STK lar 'EVET' Diyor

Giresun Sivil Anayasa Platformu Dönem Sözcüsü Cemalettin Aydın, 77 Sivil Toplum Örgütü Tarafından Oluşan Platformun, Anayasa Değişik Paketi'ne 'Evet' Diyeceğini Söyledi. Aydın, Platformun Bazı Üyelerinin Temsilcileri ile Ortak Düzenlenen Basın Toplantında, Neden 'Evet' Dediklerini Açıkladı.

STK lar 'EVET' Diyor
Giresun Sivil Anayasa Platformu Dönem Sözcüsü Cemalettin Aydın, 77 sivil toplum örgütü tarafından oluşan platformun, Anayasa Değişik Paketi'ne 'evet' diyeceğini söyledi.

Aydın, platformun bazı üyelerinin temsilcileri ile ortak düzenlenen basın toplantında, neden 'evet' dediklerini açıkladı. Platformun, Türkiye'nin demokratikleşme çabalarına katkıda bulunmak, yapılan Anayasa Değişikliği hakkındaki referandumla ilgili toplumu bilgilendirmek için dernek, vakıf ve sendikalardan oluşan 77 sivil toplum örgütü tarafından kurulduğunu ifade eden Aydın, platform olarak referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını aktardı.

Türkiye'nin daha özgürleşmesi, temel hak ve özgürlüklerin millet lehine daha da genişlemesi için yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu dile getiren Aydın, "Askeri bir yönetim tarafından yapılan 1982 Anayasası'nın, vesayetçi, statükocu olduğunu, hak ve özgürlükleri kısıtladığını, millete ait egemenlik hakkını milletten alıp, bazı üst kurum ve kuruluşlara verdiğini, artık toplumun ihtiyaçlarına cevap veremediğini, ülkenin gelişmesine engel olduğunu, bazı kurulların oluşmasında millet iradesini dikkate almadığını, temel hak ve özgürlükleri yeterince sağlamasını, ülkenin değişimine ve demokratikleşmesine engel olduğunu düşünüyoruz. Halen yürürlükte olan darbe anayasası, iktidar, muhalefet tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri tarafından eleştirilmektedir. Toplam 85 maddesinde 16 kez değişiklik yapılmış, ancak yine de vesayetçi ve dar kalıpçı özünü korumuştur. Referandumda oylanacak değişiklik, bunu önemli oranda ortadan kaldıracak, en kötü ihtimalle bugünkü darbe anyasasından daha iyi olacaktır." dedi.

Paketi özgürlükçü demokrasiye ulaşabilme yolunda samimi bir adım olarak değerlendirdiklerini de kaydeden Aydın şöyle konuştu: "Bu Anayasa değişikliğine, platform üyesi olan sivil toplum örgütleri 'evet' diyoruz. Bu 'evet'in politik bir anlamı yoktur. Biz bir siyasi partiyi destekliyor ya da karşımıza alıyor değiliz. Zira bu bir Seçim değil, referandum olup bir tercihte bulunuyoruz. Temel hak ve özgürlüklerin tam olarak sağlandığı, bireyin kamu gücü karşısında ezilmediği, toplumun her görüşüne, her kesimine eşit şekilde davranan, vatandaşını düşman ya da taraf olarak görmeyen çoğulcu demokrasi anlayışına bir başlangıç için bu Anayasa değişikliğine 'evet' diyoruz. Toplumu cahil kabul edip, millet adına karar veren ama millete hesap vermeyen mercilerin vesayetçi demokrasi anlayışı yerine, millet iradesinin önemseyen katılımcı demokrasiye 'evet' diyoruz." (Cihan Haber Ajansı) 38

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205