İsmail Bakırhan Çamoluk Kur'an Kursundan ayrıldı

3 Yıldır Çamoluk Kur'an Kursu yöneticiliğini yapan İsmail Bakırhan,bu görevinden ayrıldı.

İsmail Bakırhan Çamoluk Kur'an Kursundan ayrıldı
           
Kur’an Kursu yöneticisi  İsmail  Bakırhan  bu görevinden ayrıldı.
2010 yılında Çamoluk Kur’an Kursu derneği tarafından, Kurs yöneticisi olarak görevlendirilen İsmail Bakırhan yaptığı açıklamayla 30 Haziran 2013 tarihi itibari ile bu görevinden ayrıldığını açıkladı.
Ayrıldığını yazılı olarak Kamuoyuna açıklayan İsmail Bakırhan göreve geldiği günden itibaren,Kur’an Kursunda bir dizi yenilik  ve uygulamalar başlattı.
Yaptığı icraatlardan bazıları, Çamoluk’ta ilk defa Ramazan Çadırı uygulaması başlattı.
Lise son sınıf öğrencilerini,üniversiteye hazırlamak için kurs ve geziler düzenledi.
Kur’an Kursunun kapanmaması için çevre ilçelerden talebeler bulup, onların Çamoluk’ta okumalarını sağladı.
30 haziran itibari ile görevinden ayrılan İsmail Bakırhan’ın  Kamuoyunu  bilgilendirmek için yaptığı yazılı açıklama:
ÇAMOLUK KAMUOYUNA
         Ocak 2010 tarihinden bugüne Çamoluk Köyleri Merkez Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneğini temsilen Çamoluk Merkez Kuran Kursu bünyesinde yürüttüğüm görevimden 30.06.2013 tarihi itibariyle ayrılmış bulunuyorum. 
        Bu görevimiz esnasında ne dünün hesabını birilerine fatura etmek; nede yarın adına bugünü basamak kılmak gibi bir nefsi heves ve gayret içinde olmadık. Her daim; yaşadığımız günü verilen sonfırsat bilerek yapılması gerekenlere odaklandık. Anlayamayanlar anlamlandırır gerçeği, yapılması gereken hizmetlerde inancımızı canlı kıldı. Bir şey kendi gerekliliğini ve gerçekliğini kabullendirinceye kadar tahkir ve tenkit edilir, kendi gerekliliğini ve gerçekliğini kabullendirdikten sonra takdir ve teşvik edilir gerçeği, hizmet anlayışımıza lokomotif oldu. Her daim takip edilmek üzere bir iz bırakan olmanın arzusuyla hareket ettik. Bir yıl sonrasını düşünerek tohum ekmenin, on yıl sonrasını düşünerek ağaç dikmenin de bir iş olduğunu reddetmeden; yüz yıl sonrasına olan hayalimizle İslam medeniyetini yeniden ihya ve inşa edecek erdemli bir neslin yetişmesini tüm dünyevi arzuların üzerinde tutarak gençliğimize yöneldik.  Hayal kuramayanların hedeflerinin olmayacağı, bedeline katlanmadıkça da hedeflere ulaşılamayacağını bilerek yaşadıklarımızı bir imtihan addettik. Nemelazımcılık yerine sorumluluk almayı, garanticilik yerine, risk almayı ve zorda olsa bir şey yapmayı önemsedik.  Bazen dünyevileşmenin paletleri altında inancını çeşni yapanlara sözlerimiz ağır geldi. Gücün sözünü kabullenenler, sözün gücünü kabullenemediler. “Zamanı” kurtarmak adına hareket edenler, hareket edemeyecekleri zamanın kendilerine yaklaştığını fark edemiyorlar. Bana göre anlayışının, İslam’a göre anlayış ve inanışının önüne geçmiş olması; kendi değerlerimizin, insanlarımızın acımasızca tüketilmesine sebebiyet veriyor.Bugün yapılması anlamsız bulunan şeylerin, yarınlar için hayatiyet arz ettiği görüldüğünde eyvahlar fayda vermeyecektir. Ne vahimdir ki cehalet virüsü (bildiği halde bildiğinin zıddına hareket etme)kahir ekseriyette beyinleri doldurarak dondurmuş durumda. Akli ve ilmi hareket etmek yerine; hissi ve nefsi hareket etmenin dayanılmazlığı toplumumuzu baştan ayağı kuşatmış durumda. Selin değirmeni götürdüğü yerde çarkıyla uğraşmak elbette ki akıl karı değildir. Bizlerde Çamoluk’umuzda bulunduğumuz bu süreç içerisinde yarın keşke demeyeceklerimize inanarak adadık kendimizi. Tüm nefsi arzuların dört koldan saldırısına aldırış etmeden sesimize kulak veren Çamoluk’umuzun erdemli ve yürekleri İslam’ın şuuruyla çarpan gençlerimiz başta olmak üzere, tüm gönül dostlarımıza yürekten şükranlarımızı sunuyorum. Mekânların yakınlık ya da uzaklığı asla kendilerine olan yakınlığımız ve sorumluluğumuzun yerine getirilmesine Allah’ın izniyle mani olamayacak. Bizi anlamayan, anlayamayanlara asla kırgın değiliz. Lakin en iyi anlaması gerekenlerin anlayışsızlığı içimizi acıtmadı değil.  Her şeye rağmen ALLAH ve Rasülünün sınırlarına açık düşmanlık edenler müstesna hiçbir kimseye kırgınlığımız ve dargınlığımızın olmadığını da bu satırlar vesilesiyle paylaşmak isterim.
        Rabbimiz cümlemizi bağışla. Bizlere rızanı ihsan buyur. Dininle yücelmeyi, dinini yüceltmeyi bizlere nasip et. Bizleri İslam üzere yarattın, Müslümanlar olarak yaşamayı ve ruhlarımızı ancak şehitler olarak teslim etmeyi nasip et. Ey Rabbimiz bizleri katında makbul, günahlarımıza keffaret, hayırlı amellerin öncüsü kıl.
Bugünün fırsat olduğunu bilmeyenler; yarının zilletinden kendilerini kurtaramayacaklar.
                 
   “KONUŞULANLARIN ANLAŞILMADIĞI YERDE HİCRET KAÇINILMAZDIR”
                                                                                                                                                    
   İsmail BAKIRHAN

YORUM EKLE
YORUMLAR
EMRAH YESİR
EMRAH YESİR - 11 yıl Önce

Dogru olsam ok gibi yabana atarlar beni
Egri olsam yay gibi elde tutarlar beni

Hic keder elem etme bos yere matem etme
Düsmanlarini tani uzak dur sitem etme


Ne fakiri ac gördüm ne zengini tok
Hedefine varir elbet dogru ok

Hz. Mevlana

Ramazan
Ramazan - 11 yıl Önce

Başta çamoluk olmak üzere tüm kelkit vadisinin tek kurtuluş kapısı kapıyı kapattı... Edep Bir Damladır,damladı mı biter. bu işin sorumlularının edepleri damlaya damlaya sel olmuş küçücük ilçede hiç Allah dostu bırakmadı... Sizin bir hesabınız varsa Allah'ın da bir hesabı vardır. ve daima son hesap görücü Allah'tır... Allah'ım sorumlulurını sana havale ediyorum...

Cihat Çolakel
Cihat Çolakel - 11 yıl Önce

Önce seni görmezden gelirler , sonra alay ederler , sonra seninle savaşırlar, sonra sen kazanırsın... Mahatma Gandi

HOCA
HOCA - 11 yıl Önce

bir dönem daha kapanmış oluyor sanırım.yönetimdeki abilerimiz büyüklerimiz ne zaman istifa etmeyi düşünürler acaba?yoksa İsmail Bakırhan başarısız,yönetim başarılı mı?yoksa onlar istifa etme erdemini zillet mi sayarlar ya da la-yüs'el mi dirler?gerçek şu:kurs patinaj yaparak gerisin geri giden araba gibi.çok fazla sürmez bu gidiş.öğrenci başına 1/2 personel ve 1 yönetim kurulu üyesi düşen bu yerde kimse kendini başarılı zannetmesin.yakında İmam Hatip binasına derneğine evrilir hiç bir şey olmamış gibi yola devam ederiz.

ÖMER
ÖMER - 11 yıl Önce

BEN İNANIYOMKİ İSMAİL HOCAM BU AYRILIŞIN BİR BİTİŞ DEYİL YENİ
BİR BAŞLANGIÇTIR YENİ GÖREVLERİNDE TÜM GALBİMLE BAŞARILAR
DİLERİM

SELAMİ F
SELAMİ F - 11 yıl Önce

siyasetin güçlü elleri yne hortladı ve devriye girdi sannederim kendilerini siyasete güçlü zaneden üç beş cebinde madi imkanı olan zavalılar gendilerini haşa ilah gibi gören zavalılar ne bugun nede yarın istediklerini ellde edemiyeceklerdir ismail hocam yolun acık olsun unutmaki yanlız deyilsin

YILMAZ
YILMAZ - 11 yıl Önce

ACIK KONUSSANA KARDESIM YUKARDAKI YAZIYI OKUDUM NE DEMEK BU KIM BU BAHSETTIGIN CAPSIZLAR

hamza kaleli
hamza kaleli - 11 yıl Önce

Hocam gittiğiniz yerde ben inanıyorum ÇAMOLUK'ta olduğunuzdan daha da mutlu olacaksınız sizi oraya bir takım vaadler üzerine getiripte ardından sırtınızdan bıçaklayanlar utansınlar yolunuz açık olsun hocam unutmayınki her zaman bir gençlik arkanızda olacak selametle...


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205