Farkı Altı Ayda Göreceksiniz

Çamoluk Dernek Başkanlığı için yarışan adaylardan Murat Şapaloğlu,Çamoluk Köy Dernek Başkanları ve yöneticilerinin katıldığı yemekli toplantı düzenledi.

Farkı Altı Ayda Göreceksiniz

 
Çamoluk Dernek Başkanlığı için yarışan adaylardan Murat Şapaloğlu,Çamoluk Köy Dernek Başkanları ve yöneticilerinin katıldığı yemekli toplantı düzenledi.
 
Çamoluk,Yenice Beldesi Kültür  Merkezinde düzenlenen toplantıya,köy derneklerinin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.
 
Aday tanıtımı ve müzakere amaçlı düzenlenen toplantının sunuculuğunu, Karadikmen Köyünden Hüseyin Yetimova yaptı.
 
Toplantı Başkan Adayı Murat Şapaloğlu’nun konuşmasıyla başladı.
 
Murat Şapaloğlu yaptığı konuşmada, Çamoluk Derneğinin başarılı olması durumunda, bu başarının köy derneklerine de yansıyacağını söyledi.
 
Geçmiş dönemlerde Çamoluk Derneğine Gece Gündüz demeden hizmet edenlerin, küstürülerek dernekten uzaklaştırıldığı,yönetime gelmeleri halinde, bu yöneticilere iadeyi itibar gösterip yeniden dernek çalışmalarında yer almalarını sağlayacaklarını söyledi.
 
Murat Şapaloğlu Kendilerinin hiçbir zaman uçuk vaadlerde bulunmayacaklarını söyleyerek,Okul,Yol, gibi devletin yapacağı işlerin sıkı bir şekilde takipçisi olacaklarını ifade etti.
 
 
Tek projelerinin Çamoluk’ta ki birlik ve beraberliğin sağlanması olduğunu söyleyen Şapaloğlu, “Çamoluklu birlik ve beraberliği sağladı mı yapamayacağı iş yoktur. Mevcut yönetim 250 öğrenciye burs veriyor, biz bu birliği sağladığımız takdirde Çamoluk’ta 1000 öğrenciye burs veririz,Çamoluk’un bu kapasitesi var, yeter ki insanlar arasında ki dargınlıklar ve kırgınlıklar giderilerek bu birlik sağlansın”dedi.
 
Çamoluk Merkez Derneğini, Çamoluk köy dernekleri arasında köprü vazifesi yapar hale getireceklerini söyleyen Şapaloğlu,,Köy Derneklerinin de daha aktif olmasını sağlayacaklarını söyledi.
 
Murat Şapaloğlu “Şunu bunu yapacağız değil ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.
 
Murat Şapaloğlu’nun konuşmasından sonra toplantının yönetilmesi için Divan oluşturuldu.
Oluşturlan Divan’a
Murat Çağlar,Eyüp Sürücü,Emrullah Tombul,Mustafa Gecü,Veysel Lortoğlu,Hamit Duras,Mehmet Güven,Şenol Kuşçu,,Eyüp Conbaş teklif edildiler.
 
Oluşturulan divan’ın ardından Divan Başkanı Murat Çağlar, konuşma yaptı.
Bu gün iki hayırlı işi birden yaptıklarını söyleyerek,”sabah Çamoluk Kur’an Kursu Dernek kongresini,şimdi ise Çamoluk Deneği için bu toplantıyı yapıyoruz”dedi.
 
Murat Çağlar Geçmişte Çamoluk Dernek Başkanlığı yaptığını,bu dönemde (2011) organize edilen Bal Festivali ile ilgili yapılan tanıtım çalışmaları neticesinde İstanbul’da da bir çok kişinin Çamoluk’u merak eder hale geldiklerini söyledi.
Bu dönemlerde Çamoluk’un birlik ve beraberliğinin neticesi olarak yapılan etkinliklere katılımların yüksek olduğunu söyleyen Murat Çağlar, yeniden o birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini söyledi.
 
Murat Çağlar’dan sonra söz alan Köroğlu Köyü Dernek Başkanı Cengiz Düz’de Murat Şapaloğluna çıktığı bu yolda Başarlara dilediğini,kendisinin Murat Şapaloğlu’nun bu işi yapacağına güvendiğini ifade etti.
 
Cengiz Düz,”yapacakları işi söyleyenler yürüdükleri yolda daima bu sözleri hatırlarlar”dedi.
 Burs konusunda da Murat Şapaloğlu’na güvendiğini söyleyen Cengiz Düz,Çok başarılı gariban öğrencilerinde özel üniversitelerde burslu olarak okuyabildiğini ,toplumda yanlış bir algının olduğunu, özel üniversitede okuyanın zengin olduğu düşüncesiyle burs konusundan faydalanamadığını dile getirdi.
 
Tunceli’nin Munzur Çayı olduğunu ve bu çay için Dünyanın dört bir yanından yerli yabancı turistlerin gelerek buralarda tatil yaptığını,bunun yanında Çamoluk’tan geçen Kelkit Çayının da foseptik kanalları ve ilçenin çöpleriyle kirletildiğini söyledi.
 
Çamoluk’un Karayolları sorunu olduğunu da söyleyen Cengiz Düz,Çamoluk’un girişine bölünmüş yol yapılarak ilçeye girişin  daha modern hale getirilebileceğini ifade etti.
 
Daha sonra söz alan İhsan Yılmaztürk’te , Denek kongresinin Üsküdar Belediyesi Kültür Merkezinde yapılacak olmasının kasıtlı olarak düşünülmüş bir durum olduğunu iddia etti.
 
İhsan Yılmaztürk,Çamoluk Dernek binasının,bu  gibi toplantıların yapılabilmesi için inşa edildiğini ama gelinen nokta da, Dernek Yönetiminin burayı bırakarak daha küçük olan Üsküdar Kültür Merkezini tercih ettiğini söyledi.
İhsan Yılmaztürk,Köy Dernek Başkanlarının buna engel olmaları gerektiğini söyledi.
 
Yazılar ve Kurtuluş Mahallesi Dernek Başkanı Rüstem Sakızcı da,Derneklerin sorunlarını Devlet kademelerine ileterek çözebileceklerini söyledi.
Sakızcı yaptığı konuşmada,”Ülkemizin gündeminde olan HES ler,bir çok yerde protesto edilerek engellenmeye çalışılıyor,Çamoluk’ta ise sevinçle karşılıyoruz. Bu konuda bilgi kirliliği var bununda giderilmesi gerekir” dedi.
 
Kaledere Köyü Dernek Başkanı Tuncay Kaleli de, Murat Şapaloğlu’ nun yanında olduklarını söyleyerek,mevcut yönetimin kendilerini tanımadığını  söyledi.
 
Söz alan THM Sanatçısı Yusuf Fenerci de,bundan sonra Çamoluk’un birlik ve beraberliğinin konuşulacağını,mevcut yönetimin Çamoluk’lu sanatçıların üstünü çizerek, dışarıdan 10.000 TL gibi yüksek rakamlar ödeyerek başka sanatçılarla  şov yatığını söyledi.
 
Yenice Dernek Başkanı Ayhan Kahraman’da yaptığı konuşmada Dernek Kongresinin başka yerde yapılmasına üzüldüklerini, Yenice Kültür Merkezinin de Çamoluk’un olduğunu, kongrenin bu salonda da rahatlıkla yapılabileceğini söyledi.
Kongrenin başka köy dernek merkezlerinde de yapılabileceğini söyleyen Kahraman,”bizim arzumuz kongrenin bu yerlerde yapılmasıdır” dedi.
 
Son olarak söz alan Çakılkaya Köyü Dernek Başkanı Kenan Möhürcü de,Murat Şapaloğlu’nu desteklediklerini açıklayarak, Alucra,Çamoluk sınırında olduğumuz için mevcut yönetim tarafından dışlandıklarını söyledi.
 
Konuşmalardan sonra yeniden söz alan Başkan Adayı Murat Şapaloğlu, Yönetim listesinin yarısının belli olduğunu ama bazı köylerde henüz isimlerin netleşmediğini söyledi.
Murat Şapaloğlu,yaptığı konuşmada; Biz köy derneklerine diyoruz ki, bize isim bildirin bu ismin de yönetim olarak arkasında durun.
 
 
Murat Şapaloğlu, yönetime gelmeleri halinde farkın altı ay içerisinde hissedileceğini söyledi.
 
Geceden Notlar:
Toplantıya mazeret bildirerek katılmayan iki dernek dışında tüm köy dernekleri katıldı.
 Mevcut Yönetim Kurulu üyelerinden Adnan Karabul’da  toplantıya katılarak Şapaloğlu’na destek verdi.
Toplantıya yaklaşık olarak 600 kişinin katıldığı açıklandı.
150-200 kişilik bir gurubunda derbi maçı nedeniyle toplantıya katılamadıkları bildirldi.
Toplantı sonunda katılanlara, Yenice Kültür Merkezinin terasında, çay ikram edildi.
Çamoluk Haber















 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205