Aç Kurt Dehşeti!!!

Aç kalan kurtlar sürülere saldırdı.

Aç Kurt Dehşeti!!!

 

Görele ilçesine bağlı Esenli köyünde otlayan koyun sürüsüne saldıran aç kurtlar, bir hayvanı telef edip üç hayvanı da yaraladı.
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Esenli Köyü merasında otlayan 25 küçükbaş hayvan sürüsüne kurtlar saldırdı. Köpeklerin etkisiz kaldığı kurt saldırısında bir koyun telef olurken, 2 koyun ve bir de keçi yaralandı. Mustafa Sivri’ye ait sürünün çobanı Soner Sivri (19), hayvanlarını köyün merasında otlatmaya çıkardığını belirterek, her yıl kurt saldırılarına maruz kaldıklarını ve bu kurt saldırıları sonucu huzursuz olduklarını söyledi.
Dere kenarında otlayan hayvanların kurt saldırısı sonucu telef olduğunu ifade eden Sivri, "Sürümüzü kurt saldırısından korktuğumuz için köye getiriyoruz ama yinede kurtların saldırısına maruz kalıyoruz. 25 küçükbaş hayvanımızdan bir koyun telef olurken iki koyunla bir keçimizde yaralandı. Veteriner hekim Yusuf Sıbıç’ın o gün köyde bulunan Anne ve Babasını ziyarete gelmesi sonucu yaralanan hayvanların pansumanlarını yaparak yaralarını dikti ve iğne yaparak tedavi etti. Bizim tek geçim kaynağımız hayvanlarımız. Şu an ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kurtların bize de saldırmasından korkuyoruz. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz" dedi.
Köy  sakinlerinden olan Bahri Sıbıç (69), ise kendilerinin hayvancılıkla geçindiklerini, her sene kurt saldırısına maruz kaldıklarını belirterek “Güneyi ve batısı dağlarla kaplı olan Esenli köyünde yaklaşık 350 küçükbaş ve 200 büyük baş hayvan bulunmaktadır. Sürekli korku içinde yaşıyoruz yetililerden bize yardım etmelerini bekliyoruz “ diye konuştu.
Esenli köyünün 450 haneli ve 580 nüfusa sahip olduğunu söyleyen Köy Muhtarı, Osman Tenk, “Köyümüzde bir korucu bulunuyor ama silahı alındı. Biz bu korucunun silahının geri verilmesini istiyoruz. Eğer korucuda silah olsaydı korucu o kurdu vurabilirdi ve köy sakinleri de her gün kurt köye inecek diye korkmazlardı” şeklinde konuştu.

Kaynak: Giresunekspres

YORUM EKLE
YORUMLAR
yılmaz özyılmaz
yılmaz özyılmaz - 13 yıl Önce

milletin gözünü korkutmaya çalışmayın arkadaşım

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205