20 yıldır elektriksiz yaşıyorlar!

Yirmi birinci yüzyılda körü körüne yaşam bu olsa gerek! Giresun'un Dereli ilçesinde akıllara durgunluk veren hatta okurken inanamayacağınız türden bir olay yaşanıyor.

20 yıldır elektriksiz yaşıyorlar!

 İki kardeş ormanlık içindeki metruk ve zemini toprak evde 20 yıldır elektriksiz yaşıyorlar! İlçeye bağlı Uzundere köyü Bayramlı mahallesinde yaşayan Ağabey ve Galip Ertürk kardeşlerin yaşam dramı insanlığın utanç tablosunu da böyle belgeledi. Ormanda elektrik, yol ve suyu olmadan, metruk evde yaşamlarını sürdürmeye çalışan kardeşler devlet yetkililerinden kendilerine yardım elinin uzatılmasını bekliyorlar.

3 yıl önce beyin felci geçiren Ağabey Ertürk (60) maddi imkânsızlıklar nedeniyle hiç evlenmediğini, içerisi toprak, duvarları da ahşap metruk evde yaşamaya çalıştıklarını belirterek devlet yetkililerine çağrıda bulundular. Ağabey Ertürk "Burası bizim doğup büyüdüğümüz yer. Baba ocağımız ve 300 senelik tapulu arazimiz. Bize burayı orman arazisi diyorlar. Nasıl olur bizde tapusu var olan bu yerlere hangi hakla orman arazisine sayarlar?150 metre yukarıda araç yolu var ama evimizin bulunduğu yere ulaşmıyor. Yükü sırtımızda taşıyoruz.20 yıldır elektriklerimiz de yok.
Mum yada gaz lambasıyla yaşıyoruz.Fakir fonundan 100 TL yardım alıyordum onu da kestiler.Daha vermiyorlar, durumumuz çok kötü" dedi.
"KAPISINA GİTTİĞİMİZ BÜTÜN MERCİLERDEN YARDIM GÖRMEDİK"
Ağabey Ertürk'ün kardeşi ve kader yoldaşı Galip Ertürk(58) ise 5 çocuk babası olduğunu,20 yıldır elektriksiz evde yaşamaya çalıştıklarını belirterek "Kapısına gittiğimiz yetkililer bize yardım etmediler" dedi.
Galip Ertürk,"Benim de ağabeyimin de durumları ortada.Buraya iki kez Kaymakam geldi, durumumuzu gördü,Hatta yaşadığımız yerler için "Burada hayvan bile yaşayamaz.Sağlıksız ortam" dedi.Ama hiç birisi de bu güne kadar yardım etmedi" dedi.
Adına ev denilmeyecek kadar harabe  yerlerde yaşayan ve evden uzak mesafede bulunan kuyu suyundan su taşıyarak çektiği zahmeti anlatan Galip Ertürk'ün eşi Emine Ertürk de Giresun Valiliği'nden yardım beklediğini, seslerine duyarlılık gösterilmesini istediğini söyledi.
Ertürk çiftinin oğulları Şaban ve Necip Ertürk'te televizyon izlemek için sürekli komşu evlere gittiklerini ifade ederek 21.yüzyılda yaşadıkları sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istediklerinin altını çizdi.Köy merkezinden uzakta ormanlık alanla yaşayan iki kardeşin dramı bakalım nasıl son bulacak?

Yeşil Giresun

YORUM EKLE
YORUMLAR
SEYHAN FENERCİ
SEYHAN FENERCİ - 12 yıl Önce

Ben bu habere inanmak istemiyorum bu gerçek olamaz insanların bu kadar zenginleştiği bürokrasinin bu kadar ilerlediği zenginliğin hat safaya çıktığı bu zamanda insanların son model bir hayat yaşarken bu insanların bu denli yokluğa terkedilmesine inanmak istemiyorum bu derelide işadamı kaymakam belediye başkanının derneklerin bu insanları bu denli yoklukta bırakmalarına ben inanamıyorum yüce allah o insanlar üzerinden hepimizi imtihan eder unutmayalım komşusu açken kendisi tok yatan bizden deyildir buyuruyor hadisi şerifte insanlar budenli varlıkta yaşarken bu fakirliğe terk edilmiş din kardeşlerimizin hesabını yüce allahımız kimden sorar acaba bir düşünelim

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205