Çamoluk Derneğinden Kutluca Köyü Derneğine Hayırlı olsun Ziyareti

Çamoluk Derneği Kutluca Köyü Derneğine Hayırlı olsun Ziyaretinde bulundu.

 Çamoluk Derneğinden  Kutluca Köyü  Derneğine Hayırlı olsun Ziyareti

Çamoluk Derneği son  dönemde hayata geçirdiği köy Dernekleri  ile istişare programları çerçevesinde Kutluca Köyü Dernek Yönetimini ziyaret   etti.

Okmeydanında ikamet eden Kutluca köylülerinin açtığı Köy odasında  gerçekleşen görüşmede,  Çamoluk Dernek Yöneticileri Başkan Yaşabey Kalebaşı  Başkan Vekili Nevzat Kaleli Burs Komisyonu Başkanı Fatih Aydın Başkan Yardımcıları Eşref Kınataşı,Cengiz Düz,Hüseyin Kızılhan,Fikret Kuzkaya Üyeler Yavuz Fenerci, Ufuk Kesecek,Cemalettin Çolak ve Kadir Elagöz ile Kutluca Köyü Dernek Başkanı Kazım Karaçoban,Başkan Yardımcısı Kaptan Duvarbaşı,Muhasip Müslüm Çatlak, Üyeler,Zafer Azizoğlu ,Recep Mürsel, Sefer Tepetam,Şeref Özkan, hazır bulundu.

Ziyarette önce Çamoluk Dernek Başkanı Yaşabey  Kalebaşı söz alarak yeni seçilen  Kutluca Köyü Dernek  yönetiminin hayırlı olmasını temenni ettiklerini  söyleyerek, geçmiş dönemlerde yapılmayan ve bunu da bir eksiklik olarak gördükleri Çamoluk Köy dernekleri ile istişare görüşmelerine bu dönemde ağırlık verdiklerini ,bu çerçevede de kongre sürecinden bu zamana kadar  sekiz köy derneğine ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yaşabey Kalebaşı yapılan bu görüşmelerde ziyaret ettikleri  derklerde ki yönetici ve üyelerin Çamoluk Derneği ile ilgili görüş ve düşüncelerini aldıklarını dile getirerek aldıkları bu görüş ve düşüncelere değer  verdiklerini söylerdiler.

Yaşabey Kalebaşından sonra söz alan  Kutluca Köyü Dernek Başkanı Kazım Karaçoban, Çamoluk Derneğininin yapmış olduğu ziyaretten memnun olduklarını  söyleyerek, kendilerinin  yeni bir yönetim olduğunu  Çamoluk Derneğinin de her ne kadar   bazı  yöneticilerinin  eskiden beri yönetimde olsalar da  yeni  bir yönetim olduğunu  her ikisinin de hayırlı olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Kazım Karaçoban dernek olarak, gençlere  öncelik vereceklerini  söyleyerek, ilk  hedef olarak  üniversite sınavlarından önce  köylerinde ki  lise son sınıf  öğrencileri için ,moral motivasyon amaçlı gezi düzenleyeceklerini, bu gezilerinde Kutluca Köyünden yetişmiş üniversite  öğretim üyeleri ni tanıtarak onlara öz güven vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Ayrıca bu sene 2012 -2013  eğitim öğretim yılında yine bir ilk olacak olan, üniversitede okuyan Kutluca Köylü  öğrencilere  eğitim süresince bur verileceğini söyledi.

Burs Konusu  gündeme geldiğin de Köroğlu Mahallesi Dernek Başkanı ve Çamoluk Dernek Yöneticisi Cengiz Düz söz alarak “Burs konusunda mevcut bir yapı var Çamoluk Derneği Burs Komisyonu verilecek  burslar  tek elden ve  bu komisyon tarafından verilsin dedi.

Ziyaret ‘e Nevzat Kaleli  Çamoluk Haber tartışması damgasını   vurdu.

Zaman zaman tatlı sert tartışmaların olduğu ziyarette  gündeme  oturan ise, Çamoluk Dernek Başkan Vekili  Nevzat Kalelinin  Çamoluk Haber  hakkındaki  sözleri oldu.

Nevzat kaleli  aynı zamanda Çamoluk Haber editörü olan, Kutluca Köyü  Dernek Başkanı Kazım Karaçoban’a  hitaben, Çamoluk Haber’in taraflı yayınlar yaptığını  ve kendisine de  bu sitede özellikle haksızlık yapıldığını dile getirerek,  kendisinin hedef gösterildiğini  söyledi,

Nevzat  Kaleli,  Çamoluk Derneği Kongresi ile ilgili, Çamoluk Haberde çıkan haberde, kendisin yaptığı konuşma nedeni ile kaosa neden olan kişi olarak tanıtıldığını, ancak kendisine yönelik yapılan hakaret ve  tepkilerin haberde gündeme gelmediğini dile getirdi.

Nevzat Kaleli,  yapılanlardan dolayı Çamoluk Haber’in tarafsız olarak yayın yaptığına inanmadığını söyledi.

Kaleli ,haberlerin altında ki  yorumların Çamoluk Haber tarafından yapıldığını  iddia ederek ,”Çamoluk’ta Şafak Sezer diye bir isim yok,  bu nedenle yapılan bu yorumlar tamamen  Çamoluk Haber yönetimi  tarafından yapılıyor”dedi.

İddialara cevap veren Kazım Karaçoban, Yorumlarla ilgili iddialar isbat edildiği  takdirde  bu siteyi kapatabileceklerini söyleyerek, Çamoluk Haber  olarak hiçbir zaman başka isimler adı altında yorum yazmadıklarını  söyleyerek Şafak Sezer isimli okuyucuyu da takdir ettiklerini ve kendisiyle tanışmaktan memnun  olacaklarını söyledi.

Kazım Karaçoban  tarafsızlıkla ilgili  olan  iddialarla ilgili de,Nevzat Kalelinin kongre de kişilerin ailevi  sorunlarını toplumun önünde dile getirdiğini ve bunun da  kongrede tepkilere neden olduğu için yazıldığını söyledi.

Kongrede başka  iddiaların da gündeme  geldiğini dile getiren Kazım Karaçoban,  bunların da haber içerisinde vermediklerinin görülmesi gerektiğini söyledi.

Karaçoban  yaptığı konuşmada” Bizim istediğimiz  hiç kimsenin kendi hakkı olan bir şeyi, bir başkasını araya koymadan alabilmesini sağlamaktır". Kendi hakkımız için birilerini devreye,koymanın kabul edilemeyeceğini  ve bununda toplumda ki adalet duygusunu zedeleyeceğini söyledi.

Karaçoban  ayrıca Çamoluk Derneğinde uygulanan  üye kısıtlamasının da  adil olmadığını bunun ilerleyen yıllarda Çamoluk Derneğini “seçkinler Kulübü” haline getireceğini söyledi.

Derneğin mevcut uygulamasının  Çamoluk Derneğinden burs alanlara sınırsız  açık, ancak diğer vatandaşlara  sayı kısıtlaması  uygulandığını  bununda adil bir uygulama olmadığını söyledi.

Yapılan bu uygulamanın yerine  daha farklı  uygulamaların yapılabileceğini ama üye olmak isteyenlerin ise   olabilmesi gerektiğini  bununda ancak insanlara güvenmek suretiyle olacağını dile getirdi.

İnsanlardan korkmamamız gerektiğini savunan Karaçoban,”Herkes Çamoluklu ve Çamoluk’a  hizmet etmek istiyor, önemli olan sistemleri doğru işletebilmektir” dedi.

Ziyarette daha sonra  Burs Komisyonu Başkanı Fatih Aydın tarafından Çamoluk Derneğinin verdiği burslarla ilgili olarak bilgiler verildi.

Fatih Aydın Çamoluk Derneğine  bu sene burs için 1012 kişinin müracaatta bulunduğunu, kendilerinin ise ancak  ellerinde ki imkanlarla  ancak 210 kişiye burs verebildiklerini bu nedenle de  biraz daha ince elemelerin yapıldığını söyledi.

Burs  kriterli için, mutlaka başarılı ve  ülkesi adına  faydalı düşünceler besleyen  öğrencilerin  tercih edildiğini  söyleyerek,  Burs Komisyonunun  bu konuda  gece gündüz çalıştığını söyledi.

Görüşme sonunda bu  ziyaretlerin yapılmasının faydalı olacağını dile getiren katılımcılar, bu görüşmelerin ilerleyen zamanlarda da yapılmasını dile getirdiler.  

Çamoluk Haber







YORUM EKLE
YORUMLAR
HALİMİZ AHVALİMİZ
HALİMİZ AHVALİMİZ - 12 yıl Önce

Çamoluk Derneği ziyaretleri güzel olmuş,iletişim kanallarının açık olması muhabbeti artırır.Çamoluk Haber de bence güzel hizmetler gördü,susturulmak istenen sesleri duyurdu,hakikatin sesini yükseltti.Çamoluk net in görmek istemediklerini bize gösterdi.Çamoluk eşrafının anlamakta zorlandığımız uygulamaları sürekli tekrar ediyor.kurumların yönetim kurulları ve kongreler üzerinden bir mantık yürütmeye çalışırsak bunu daha açık görebiliriz ve gösterebiliriz.

Çamoluk Derneği kongresinde,üye kaydı kapalı,yıllarca dernekte hizmet eden ahali sözünün geçeceği kimseleri yanlarına alarak seçimi kazandı.eyvallah bunda bir problem yok fakat bu dernek bir siyasi parti değil karşı tarafı küstürüp uzaklaştırmanın bir anlamı yok.son iki dernek kongresinde aday olan insanlar ve ekipleri onure edilerek hizmet halkasına dahil edilmediydiler.karşı tarafı öldürücü şekilde mücadele derneği zayıf bırakmıştır.Çamoluk bütün Çamoluklularındır,kaybedenin gitme,kazananın gönderme yetkisi yoktur.

Benzer olay,Çamoluk Kur an Kursu kongresinde oldu,aynı kapalı devre sistem devam,ne bir yenilenme istidadı ne de alttan gelen genç kuşağı aşılama faaliyeti.
Yıllardır yapılan şeylerin tekrarından başka bir şey yok.

Son olarak Ak Parti kongresi,demokrasinin kalesi partiler bile adeta halktan kaçırılarak seçim yapılmaya çalışılıyor.

Bütün bunlar birer kara mizah örneği,bu kurumlar bizim gözbebeğimiz,varlığımızı bunlar vasıtasıyla ifade edeceğiz.bunlara gelen zarar ya da itibarsızlaştırma bizi yıpratır.iç hesapları bilemeyiz ama şimdi Çamoluk Derneği nin ana hizmet kolu burslar,Veysel Ekmen Bey de bıraktı,İnşaallah bir aksama olmaz ama burslarda zorlandıklarını ifade ediyorlar,şimdi bu bizim için kayıptır.

Çamoluk halkının aşırı politize olmuş ve siyasallaştırılmış cemiyeti,sosyal yapısı bir an önce vifak ve ittifakla bu işin üstesinden gelmelidir,gelmek zorundadır.
Dürüst bir şekilde paylaşmaktan,her görüşe saygı duyarak,farklı düşünceleri korkmadan zenginlik vesilesi bilerek memleketin âli menfaatlerini savunmalıyız.

öz çamoluklu
öz çamoluklu - 12 yıl Önce

Çamoluk haberide çamoluk netide çok iyi takib ederek okuyorum hergün de ziyaret ederim bu haberde geçen bazı diyoloklar varki bunlara deyinmeden geçemeyecem umarım nevzat kaleli bu yazımı okur sn kaleli siz çamoluk haberi taraflı olmakla eleştiriyorsunuz bende soruyorum size ve ekibinize çamoluk net kimin gölgesinde yıllardır her 10 haberden beşi sizlerin manşeti veysel ekmen yaşabey abdullah kürkçü vesayre dernek yanlısı haberler bunu herkes çok iyi biliyor derneyin işine gelmeyince çamoluk net belediye başkanını eleştirir günlerce dernekle iyi olunca başkanı över kişiye ve çamoluk derneğinin menfeatine göre yazar çizer murat şapaloğlu bal ağası olur çamoluk net manşetlere taşır ama çamoluk derneğine aday olur birkez yazmaz bu nasıl bir taraf kısaca sn kaleli kim nerde kime taraf bunu çamoluklu biliyor ama sizler aynı yoldasınız çamoluk haberi ben tebrik ediyorumki çamolukta olanları bizlere bildiriyıor sizden tek ricam şu çamoluk ilçe seçimi adaletli oldumu bunu anlatın yeter

fuat tatar
fuat tatar - 12 yıl Önce

sy. kaleli zahmet edip bir aynaya baksan tarafıda göreceksin taraftarıda göreceksin yandaşıda göreceksin pes vallahi

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205