Eğribel Geçit Verecek

Ak Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Eğribel Geçidi’ne yapılacak tünel projesinin ihale sürecinde olduğunu bildirdi.

Eğribel Geçit Verecek

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Giresun-Şebinkarahisar karayolu üzerinde bulunan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne tünel projesinin ihale aşamasının sürdüğünü belirtti.
Nurettin Canikli, yaptığı yazılı açıklamada, Giresun-Dereli yolu ve Eğribel Tüneli'yle ilgili gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Giresun-Dereli ayrımında 23 kilometrelik yolun ihalesi yapıldığını hatırlatan Canikli, "İhaleyi alan firma belli oldu. 9 metre genişliğinde bin 66 metre uzunluğunda 4 adet tünel, 902 metre uzunluğunda 17 adet köprüden oluşan Giresun-Dereli yolu 14 metre genişliğinde gidiş ve geliş şeklinde yapılacaktır" dedi.
Giresun-Dereli yolunun 6.5 kilometrelik bölümünün alt yapı ihalesinin Giresun İl Özel İdaresi tarafından yaptırıldığını hatırlatan Canikli, şöyle devam etti: "Karayolları 10 Bölge Müdürlüğü'nce yapılmış olan ihale ile bu 6.5 kilometrelik yolun üst yapısı da yapılacak olup yolun tamamı bitirildiğinde Giresun-Dereli arası yol hem kısalacak olup hem de standardı çok yükselmiş olacaktır. Bu yolun ihalesi Kamu İhale Kurumu'nca onaylandıktan sonra detaylar açıklanacaktır"
Canikli, Giresun-Şebinkarahisar karayolu üzerinde bulunan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne tünel projesinin ihale aşamasının sürdüğünü aktardı:
Eğribel Tüneli Projesi ihalesi için yeterlilik tekliflerinin alındığını kaydeden Canikli, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü'nün 6 – 7 firmayı belirleyerek, daha sonra proje ihalesi için teklif alacağını bildirdi.

Kaynak:Giresunekspres

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205