinden,

580 Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi’nin 579’undan,

263 Anadolu Sağlık Meslek ve Sağlık Meslek Lisesi’nin 262’sinden,

602 Anadolu Endüstri Meslek ve Endüstri Meslek Lisesi’nin 601’inden,

703 Anadolu Teknik ve Teknik Meslek Lisesi’nin 692’sinden,

528 Anadolu Ticaret Meslek ve Ticaret Meslek Lisesi’nin 527’sinden,

569 Çok Programlı Lise’nin 565’inden,

162 Açıköğretim Lisesi’nin 161’inden,

3582 Meslek Lisesi’nin 3476’sından,

Bazı Fen ve Öğretmen Liseleri’nden, birçok Anadolu Lisesi’nden daha başarılı.

Kısacası, Alucra İmam Hatip Lisesi Türkiye’deki 7921 okulun 6740’ından daha başarılı.

BAŞARIDA İSTİKRAR

Alucra İmam Hatip Lisesi; özellikle son yıllarda bir marka değeri olma yolunda büyük mesafeler almış, başarılarında istikrarı yakalamış, ilde ve bölgede bir çok yarışmada derece yapmış, en yakın rakiplerine büyük farklar atarak başarısının tesadüfî olmadığını ispatlamıştır.

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmed arif akar
ahmed arif akar - 12 yıl Önce

bu işi düşünenleri ve uygulayanları ve dahi başarı gösteren öğrenci arkadaşları tebrik ederim.sosyal faaliyet budur,çaba ve gayret budur.bir çocuğun elinden tutabilmek ve ona geleceği ikram etmektir.
Çamoluk ta yıllarca bu işi yazmaya çalıştık,pratik teşebbüslere gayret ettik ama maalesef başarılı olamadık.bu işi icra makamında olanların böyle bir kaygısı olmadı.gerek Çamoluk ta gerek hemşehrilerimizin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde,anne-baba larından yeterli rehberlik ve danışmanlık göremeyen,geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizi eğitmek için etüd merkezleri kurulması ve öğrencilerimizin okuldaki ders açıklarını kapatması ve rehber/danışman hocası ile geleceğe ait daha somut planlar yapması lazımdı.Bugün başarı olarak yazdığınız Alucra İmam Hatip te olan budur.öğrencilerle birebir ilgilenme,yönlendirme yapılması.
Bugün ne kadar geç de olsa bu işi projelendirip,bütçe oluşturup,emek vermek ve hem gençlerimizi hem de geleceğimizi kurtarmak elzemdir.

ahmed arif akar
ahmed arif akar - 12 yıl Önce

Sosyal faaliyet adı altında bir çok gereksiz eylem için mekan bulunurken,bütçe ayarlanırken maalesef böyle hayati bir mesele bugüne kadar gündem olmamıştır.Çamlıca daki Çamoluk Derneği ve Esenler deki Yenice Derneği nde bu iş için mekan ayrılabilir ve Birkaç Hoca istihdam edilebilirdi.diğer nüfus yoğun bölgelerde Okmeydanı,Kayışdağı gibi yer ayarlamaları yapılabilirdi.bütün bunlar bir planlama ve güçlü bir irade ile yapılacak çok zor olmayan işler.Çamoluk Derneği Bursiyerleri de bu işe severek katkı verebilirler.Çamoluklu eğitimciler gerekli altyapı yapıldığında bu işe elverebilirler.siyasete fazlasıyla kanalize olmuş dernek eğitimcileri bulmalı ve onları onure ederek bu hizmet halkasını kurmalıdır.daha iyi anlamak için,anne- babası,okumadığı ve bu işleri bilmediği ve istesede çocuğuna yardımcı olamadığı için okula öylesine giden bir çocuğun on yıl sonra vasıfsız bir işçi olması ile öğretmen olması arasındaki farkı düşünebilirsiniz.insan yetiştirmek en yüce gaye ve en ulvi hedeftir.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205