Çamoluk İTO Bülteninde

Çamoluk,İstanbul Ticaret odasının sitesinde tanıtıldı.

Çamoluk İTO Bülteninde

20.Çamoluk Bal festivaline katılan İTO yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki heyet her platformda Çamoluk'u tanıtmaya devam ediyor.
İstanbul Ticaret Odasının bülteninde Çamoluk  ile ilgili çıkan Haber;
 İstanbul Ticaret Odası, Giresun’un Çamoluk ilçesinde şehitler adına meslek yüksek okulu inşa ettirecek. İlçede düzenlenen Bal Festivali’ne katılan İTO Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş başkanlığındaki heyet, önümüzdeki aylarda temeli atılacak okulun arazisinde incelemelerde bulundu.

Giresun’un Çamoluk ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bal Festivali, bu yıl İstanbul Ticaret Odası Heyeti’nin katılımıyla daha da hareketlendi. İlçenin önemli gelir kaynağı olan balın tanıtımı amacıyla bu yıl 20’ncisi yapılan festivale İTO Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş ile birlikte Giresunlu Meclis Üyeleri Hüseyin Akarçeşme, Birol Hacıoğlu, Ali Sinan Safi, Eyüp Topal, Selahattin Küçükarslan, Sait Düzyurt, Mehmet Horasan, Mustafa Paşa, Mustafa Karayılan, Yavuz Arslan ve Fatih Taşkın katıldı. Dr. Yalçıntaş, festivalde yaptığı konuşmada markalaşmanın öneminden bahsederek, ilçenin balda bunu mutlaka başarması gerektiğini söyledi.
İTO’nun Çamoluk’ta şehitler adına Çamoluk Şehitleri İTO Meslek Yüksek Okulu inşa ettireceğini söyleyen Dr. Yalçıntaş, ilçede eğitime böyle bir yatırım yaptıkları için mutlu olduklarını dile getirdi. Dr. Yalçıntaş, “Çamoluk’a geldiğimizde bizlere teşekkür yazılı pankartlar gördük. Asıl teşekkür edilmesi gereken, bu yatırımı yapmamıza sebep olan Çamoluklu Meclis Üyeleridir” dedi. Arazi tahsisi gerçekleştirilen Çamoluk Şehitleri İTO Meslek Yüksek Okulu’nun temel atma töreni önümüzdeki aylarda yapılacak.
12 DEV ADAM PANKARTLARI
Bal Festivali kapsamında İTO Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş’a fahri ‘Bal Ağası’ ünvanı verildi. Festivalde açık artırmada Bal Ağası seçilen Murat Şapaloğlu, “Şehidimiz adına okul yaptırma kararı alan İstanbul Ticaret Odası’na ve sayın başkanına canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bal Ağalığı ona yakışır” diyerek ağa kıyafetini Dr. Yalçıntaş’a giydirdi. Giresunlu 11 İTO Meclis Üyesi ve fahri Çamoluklu ilan edilen Dr. Murat Yalçıntaş’ın dahil edildiği ‘12 Dev Adam’ yazılı pankartlar ilçeyi süsledi. Bal Festivali’ne katılanlar arasında TBMM Genel Sekreteri Sadettin Kalkan, AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da yer aldı.

* * *

Erzincan’dan Çamoluk Bal Festivali’ne

İTO Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, Çamoluk Bal Festivali’ne ilişkin izlenimlerini blog sayfasında anlattı.
KIVANÇ DUYDUĞUM PROJELER
İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak, altı yıllık icraata baktığım zaman görüyorum ki, mutluluk duyduğum birçok projeye imza atmışız. Ama bütün bu projeler içinde en fazla kıvanç duyduğum, şüphesiz eğitim alanında yaptıklarımız… Bu sene sadece Anadolu’da şehitlerimiz adına 10 tane meslek lisesi ve meslek yüksekokulu yaptırıyoruz. Bunlardan biri de Giresun’un Çamoluk ilçesinde.
OKUL ARSASINDA İNCELEME
Çamoluk kökenli İTO Meclis Üyesi arkadaşlarım bu projeye çok önem veriyor. Onların ısrarlı davetleri neticesinde, bir grup Meclis Üyesi ile beraber 20. Çamoluk Bal Festivali’ne katılmaya ve bu vesile ile meslek yüksekokulunu yaptıracağımız arsayı görmeye karar verdik. Ev sahiplerimiz, Çamoluk kökenli dostlarımız.
BİR TANE BİLE ÇAM AĞACI YOK
Çamoluk, idari olarak Giresun’a bağlı olsa da, coğrafi olarak Erzincan’a çok daha yakın. Ziyaretten sonra fark ettiğim diğer bir olgu da, bölgenin hem bitki örtüsünün hem de sosyolojisinin Karadeniz’den ziyade İç Anadolu’ya daha yakın olduğu. Çamoluk’un eski ismi Mindaval. Neden Çamoluk olmuş anlamak güç; zira tipik İç Anadolu coğrafyası ve bir tane bile çam ağacı yok.

Çamoluk Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
yılmaz karabul
yılmaz karabul - 13 yıl Önce

ito başkanını berdiye yaylalarında gezdirirseniz çam göremez.sayın yalçıntaş kuzey tarafındaki çam ormanlarını göremedinizmi.yenice,taşdemir.yazılar,yuvacık,kurukol.yusufeli dağlarına bakmadınızmı.inş. birdahaki sefere görürsünüz.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205