Taksime Çamoluk Damgası

Rastgele Makamında 7. Giresun yürüyüşü

Taksime Çamoluk  Damgası

Feshane  Giresun Günleri  için geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve bu yıl da ikincisi yapılan Giresun yürüyüşü İstiklal Caddesinde yapıldı.
Giresun ve ilçelerinin katıldığı yürüyüş 13:00’da başladı.
Galatasaray Lisesinin önünde başlayan yürüyüş Taksim meydanında yapılan konuşma ve gösterilerle sona erdi.
Yürüyüşe  Ak Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Ak Parti Giresun Milletvekilleri Adam Tatlı ve Mehmet Geldi, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ak Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı, Lokman Çağrıcı, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan,  Bursa Giresunlular Derneği başkanı Üzeyir Aktaş, ve bir çok Sivil Toplum Kuruluşu katıldı.
Etkinlikte  bir konuşma yapan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin “Sözlerime Giresun Günleri Kapsamında düzenlenen 2. Taksim yürüyüşüne katılmaktan duyduğum heyecan ve mutluluğu belirterek sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” diyerek başladı.Dursun Ali Şahin , Giresun ilinde Turizm ve tanıtıma yönelik yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdikten sonra ; “Giresun’da görev yapmak çok güzel. Giresun’a ve Giresunluya hizmet etmek çok güzel. Dahası Giresunlularla bir arada bulunmak ve yürümek daha da güzel. İnanıyorum ki, Giresun bu tür etkinliklerle gabuğunu gırarak, önce Türkiye'ye, ardından da dünyaya tanıtımını en güzel şekilde yapacaktır. Giresun’umuzun doğal güzelliğini, yaylalarını, sahillerini, fındığını, misafirperverliğini, keşfedilmemiş bir turizm cenneti olduğunu, duyurmak ve tanıtmak istiyoruz dedi.
Daha sonra Nurettin Canikli de bir konuşma yaptı.
Tüm ilçelerin katıldığı  yürüyüşte  genellikle herkes  kendi pankart ve dövizleri ile  birlikte yürüdüler.
Düzenlenen yürüyüşte  ciddi organizasyon eksiklikleri olduğu gözlendi.
Özellikle hangi ilçenin hangi sırada yürüyeceği belli olmadığından herkesin kendine göre yer bulup yürümesi karışıklıklara neden oldu.
Kimine göre 2500 kimine göre ise kimine göre ise 50,000 kişin katıldığı Giresun Günleri yürüyüşünde katılımcılar kemençe ve davul zurna eşliğinde  bol  bol  horon oynayıp eğlendiler.
Yürüyüşe  katılanlara fındık, pancar çorbası ve kaşarlı pide dağıtıldı. Kortejin içinde Boyu 2 metreyi bulan kemençeye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler..
Çamoluk Köroğlu Mahallesi Folklor ekibi  sergilediği performansıyla  izleyenlerden tam not aldı.
Folklor ekibine ulusal basında yoğun ilgi gösterdi.
Çamoluk Derneğinin  iki kez mesaj çekerek duyurusunu yaptığı ve davet ettiği  yürüyüşe  katılım yok denecek kadar az oldu.
Çamoluk Haberin başlattığı ve organize ettiği Çamoluk Merkez’e yapılacak HES projesini protestosuna gelenler hariç toplam 8 kişi yoktu yürüyüş için gelen.
Bizim görebildiğimiz Giresun günleri  yürüyüşü için gelenler; Veysel Ekmen,Yaşabey  Kalebaşı,Murat Şapaloğlu,Kadir Elagöz ve  Ünal Sarıdoğan  ve Köroğlu Mahallesi Folklor Ekibi  oldular.
 
Yürüyüşte  Veysel Ekmen ,Murat  Şapaloğlu ve  Yaşabey  Kalebaşı bir süre  protokol sırasında kolkala yürüdüler.
Çamoluk Haber pankartına yoğun ilgi.
Çamoluk haber’in hazırlayıp  getirdiği  Protesto pankartına katılanların ilgisi yoğun oldu.
Pankartı gören ve okuyan bir çok kişi  gelip bilgi aldı ve de hatıra fotoğrafı çektirdi.
Düzenlenen etkinlikten  birde toplu nikah merasimi yapıldı. Yeni evlenen çiftlerin nikahlarını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan kıydı.
 
Teşekkür  Ediyoruz.
Yaptığımız çağrıya bizzat kendi gelerek ve arkadaşlarını getirerek büyük destek veren Yazılar ve Kurtuluş Mahalleleri Dernek Başkanı Rüstem Sakızcı’ya, Bursadan gelerek  pankartın bir ucundan da kemdi tutan ve sahiplenen, Çamoluk Belediye Başkan aday adayı olan eğitimci Dulundas Mahallesinden Savaş Akarçeşme’ye ve bu çağrıya katılarak Taksime gelen   gönülden destek veren herkese Teşekkür ediyoruz.

Çamoluk Haber









 
 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Burak Alp DUYAN
Burak Alp DUYAN - 11 yıl Önce

Biz giresunlu değiliz herşey de burada başlıyor zaten yıllarca sömürüldü çamoluğumuzun hakları ve hiç bir zamanda giresunlu sayılmadık neden şimdi kalkıp ta onların yanında olacağız ki bırakın beyler çamoluk un haklarını yiyenlerin yanında değil onlardan ayrı birşeyler yapında görsün cümle alem birliğimizi.. gitmeyen çamoluk luları canı gönülden tebrik ediyorım gereğini yapmışlar... SİZİN PROTESTO DEDİĞİNİZ ÖYLE 2 METRE BİR AFİŞLE OLMAZ millet vekilleri yanınızda ama ses yok ortada herşey görüntü kınıyorum çamoluğumuza bunları yapanları HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

İstemezükçüler, daha önce yazdım tatmin edici cevap gelmedi hes'in zararlarını tartışalım.
İstemezükçüler, daha önce yazdım tatmin edici cevap gelmedi hes'in zararlarını tartışalım. - 11 yıl Önce

Sn. Karaçoban'ın yine re'yinizi/tercihinizi sırf muhalif olma adına, gerçekleri saptırmak lehinde kullanmışsınız.
Hes'e karşısınız gerekçelerin; "suya bakacaksın" , doğal yaşama müdahale edilecek, iklim değişikliği(yanlış), doğal yaşama müdahele vs

Ne kazanacaksın; enerjide bağımlı olmayacaksın, "su akacak" bakmayacaksın, doğaya hiçbir zararı olmayacak su yükseltilip triibünlere alınarak aynı su biraz daha ilerden bırakılacak. Suyu biraz daha az kirleteceksin, Faydası çok buna mukabil zararı az...
Madem bu ırmakları/bu doğal güzelliği korumak istiyorsun, bu nimetlerden faydalanmak istiyordun elektrik kullanma git kutluca'da evliya kıranında yaşa...
Bunun dışında geçmişte, "adliye niye gitticiler" vardı. aynı zihniyet milyonluk şehirler hakim savcı beklesin sene de üç davası olan çamoluklu adliye davası görsün

Kötülüğü ortadan kaldırmak konusunda mecelle yorumu yapan arkadaş görüş bildir hese niye karşısın.

İNternet sofuluğunu bırakın. devlet yönetmek duygusallık götürmez.

ae

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 11 yıl Önce

Senenin 12 ayı tepelerinde RÜZGAR ESMEKTE. Kurulumu çok kolay olan RÜZGAR ENERJİLERİ NEDEN ÇAMOLUK DAĞLARINA KURULMAZ DA kelkit ırmağına yapılan uydurmasyon HES ler yapılır. Bakınız iki gün önce AKINCILAR ilçesinde 3.6 şiddetinde deprem oldu. Bölgemiz birinci derecede deprem kuşağında iken ISRARLA KELKİT ÜZERİNE HES ler yapılmakta.
İnanın bu HES lerin yapımı tamamen acemice yapılan bir iş. Adam gibi BARAJINI YAPARSIN ve bir noktada santrallerini kurarsın. Ancak kelkit vadisinde her üç - beş km.de bir hes yapılmakta. Bu HES ler yarın bir deprem olduğunda acaba hizmet dışı kalmayacak mı.
Sayın hemşehrilerim, HES lere karşı değiliz ancak yapılan işin PROFESYONELLİĞİNE KARŞIYIZ. Yarın bu işletmeler yabancı firmalara satıldığında SUYUN YANINA YAKLAŞMAK DAHİ İMKANSIZ OLACAK.
Bakınız BANKALAR SATILDI, TÜRK TELEKOM SATILDI. Yine geçtiğimiz yıl çıkan kanunla yabancıya 300 DÖNÜM TOPRAK SATIŞI YAPILMAKTA. HES e hayır RÜZGAR ENERJİSİNE EVET...

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 11 yıl Önce

Yurtdışından SAMAN İTHALİ ile memleketimizin tarıımda ki içler acısı olduğu gündeme düşerken, bir haberde ise YURT DIŞINDAN YEMEKLİK YAĞ İTHAL ETTİĞİMİZİ okuduğumda yüreğim burkuldu.
Dışarıya bağımlı değiliz demekteyiz ancak TEMEL İHTİYAÇ MADDELERİNİ YURT DIŞINDAN GETİRİYORSAK durup düşünmek gerekmekte.
İstanbul'da AVM ler yükselmesi ile, otoyolların duble olması ile ne yazık ki kalkınmamızın resmi olamaz.
Sayın hemşehrilerim, nüfusun yüzde 25'i kanser olmuş durumda. Neden, çünkü temel ihtiyaç maddelerine AŞIRI İLAÇLAMALARDAN dolayı insan sağlığı bozulmuş durumda.
Bu gün DOMATESİN TOHUMUNU DIŞARIDAN alıyorsak söylenecek söz yok derim.
Derme çatma, alel acele yapılan HES 'ler ülkemize fayda değil zarar verir ancak. Bizler günü kurtarma ile mutlu olmaktayız. İllede sudan elektrik yapılacak ise ADAM GİBİ BARAJ YAPILMALI. Ayrıca ÇÖP suyundan, gübreden BİO GAZ, GÜNEŞTEN ELEKTRİK ÜRETİLMEKTE iken, neden HES......

hes doğrusu,pes doğrusu
hes doğrusu,pes doğrusu - 11 yıl Önce

çamoluk haber e bravo.doğrusu sesimiz çıkmıyor "istemezuk"başlıklı yorum yapanlar.memleketin kaymağını yiyen rantçılardır.çamoluk un adını kullanıp işbirlikçilerle beraber kendi namı hesaplarına çalışanlardır.dönüp ellerinde bulunan maddi imkanlara baksınlar ve bunların ne kadarında çamoluk hakkı olduğunu hesaplasınlar önce.bu halk sağduyuludur olabilecek HES lere zaten sesini çıkartmamıştır.ama bir halkın,toprağında bir itibarı vardır oraya dokundurtmaz.siz menfaatçiler devrinizi sürün ak parti sülükleri olarak çamoluk hakkı olan hizmeti emin bir gün şişersiniz.çamoluk un da büyük günahları varmış demek ki türkiye de her yer hizmet aldı bir bura kaldı.

Kazım Karaçoban
Kazım Karaçoban - 11 yıl Önce

Bizleri taraflı olarak itham eden, ancak isim dahi yazma cesaretini gösteremeyen okura; Öncelikle isminizi yazmış olsaydınız bence daha iyi olurdu.
Neden Karşıyız,Çamoluk sınırları içerisinde mevcut yapılmış 2 adet HES var bunlara kimse karşı çıkmadı denilebilir. Yapılacak 3. HES'in güzergahını ya bilmiyorsunuz,Yada Çamoluklu değilsiniz. Başka olma şansı yok. Çamoluk'un cazibe merkezi bir tek ırmaktır bana göre, bunu da alırsanız, Çamoluk'un insanları kendine çekebilecek başka bir şeyi kalmaz. Yapılacak olan HES'te bu ırmağı deyim yerindeyse Çamoluk'tan alıyor.Ayrıca muhalif olduğumuzu iddia ediyorsunuz olabilir de Ben size soruyorum bu zaman kadar Çamoluk Haber'de yalan,iftira gerçek olmayan bir haber çıktımı? Kolaycılık yaparak insanları itham etmeyin... Çamoluk Haber olmasaydı Çamoluk'ta bir çok konu hala karanlıkta olacaktı. Belki de siz öyle olmasını istiyor olabilirsiniz o da sizin tercihiniz.

Kazım Karaçoban
Kazım Karaçoban - 11 yıl Önce

Burak Bey bizim yaptığımız 28 Nisan Pazar günü 36 °C sıcaklık'ta Taksim'e çıkıt 5metrelik brandaylada olsa Çamoluk'un sesini duyurmaya çalıştık. Siz Pazar günü ve başka zamanlar da ne yaptınız Çamoluk için?
Yapılan işi hafife almayın!
Siz gelin daha iyisini yapın!
Katılan üç Milletvekilne de bu konuyu sorduk
Çıkıp kavga etmemiz mi gerekiyordu acaba?
Sizler pazar gününü gezip eğlenmekle geçirirken, katılan 15-20 kişinin orada bağırıp çağırmasını veya taşkınlık yapmasını beklemek ne kadar doğru olur acaba, onuda milletin vicdanına bırakalım.
Ayrılıkları bırakıp Çamoluk müşterekinde birleşmek gerekir.
Gerisi boş laf..

mehmet elönü
mehmet elönü - 11 yıl Önce

zincire vurmuşlar kelkit çayını
daha nazlı nazlı akamaz olmuş
ilk bahar gelince mayıs ayında
çağlayıp çağlayıp çoşamaz olmuş

yatağını yıkıp talan etmişler
bunca varlığını yalan etmişler
karanlık tünele dolan etmişler
akıpta yolunu blamaz olmuş

nice anılarım var idi sende
yüzmeyi öğrendim senin sayende
artık yeter deyip isyan edende
akıpta bendini yıkamaz olmuş

uyu dostum sakın uyanma uyu
vadiyi sayende ettiler kuyu
yılgın adasının kurudu suyu
baharda çiçekler açamaz olmuş


mehmet elönü bayır


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205