Çamoluk'a Sahip çık! Çamoluk’u Öldürecekler

Yapılan çalışmalarla birlikte Çamoluk büyük tehlike altına girdi.

Çamoluk'a Sahip çık! Çamoluk’u Öldürecekler
  
 
Çamoluk yeni yapılacak projeyle  birlikte yaşam kaynağını kaybedecek.
Geçtiğimiz yıllarda Çamoluk’a yapılan Hidro Elektrik Santrallerine bir yenisi daha ekleniyor.
Çamoluk’ta bir HES Projesi bulunan Tırsan Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi    ikinci projeyle birlikte resmen Çamoluk’u hayattan koparacak.
Yeni HES projesiyle Çamoluk’un içinden geçen Kelkit Çayını artık göremeyeceğiz.
Yapılacak  çalışmalarla birlikte  suyun güzergahı değiştirilecek ve Kelkit Çayı,tünellerle  yer altından gidecek.
Yapılan açıklamalara göre,suyun Kılıçtutan bükünden  tünele alınacağı,Çamoluk Merkezin baypas edilerek,Hacıahmetoğlu Köyünün altından tekrar  yatağına bırakılacağı  bildirildi.
Proje çalışmalarının başlamasıyla birlikte Çamoluk’ta  yoğun tartışmalar meydana geldi.
Çamoluk’a yapılacak HES’in güzergahının açıklanmasından sonra,Çamoluk’ Haber’e bir çok şikayet gelmeye başladı .
Şikayetler üzerine başlattığımız araştırmalarda gördük ki, Projenin etüd çalışmalarının başlamasına kadar,Çamoluk’tan hiç kimsenin bu proje hakkında bilgisinin olmadığı, olanlar varsa da gelecek tepkilerden çekindiklerinden ortaya çıkmadıkları gözlendi.
İnşaatı yapacak firmanın Çamoluk’ta sondaj çalışmalarına başladığı  ve yeni yapılan benzinlik bölgesinde çalışmaların devam ettiği bildirildi.
 
Bu Proje  ne demek?
Yapılacak olan proje, özellikle güzergahıyla birlikte, Çamoluk’un hayattan koparılması demek!
Açıklanan güzergahtan suyun tünele alınacak olması,  özellikle yaz aylarında Çamoluk’un bir bataklığa dönüşmesi demektir.
Oluşacak bataklık tan ortaya saçılacak kokuyla birlikte, Çamoluk’ta yaşamanın imkansız hale gelmesi demektir.
Özellikle yaz aylarında sivri sinek başta olmak üzere  bir çok haşeratın üreyeceği demektir.
Yine Çamoluk’a adeta bir gerdanlık  görevi yapan suyun  kurutulması durumunda, ilçenin yazın gelen gurbetçiler için  cazibe merkezi  ve tatil tercihlerinden çıkabilecek olması demektir.
En önemlisi de,asırlar boyu Çamoluk’un sembolü olan Kelkit Çayının yok olacağı demektir.


Bu güne kadar ilçemiz sınırlarında yapılan çalışmalara,ülkemizin enerji konusundaki ihtiyacı göz önünde bulundurularak  hoş görü gösterilmiş  ve ses çıkarılmamıştır.
Ancak Çamoluk’un bu hassasiyetini birileri yanlış anlayarak ve suistimal ederek,yaşam damarlarına el atmıştır.
Başka bir deyişle zorla ciğerlerini sökme girişiminde bulunmuşlardır.
Yapılacağı açıklanan çalışmanın devam etmesi durumunda, Çamoluklunun bu projeye  büyük tepki göstereceği ve bu güzergaha yapılmasına asla müsaade etmeyeceği  bilinmelidir.


Çamoluk Haber Diyor ki!


Çalışmaların bu aşamaya geldiği güne kadar,neden hiç kimsenin haberi olmadı?
Yapılacak  proje hakkında Neden Çamoluklunun düşüncesi sorulup görüşleri alınmadı?
Çamoluk’ta ve Çamoluk için siyaset yaptığını iddia edenler  neden  sizin haberiniz yok ?
Her ortamda   çok güçlü olduğu  söylenen  yöneticilerimiz ve idarecilerimizin  gerçekten haberleri olmadı mı?
Yada   onlar biliyorlardı da    vatandaştan mı gizlediler?
Giresun Millet Vekilleri,parti ayrımı yapmaksızın  ama, öncelikle Çamoluk’a her gelmesinde başbakan gibi karşılanan Nurettin Canikli sizlerinde mi haberi olmadı,Çamoluk’un yaşamdan kopartılması çalışmalarından.
Ayrıca Çamoluk’un iki  İl Genel Meclisi üyesi var  bunlar nerde?
Çamoluk Kaymakamlığı ve Çamoluk Belediyesi   neredeler?
Nerede Giresun’un en güçlü derneği  olduğu söylenen, Çamoluk Derneği.,
Televizyonlarda Horon Şovları yapan Köy Dernekleri neredeler?
Nerede o büyük adamlarımız ?
Çamoluk’un  deyim yerindeyse hayatına kasdedilmiş.
Bu günde olmayan ve ses vermeyenlerin ne zaman  sesleri çıkacak?
 
Tüm bu aşamalardan sonra  her kim göz yumarsa ve görmezden gelirse gelsin, unutulmamalıdır ki Çamoluk’un büyük çoğunluğu bu  girişime asla müsade etmeyecektir!
Tüm Çamoluklular parti, dernek ayrımı yapmadan,  bu günden itibaren,bulunduğunuz konum ne olursa olsun,bu projenin durdurulması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor.
İster yetkili organlara ister inşaatı yapacak olan şirkete,  mail,mesaj,mektup yada telefon ederek tepki  ve düşüncelerinizi  dile getirin.


Çamoluk Haber bu konuda üzerine düşeni yapacaktır bundan kimsenin kuşkusu olamasın.
Hep birlikte bu  katliam girişimine,  hukuki ve yasal tepkilerimizi  gösterelim,
ÇAMOLUK ÖLMESİN!!!
Çamoluk Haber

İşte Güzegah:



 
 
 
 
 
 
 
 
  

YORUM EKLE
YORUMLAR
sabit kaya karhisarlı
sabit kaya karhisarlı - 11 yıl Önce

vadinin en güzel ilçesi çamoluktur söylemine sahiptim,yine aynı şekilde bana göre insanları bi gömlek daha üstündü,çamoluk her zaman insanlarının mazlumluğundan kaybediyor,devletine milletine sahip çıkmak ödüllendirilmesi gerekir,çamoluk hak ettiği yerlere gelir diye beklerken bu iş gerçekleşirse çok yazık olur, türkiye ve dünyadaki çevreye duyarlılığı bilinen çevrelere haber verilmeli derim.eğe bu durum gerçekse gerçek olmadığını düşünmek istiyorum,yani söyleyecek kelime bulamıyorum.

nurullah köycü
nurullah köycü - 11 yıl Önce

sonunda çamoluk da vatana millete hayırlı bir hale geliyor

burak sezer
burak sezer - 11 yıl Önce

Çamoluk zaten siyasetin iğrençliği ile ölmüştü,horoz dövüşü siyaset içimizdeki işbirlikçilere yaradı.sosyal olarak ölmüş çamoluk şimdi fiziksel olarak ölecek.akbabalar yeni projeler üretecektir:çayın üstünün kapatılmasıyla yeni dönümlerce arazi ortaya çıkacaktır vs..çamoluk.net in HES projelerindeki haberini ve çakma resmi hatırlıyorum:yeşil ve mavi nin birlikteliği...
bence ilçenin geleceğini çalan siyaset hırsızları oraya devasa kapalı stadyum falan planlasınlar ne işe mi yarayacak,festival zamanı gelen şürekayı taşıyacak helikopterler iniş yapar..Zihni sinir e sinir uçlarımıza dokunacak yeni proceler çizdirmek lazım..

MUSTAFA SAKIZCI
MUSTAFA SAKIZCI - 11 yıl Önce

Ülkemizin enerji ihtiyacı herkesin malumudur. Yeni enerji kaynakları bulunmalı ve kullanılmalıdır. Bu enerji kaynaklarından biri de HES lerdir. Ancak HES yapalım enerji açığını kapatalım derken bazı konuları da göz ardı etmemek gerekir.

Şu anki resmi kayıtlara göre Çamoluk İlçesi sınırlarında 6 adet HES bulunuyor. Bunların isimleri şöyle

Pamuk HES
Koçak HES
Yakınca HES
Mete HES
Bal HES
Muratlı HES

Kelkit çayının Çamoluk sınırlarında kalan kısmına bu kadar HES fazla değil midir? Suyun geçtiği güzergahlar o bölge için hayati önem taşırlar. Suyu kullanırken suyun çevresindeki yaşamı etkilememeye çalışılmalıdır. Eğer bu haber doğruysa (ki doğru olması kuvvetle muhtemeldir) Çamoluk'a ve Çamoluklu'ya en büyük darbenin vurulması demektir. Çamoluk insanı mazlumdur, hakkını arama konusunda maalesef zayıftır. Sesimiz çıkmıyor diye bu kadar üstümüze gelinmesi neyle izah edilebilir. Her fırsatta siyasi lobimizin etkili olduğunu dile getiren hemşerilerimizin"etkili lobimizi" kullanarak

MUSTAFA
MUSTAFA - 11 yıl Önce

bir an önce duruma el koymalıdırlar. Bu zamana kadar bir türlü devreye sokamadığımız "siyasi lobimiz" bu konuda devreye sokulmalıdır. Dedelerimiizin, babalarımızın ve bizim, sularında yüzmeyi öğrendiğimiz Kelkit Çayı'nda çocuklarımızda yüzmeyi öğrenebilmelidir. Site yönetiminden de ricam haberin kaynağı belirtilmeli ve haber doğru ise gündemde tutularak üstüne gidilmesidir. Bırakın haberin gerçek olmasını, bu tür bir haberi düşünmek bile canımı sıkıyor. İnşallah doğru değildir.

Ali TATAR
Ali TATAR - 11 yıl Önce

İlçemize Yapılacak Olan Yeni HES'ler.

1. AZİZ ENERJİ ÜRETİM SAN. VE TİC. A.Ş. = GÜMÜŞHANE İLİ, ŞİRAN İLÇESİ, GÜREŞ KÖYÜ İLE GİRESUN İLİ, ÇAMOLUK İLÇESİ, OKÇAÖREN KÖYÜ SINIRINDA, KELKİT ÇAYI ÜZERİNDE
(6,13 MWm, 5,95 MWe)
2. ÖZKAL ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. =KAYNAR REGÜLATÖRÜ ve HES PROJESİ (HES1 9,65 MW - HES2 7,56 MW)
3. TIRSAN ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş =DEĞİRMEN 1 ve 3 HİDROELEKTRİK SANTRALI, OKÇAÖREN REGÜLATÖRÜ
(18,72 MW) PROJESİ
4. TIRSAN ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş =DEĞİRMEN-2 HİDROELEKTRİK SANTRALI (8,7 MW) VE ÇAMOLUK REGÜLATÖRÜ PROJESİ
Geçen yıl bu konuyu AK Parti ilçe Başkanına da ilettim. ben HES konusunda GİRESUN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE yazılı bir dilekçe verdim İlçemizde yapılması planlanana ve yapımı devam edem HES lerin bütün kroki, plan, proje her ne varsa CD ortamında aldım. konuyla ilgili yetkilileri uyardım İstanbul' a Gittim anlattım kimse sahip çıkmadı. Gönüllü avukatlar Giresunda yapılması planlanan HES ler için toplantı yaptı 1 tane Çamoluk lu yoktu.

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 11 yıl Önce

Herkese GÜNAYDIN. Sayın hemşehrilerim, benim FESTİVALLERE KARŞI ÇIKTIĞIMI bilirsiniz. Çünkü festivaller yöreye hiç bir şey katmaz.
Yöre dernekleri daha kış ayında hangi sanatçıyı getirelim, hangi büyüğümüzü çağıralım diye enerjilerini harcarlar. İnsanların sosyal yaşantılarına katkı sağlayacak hiç bir yatırımı düşünmezler.
Bizim yöre olarak her şeyden geri kalmamızın tek nedeni en ufak hizmeti gözümüzde büyütüp, at sırtında taşınan hastaları, orak ile ekin biçmeyi hatırlar ve bu günümüze şükrederiz.
Sayın YETKİLİLER, YÖREMİZ BİRİNCİ DERECE DEPREM KUŞAGINDA ve HES SU TOPLAMA HAVZALARINDA YAŞANACAK en ufak bir hasardan meydana gelecek SU PATLAMASINDA ÇAMOLUK İLÇE merkezi ve vadide bulunan tüm KÖYLER HARİTADAN SİLİNİR.
Erzincan depremini büyüklerimiz hep anlatırdı. Günlerce yardım gelmemiş.

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 11 yıl Önce

Yöremiz RÜZGAR ile ELEKTİRİK üretmek için o kadar müsait ki. Vadilerde oluşan hava dalğaları yaz - kış sürekli etkili olmakta. Rüzgar enerjisi ile elektrik üretmek için YATIRIMLAR DAHA KOLAY iken, neden su enerjisinden faydalanmaktayız.
Yüksek bir tepeyi işgal etmekte iken, neden kilometrelerce su yatağı ile uğraşılmakta.
Bu santraller YAP İŞLET mantığı ile olmakta, ancak BETONUN 50 YILLIK ÖMRÜ var. Bu yap işletler ise genelde 49 yıllık. Yani 50 sene sonra devletimiz neyi işletmeye alacak.
Dışarıya bağımlı olmayacağız denmekte, ancak TÜRK TELEKOMA ait EV TELEFONUNUZUN borcunu PTT' ye yatırırken BİR TÜRK LİRASI işlem üçreti alınmakta.
Yarın bu HES firmaları hisselerini YABANCIYA SATARSA ne olacak. Bakınız bankalar satıldı ve her yapılan hesap hareketlerinden yüklü miktarda para almaktalar.
Yine ZORUNLU TRAFİK SİGORTALARI. 1000 TL. ye kadar çıkmakta. Çünkü yerli SİGORTA FİRMASI KALMADI ve istedikleri gibi kanun çıkartmaktalar.


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205