Çamoluk’a Demokrasi Başka Bahara Kaldı.

Ülkemizde son yıllarda yaşanan insan hakları ve demokratik gelişmeler, her nedense Çamoluk’ta bir türlü hayata geçirilemiyor.

Çamoluk’a Demokrasi Başka Bahara Kaldı.
 
Ülkemizde son yıllarda yaşanan insan hakları ve demokratik gelişmeler, her nedense Çamoluk’ta bir türlü hayata geçirilemiyor.
Ak Parti iktidarında, geçmişte bir çok kurum ve kuruluşlar, dokunulmaz ve hesap sorulamaz olarak algılanırken,günümüzde hatayı yapan kim olursa olsun hesabını vermek zorunda anlayış ve inancı yaygınlaşmakta.
Bu anlayış değişikliğine, ülkemizde hayata geçirilen evrensel hukuk değerleri ve insan hakları konusunda atmış olduğu adımlar sebep olmaktadır..
Bunlar ülkemiz ve milletimiz adına olumlu gelişmeler tabi ki.
Son dört yıla bir göz attığımızda;
 Genelkurmayda Demokrasi
HSYK’da Demokrasi
Anayasa Mahkemesinde Demokrasi,
YÖK’te Demokrasi
Çankaya da Demokrasi,
Hülasa birçok yerde Demokrasi,
Çamoluk hariç.
Her kuruma ve bölgeye gelen bu Demokrasi, Çamoluk’a bir türlü gelmiyor veya gelemiyor.
Buralarda da demokrasi olmaz! denilen kurumlara, Demokrasi getirebilen güç, Çamoluk’a getiremiyor(!)
Acaba Çamoluk’taki engeller, diğer kurumlardan daha mı güçlü, insan sormadan edemiyor.
Yukarda saydığımız örneklemeler niçin diye soracak olursanız;
Ak Parti Giresun da ki ilçe teşkilatlarında kongre yapıyor Çamoluk hariç.
Geçtiğimiz günlerde Ak parti Giresun il Başkanı Sabri Öztürk bir açıklama yaptı.
Sabri Öztürk  yaptığı açıklamada;
"Delege seçimleri, 'benim adamım delege olsun', 'benim güvendiğim kurşun askerim delege olsun' anlayışıyla belirlenmemeli" dedi.
İl Başkanı açıklama yaptı yapmasına ama bu açıklama Çamoluk için geçerlimi onu bilemiyoruz.
,Ak Parti Çamoluk   İlçe Başkanı Zeki Karabul Seçimlerden 4 ay önce yazmış olduğu istifa dilekçesi gerekçe gösterilerek aynı İl Başkanı tarafından  görevinden alındı.
Zeki Karabul’un yerine daha önceki ilçe Başkanı Hafız Geco atandı.
Seçimlerden önce verilen dilekçeye cevaben, “göreve devam edin” denilip işleme konmuyor ve 12 Haziran 2011 Millet Vekili Genel Seçimlerinde ,neredeyse Türkiye genelinde alınan en yüksek oy oranı yakalanıyor %80,5 ve bu İlçe Başkanı  görevden alınıp, yerine,  29 Mart 2011’de  elindeki iki belediye başkanlığını da kaybeden. Hafız Geco atanıyor. (Çamoluk ve Yenice Belediye Başkanlıkları)
Bir çok ilçede seçimle işbaşına gelen başkanlar,tekrar delegenin önüne çıkarken, her nedense atamayla gelen Çamoluk ilçe teşkilatı delege önüne çıkmıyor.
Burada da İl Başkanı Sabri Öztürk’ün gündeme getirdiği 'benim adamım delege olsun', 'benim güvendiğim kurşun askerim delege olsun' mu deniyor acaba?
Mevcut delegeye güvenipte, seçime gidilmiyor anlayacağınız.
Bu da, acaba yönetim delege yapısını mı değiştirecek endişelerini beraberinde getiriyor.
İl Başkanı Sabri Öztürk bu konuda ne düşünüyor bilemiyoruz ama, Çamoluk ta ki Ak Parti üyelerinin bir çoğu burumdan rahatsız.
Vahim Bir Durum
Bu konuyla ilgili araştırmalarımızı yaparken Çamoluk ve ülkemiz adına endişe verici bir olayı öğreniyoruz.
Dediğimiz gibi,İl Başkanı Sabri Öztürk’ün bu konuda bilgisi var mı bilmiyoruz ancak bir iddia var ki insanın inanası gelmiyor.
Çamoluk’ta konuşulan iddia şu;
Çamoluk’ta gelişen olaylardan  şikayet eden bir Çamoluk’lu Ak Parti Giresun Millet Vekillerinden birine gidiyor ve Çamoluk’la ilgili,Çamolukluların ekseriyetinin rahatsız oldukları konuyu Millet Vekiline arz ediyor ve bu konuda yardımcı olmalarını isteyerek Çamolukta  seçim yapılmasını ve halk iradesinin sandığa yansımasını dile getiriyor Millet Vekiline.
Millet Vekili de ona “Çamoluk ‘lu ……………………’in çevresi geniş ,o güçlü birisi, dolaysıyla da o nun önerdiği kişilerin Çamoluk’ta görev alması lazım” diyerek seçime gerek olmadığını söylüyor.
Milletin oyuyla bu makama gelen Millet Vekili, iş Çamoluk’a gelince tavrını güçlüden yana sergiliyor.
Tabii bunlar iddia,ancak sağlam kaynaklı  iddialar.
Ayrıca bunu söylemekle birlikte ,”Benim adamım olsun ve Kurşun askerlerim olsun mantığına da dolaylı olarak onay verilmiş oluyor.
Bu Millet Vekilimiz, bir çoğunuzun hemen aklına gelen Nurettin Canikli değil, bunu baştan belirtelim.
Bahsettiğimiz Millet Vekili, kendisini gayet iyi biliyor, bizler açıklamadan o çıksın ve dedikleri ile neyi ima etmek istediyse kamuoyuna açıklasın.
Yapılmak istenen, tam bir vesayetli yönetim sistemi.
Ak Parti Çamoluk İlçe Teşkilatında bundan önce de yönetim, atamayla belirlendi.
Atama bizde eski ve değişmeyen bir alışkanlık haline geldi.
Çamoluk’ta yaşadığımız sorun lar ülkemizin bir çok yerinde artık insanların aklına dahi gelmeye biliyor.
Bizim 2011 yılında hala birilerin himaye ve vesayetinde  gözükmemizin sebeplerinden en bariz olanı, sesimizi gerektiğinde duyuramıyor olmamız ve Kol kırılır yen içinde kalır anlayışımızdır.
Belki de hak etmeyenlere hak ettiğinden fazla değer verip saygı gösterdiğimizden.
 
Çamoluk haber  olarak, bu yapılanları, Çamoluk’un hak etmediğini düşünüyoruz.
Neden Ak Parti İlçe Başkanlığı bizi bu kadar ilgilendiriyor diyenler olabilir. Çamoluk’un oy oranı,neredeyse tamamına yakını Ak Partiye çıkmıştır.
Bu nedenle Ak Partide olan sorunlar Çamoluk’un genelini ilgilendiriyor. İktidar partisi olması nedeni ile de ayrıca bu kadar üzerine düşmemize neden oluyor.
 
Aynı konuyla ilgili Çamoluk Ak Parti İlçe Teşkilatının üyeleri de İl Başkanı Sabri Öztürk den de bu konuya el atmasını ve Çamoluk’ta da bir seçim yapılıp,halk iradesinin yönetime yansımasını sağlamasını bekliyorlar.
 
İşte Sabri Öztürk’ün Teşkilat seçimleri ile ilgili açıklaması:
AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, ilçe teşkilatlarını kongreler öncesi uyararak, "Delege seçimleri, 'benim adamım delege olsun', 'benim güvendiğim kurşun askerim delege olsun' anlayışıyla belirlenmemeli" dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, ilçe başkanları ve teşkilatlarını kongreler öncesi uyararak, "Delege seçimleri, 'benim adamım delege olsun', 'güvendiğim benim kurşun askerim delege olsun' anlayışıyla belirlenmemeli. Delegeler, AK Parti'ye gönül veren, hak eden kişilerden belirlenmeli. Tüm ilçe başkanlarımızın bu özeni ve hassasiyeti göstereceklerinden şüphem yoktur" dedi.
Sabri Öztürk, yaptığı açıklamada, 12 Haziran Genel Seçimleri'nin geride kaldığını hatırlattı. Teşkilatlardan seçim rehavetini üzerlerinden atmalarını isteyen Öztürk, 12 Haziran Genel Seçimleri'nde elde ettikleri başarıların kendilerinin sorumluluğunu daha da artırdığını vurguladı.
Öztürk, "Seçimlerden sonra doğal olarak bütün teşkilatlarda bir rehavet olur. Ancak seçimler bitti. Artık çalışma zamanı" diye konuştu.
İlçe teşkilatlarına üye sayılarını artırılması noktasında daha fazla çalışmalarını da isteyen Öztürk, şöyle devam etti: "İllerde, seçmen sayısının en az yüzde 10'u kadar üye sayısı olmak zorunda. Bugün 309 bin seçmenin bulunduğu Giresun'da 35 bin civarında üyemiz var. Ne var ki, üye sayısı oranı yüzde 15 seviyesine çekildi. Bu nedenle teşkilatlarımızdan üye yapma çalışmaları kapsamında daha faza gayret göstermelerini istiyoruz."
Kongreler öncesi ilçe başkanları ve teşkilatlarını delegelerin belirlenmesi noktasında uyaran Öztürk, "AK Parti'de o eski delege belirlemelerdeki siyasi anlayışı bitmiştir. Delegeler genel merkez nasıl istiyorsa, teşkilat iç tüzüğü nasıl istiyorsa o şekilde belirlenecektir. 'Benim adamım delege olsun', 'güvendiğim benim kurşun askerim delege olsun' anlayışıyla belirlenmemeli. O düşüncelere artık AK Parti'de yer yok, asla da yer bulamayacaktır. Kim AK Parti'ye gönül vermişse, kim hak ediyorsa, mutlaka o arkadaşlarımız delege olmalıdır. Bu kişilerden delegeler belirlenmelidir. Tüm ilçe başkanlarımızın bu özeni ve hassasiyeti göstereceklerinden şüphem yoktur." açıklamasında bulundu.

Çamoluk Haber
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Çamoluklu Enes
Çamoluklu Enes - 13 yıl Önce

Haberde geçenler doğruysa vay Çamolukun haline
Yıllardır çamoluk'un yönetiminde söz sahibi olan hep aynı insanlar.
Onların değişmediği gibi çamoluktada değişen herhangi bir şey yok.
Adı geçen millet vekilide hangidsi ise onuda kınıyoruz, nedeme o güçlü Demokrasilerde güçlü olana halktır,milletttir şahıslardeğil.Çamoluk haber e de bu konuları gündeme getirdiği için ayrıca teşekkür ediyorum.
Yine haberde konu olan ilçe başkanı hangi başarılı çalışmaları yapmışta bu makamın vaz geçilmezi oluyor anlamak mümkümdeğil.Çamolukta başka bu işli yapabilecek birileri yokmu hep aynı kişler hep hüsran

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205