Bu nasıl Vicdan?

Kutluca Köyünün 85 yaşındaki Esme Ablası Bu Kışı Sokakta Kalacak!

Bu nasıl Vicdan?

Kutluca Köyünde yaşayan Esme Çatlak  Köy Muhtarının olumsuz tavrı nedeniyle bu kış  sokakta  kalmakla karşı karşıya.

Köyde meydana gelen bu olaydan  Kutluca Köylülerinin rahatsız olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili bilgi veren  Kutluca Köyü Dernek Başkanı Kazım Karaçoban; Esme Çatlak’ın 2009 yılına kadar  köyde kimsesiz olarak yaşadığını ve komşular tarafından misafir edildiğini söyleyerek “taki 2009 yılında Köyümüzde yaşanan muhtar değişikliğinden sonra  Köy Muhtarı ve bazı kişiler toplanarak Esme ablayı köyden kendi rızası olmadan  Huzur Evine göndermek için karar almışlar bu kararı duyan Esme Abla günlerce ağlayarak  çevreden bizlerden yardım istedi. Bizde kendisine yardımcı olarak Çamoluk Kaymakamlığının da desteğiyle kalacak bir ev yaptık. Esme abla evine yerleştikten sonra  Kırk beş yıl önce dünyaya gelen ve  yine kendi rızası olmadan,zorla alınarak yetiştirme yurduna verilen oğlunu bulmamızı ve yanına getirmemizi istedi. Biz oğlunu bularak köye gönderdik.

Ancak yıllardır ayrı olan  anne oğul birbirleriyle anlaşamadı.

Oğlunun yerleştiği kendi  evine gitmeyen Esme abla yine komşularda kalmaya başladı.

Bizlerde  yetkililere müracaat ederek Esme Ablanın oğlunu  metruk halde bulunan okul lojmanına yerleştirilmesini istedik.

Yapılan denetimler sonucunda,  Esme Ablanın oğlu için, Çamoluk Kaymakamı Murat Öztürk’ün de gayretiyle tahsis edilmesi istendi.

Köyümüz Muhtarı Turan Engin tüm bu yaşanan olumlu  gelişmeler karşısında  Milli Eğitim İlçe Müdürlüğüne olumsuz görüş bildirerek tahsisin gerçekleşmesini engelledi.

Aynı okula  muhtarla birlikte hayvancılık yapan başka bir köylümüz  kalması için muhtar tarafından yerleştiriliyor.

Bizler ona da bir şey demiyoruz. O da köyümüz insanı  oda kalsın Osman Çatlak’ta kalsın istiyoruz.

Esme Ablanın durumunu bilen Çamoluk Kaymakamımız,özellikle Ramazan Bayramında köye gelerek  Osman Çatlak’ın lojmanda kalmasını istemesine rağmen, Köy muhtarımız anlaşılmaz bir tutumla karşı çıkıyor.

Yaşananlar karşısında üzülüyoruz! 

Önümüz kış mevsimi, evler hep boşalıyor. 

Bu ablamız nerede kalacak?

Yaklaşık altı aydır bu konuyu halletmeye çalışıyoruz.Ancak  kanunen köyün sorumlusu muhtar olduğu için, bir çok yerde  tıkanıyoruz.

Ablamızın tek tapulu yeri vardı oraya evini  yaptık.

İkinci bir ev için de köy yerine de müsaade edilmiyor.

İlla istiyorlar ki, 85 sene aynı köyde yaşayan, kimsesiz  bu kadını, köyden göndereler.

Bizler kendi rızası dışında  yapılacak her türlü uygulamaya karşıyız. Gerekirse  bu konuyu  Giresun Valiliğine, olmadı Aile ve Sosyal  Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahine Kadar götüreceğiz.

Devlet her türlü imkanı sağlarken  a kendi köyünün insanı olan muhtarımız  bu ablamıza eziyet ediyor
dedi.
Gerekirse köylüler arasında ayrımcılık yaptığından,savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız.

Kazım Karaçoban  Esme Çatlak ile yakından ilgilenen ve kendisine  her türlü yardımı yapan ve yapmaya çalışan, Çamoluk Kaymakamı Murat Öztürk’e İlçe Jandarma Komutanı İsmet Tığılı’ya  ve Çamoluk Özel İdare Müdürü Osman Çolakel’e  teşekkür ettiklerini  söyledi.

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Esme Çatlak’da,”Yıllardır onun bunun evinde kaldım,sağolsun komşular Kaymakamlığında destekleriyle bana bir ev yaptılar. Ev tamamlandıktan sonra hep kendi evimde kalmaya başladım. 45 yıl önce zorla elimden alınan oğlumu görmek ve birlikte yaşamak için komşulardan yardım istedin onlarda sağolsunlar bana yardımcı oldular.

Oğlumu bulup köye gönderdiler.

Oğlum  dışarıdan topladıkları hurda,çöp,poşet ne bulursa alıp getiriyor ve ev de pislik içinde kalıyor bu nedenle anlaşamıyoruz. Ben daha korkumdan eve gidemiyorum. Eskiden olduğu gibi yinen onun bunun yanında kalıyorum . gün oluyor sokakta kalıyorum. Havalar sovuyor  Bir ana önce ona kalacak yer  verilirse ben de rahat ederim. Muhtara gidiyorum beni azarlıyor “git kim getirdiyse onlar temizlesin diyor ve beni kovuyor” dedi.

Köy Muhtarımız  beni köyden atmak istiyor,ben bu yaşımdan sonra başka yerde  nasıl yaşarım benim isteğim, köyden göndermesinler.Birde, oğluma  kalacak yer versinler o da bu köyün evladı dedi.
Çamoluk Haber

Kutluca Köyü Muhtarının kullanılıyor diyerek vermediği okul lojmanı








YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205