Çamoluk'ta Kitap Okuma Zamanı

Çamoluk Kaymakamlığından öğrenciler için çok özel proje.

Çamoluk'ta Kitap Okuma Zamanı
  Özellikle son yıllarda,sosyal medyanın da yaygınlaşması ile birlikte, yok olan kitap okuma alışkanlığını, gençlere  kazandırabilmek için,Çamoluk Kaymakalığı,Ödüllü,"Kitap Okuma Projesi"  başlattı.
Proje,Arif Safi Çok Programlı Anadolu Lisesi, Gazi İmam-Hatip Ortaokulu ve Gazi Ortaokulu'nda gerçekleştirilmek üzere, toplam 200 öğrencinin katılımıyla
 uygulamaya konuldu.

        9 Mart 2015 tarihinde başlanacak olan proje kapsamında; okul idarecileri ve öğretmenleri tarafından yaş gruplarına uygun olarak belirlenen 6 farklı kitabı okuyup, bu kitapların içeriğinden yapılacak olan sınavda başarılı olan öğrencileri, İstanbul gezisi ile ödüllendirilecekler. Kitaplar Çamoluk Kaymakamlığınca temin edildikten sonra öğrencilere dağıtılacak.
Projenin takibi öğretmen ve idareciler  tarafından yapılacak.

        Toplam üç aylık bir süreç içerisinde uygulanacak olan 'Kitap Okuma Projesi'nde; okutulacak kitaplar arasında Türk ve Dünya Edebiyatının seçkin eserleri yer almakta.
Konu ile ilg,ili yapılan açıklamada;Kitap seçimi yapılırken; bu yıl 100. yıldönümünü yaşadığımız Çanakkale Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı yıllarının tanığı İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anlatan eserlerin projede yer almasına özel bir önem verildiği açıklandı.

       Yapılan açıklamada; Cehaleti ortadan kaldırmak, bireysel ve toplumsal kaliteyi ve donanımımızı güçlendirmek ve evrensel insani standartları yakalayabilmek için kitap okuma alışkanlığı kazanılmasının önemi yadsınamaz. Modern devletler ve gelişmiş ekonomilerle kıyaslandığında, ülkemizdeki kitap okuma oranının düşüklüğü ve insanlarımızın kitapların dünyasına olan uzaklığı hepimizin bildiği ve problem olarak gördüğü bir husustur. bu bağlamda; öğrencilerimize ve gençlerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırma, milli ve manevi değerlerimizi gençlerimize tanıtma ve kitap okuyan bireyler yetiştirme gayesiyle uygulamaya koyduğumuz bu projenin öğrencilerimiz ve milletimiz adına hayırlı olmasını diliyoruz.

       Çamoluk Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205