Keklik – Tavşan Av Sezonu Açıldı

Giresun ve çevresinde 2014-2014 sezonu Keklik ve Tavşan av sezonu açıldı.

Keklik – Tavşan Av Sezonu Açıldı
 Bölgemizde 2013-2014 Av Dönemi II. Grup Kuşlar ile I. Grup Memeliler için Av Sezonu 02.11.2013 Cumartesi günü açıldı. 

 

            Avcıların yoğun olarak katıldığı, Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk’taki açılışta,koruma kontrol çalışmalarına katılan Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 kişiye yasak alanda a avlandıklarından dolayı  idari para cezası uygulandı.

 

          Açılış nedeniyle   Şube Müdürlü ekipleri , avcıları kamp yaptıkları alanlarda ve konaklama yaptıkları yerler ziyaret edilerek, avcıların av, vatandaş ve avlanma esnasında karşılaşılan sorunları ve önerileri dinlendi. Yapılan  ziyaretten memnun kalan avcılar memnuniyetlerini dile getirerek bu tip toplantıların devamını dilediler.
Yetkililer özellikle bölgemizde de yoğun olarak uygulanan Mevsimsiz ve Gece avına karşı titiz olacaklarını ve cezayi müeyyideyi hiç tereddüt etmeden uygulayacaklarını dile getirdiler.

Çamoluk Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 10 yıl Önce

Bir tarafda KEKLİK YETİŞTİRME ÇİFTLİKLERİ KURULUP DOĞAYA BIRAKILIR İKEN diğer tarafdan KEKLİK AVLAMAK serbestliği. Ne diyeyim.
Biz insanlar neden böyleyiz acaba. Yıllarca DOĞANIN DENGESİNİ BOZDUK. Yaz gelindiğinde ise KENE İLE MÜCADELE ederiz.
Kıymetli hemşehrilerim, sayın bölge idarecileri, bildiğiniz gibi bölgemizde ne yazık ki tarım ziraatı yapılmadığından bir çok göçmen kuşlar ve yerli kuşlar yiyecek bulamadıklarından dolayı bölgemizi terk ettiler. Dolayısı ile doğadaki bir çok zararlı böcek ve hayvanları yiyen kanatlı hayvanlar bölgemizi terk edince, ilk akla gelen KENE, YILAN ve diğer sürüngen hayvanlar hızla çoğaldı.
Unutmayalım ki Cenabi Allah hiç bir canlıyı sebebsiz yaratmamıştır. Her canlının bu dünyada bir görevi bulunmakta. KUŞ DEYİP GEÇMEYİN. Erzurumda yediği bir ot bitkisinin tohumunu 200 Km. ileride gübre olarak bırakmakta. Ancak tam öğütmediği için erzurum'daki çiçeğin tohumu bölgemizde filizlenip büyümekte.

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 10 yıl Önce

( yazının devamı ) Kuşlar ile gelen çiçek tohumunu yerdeki TAVŞAN AYAĞI İLE TOPRAĞA YERLEŞTİRMEKTE. İlkbahar geldiğinde DAĞLARDA RENGARENK ÇİÇEKLER GÖRÜRÜZ, tabiata hayran kalırız. İlkbaharda ısınan havalar ile ARILAR DOĞAYA ÇIKAR ve o rengarenk değişik çiçeklerden BAL YAPAR. Her çiçekten ayrı bir polen alan arı hepimizin bildiği gibi ÖLÜM HARİÇ 3.000 DEĞİŞİK HASTALIĞA İYİ GELDİĞİ BİLİNMEKTE. Tabi bu rakam sadece bilinen ile kalmakta. Bilmediğimiz daha kaç bin hastalığa faydası var.
Kıymetli hemşehrilerim, BU GÜN HAKİKİ BAL BULAMIYORSAK ve bulduğumuz bahakiki balın kilosuda çok pahalı ise bunun suçlusu biz insanlarız. Çünkü DOĞANIN DENGESİNİ BOZDUĞUMUZ GİBİ bu gün hızla var olan üç beç iyi şeyleride yıkmaya uğraşmaktayız.
Ben buradan gariban bir vatandaş olarak, GELİN 250 gr. et yiyeceğiz diye TAVŞAN VE KEKLİKLERİ AVLAMAYALIM. TORUNUNU SEVEN, GELECEK NESİLLERİN HAYRI İÇİN AVLANMAYI BIRAKALIM ve o çaresiz hayvanlara EKMEK VERELİM..
Kemal KUŞCUL BAYIRKÖYÜ - ZAGPA

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205